reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

Dziewczyny czy Wy też w ciąży macie takie głupie sny? Od wczoraj śnią mi się jakieś horrory nieprawdopodobne :O
Mi przez dwie noce śniły się plamienia a dzisiaj śniło mi się że stłukłem wyświetlacz i aparat w nowym telefonie. To był trochę horror 😁 ale generalnie bardzo źle sypiam od tych kilku dni. Wcześniej to wystarczyło że ucho przylozylam do poduszki i spałam do samego rana, a teraz nim zasne to mija wieczność. A w nocy ciągle się wybudzam

reklama
Czy któraś z was miała moze podobnie? Otóż od wczoraj czuję ze moj brzuch począwszy od okolic żołądka do samego dołu stał sie twardy, nie wiem co o tym myśleć, czy to normalne czy dzwonić do lekarza
Też tak mam że czuję ten brzuch i właśnie od żołądka. Więc to normalne w poprzednich ciążach też tak było.

Cześć dziewczyny, trochę was podczytuje od dłuższego czasu. Według daty OM jestem w 7+2 tygodniu ciaży, a z usg wynika ze ciaza jest o 5 dni starsza wiec to już 8. Termin mam na 15 stycznia. Niestety to ciąża bardzo stresująca bo od półtora tygodnia codziennie mam plamienia, tak naprawde z niewiadomych przyczyn bo według usg wszystko rozwija sie ok.
Czy któraś z Was spotkała się z czymś takim?

Cześć dziewczyny, trochę was podczytuje od dłuższego czasu. Według daty OM jestem w 7+2 tygodniu ciaży, a z usg wynika ze ciaza jest o 5 dni starsza wiec to już 8. Termin mam na 15 stycznia. Niestety to ciąża bardzo stresująca bo od półtora tygodnia codziennie mam plamienia, tak naprawde z niewiadomych przyczyn bo według usg wszystko rozwija sie ok.
Witaj. To mamy podobny wiek ciąży w teorii ;)
Rozumiem, że stresujesz się plamieniami. Co na to lekarz? Czy to taka "żywa krew"?

Podobno plamienia mogą trwać nawet do 12 TC i spotyka to wiele kobiet. Najważniejsze, że sprawdziłas i że z dzieckiem ok. Może to jakiś krwiaczek pekl lub naczynko?

Mi przez dwie noce śniły się plamienia a dzisiaj śniło mi się że stłukłem wyświetlacz i aparat w nowym telefonie. To był trochę horror 😁 ale generalnie bardzo źle sypiam od tych kilku dni. Wcześniej to wystarczyło że ucho przylozylam do poduszki i spałam do samego rana, a teraz nim zasne to mija wieczność. A w nocy ciągle się wybudzam
Ja również nigdy nie miałam problemów z zasypianiem i później z samym snem. A teraz zasypianie trwa z godzinę, wybudzam się po kilka razy + te sny.

reklama
Uff, uspokoiłyście mnie trochę. Ja dzisiaj w nocy myślałam że mi brzuch eksploduje 🤯 pomijając to że to już trzecia z kolei noc kiedy budzę się ciągle i nie potrafię zasnąć. Też cierpicie na jakaś bezsenność? Ja potem zasypiam koło 5-6 i spie do 11 😒 no ale obudził mnie dzisiaj bol brzucha, normalnie czułam jaka jestem "zagazowana" W środku 😒 potem kolejne pół nocy puszczałam bączki i przeszło. Ale masakra! W ciąży można zrobić problem dosłownie że wszystkiego 🤷‍♀️
Dokładnie 😃 z tym problemem ze wszystkiego to masz 100 procent racji... Ja robię problem, bo się za dobrze czuje 😂😂

Do góry