reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

Cześć dziewczyny, trochę was podczytuje od dłuższego czasu. Według daty OM jestem w 7+2 tygodniu ciaży, a z usg wynika ze ciaza jest o 5 dni starsza wiec to już 8. Termin mam na 15 stycznia. Niestety to ciąża bardzo stresująca bo od półtora tygodnia codziennie mam plamienia, tak naprawde z niewiadomych przyczyn bo według usg wszystko rozwija sie ok.
Czy któraś z Was spotkała się z czymś takim?
często też jak jest jakaś nadżerka to może ona krwawić

reklama
Cześć dziewczyny, trochę was podczytuje od dłuższego czasu. Według daty OM jestem w 7+2 tygodniu ciaży, a z usg wynika ze ciaza jest o 5 dni starsza wiec to już 8. Termin mam na 15 stycznia. Niestety to ciąża bardzo stresująca bo od półtora tygodnia codziennie mam plamienia, tak naprawde z niewiadomych przyczyn bo według usg wszystko rozwija sie ok.
Czy któraś z Was spotkała się z czymś takim?
A badalas może progesteron? U mnie np to była przyczyną plamien, był koszmarnie niski 🤔

Ja dziś rano miałam spotkanie z WC tzn. odrzucało ale tylko śliną poszła.

Teraz czekam w poczekalni na wizytę w poradni patologii ciąży. Denerwuje się.

Usg miałam 3 dni temu i nawet lekarka widziała te plamienia ale wykluczyła nadżerke, polipy na szyjce, jajniki ok. Pytałam o krwiaki w macicy ale na usg nie bylo widac nic niepokojacego chyba ze sa takie mikroskopijne i ich nie widac. Lekarka mi powiedziała ze nieraz tak sie zdarza bez przyczyny, przepisala progesteron ktory powinien to złagodzić i faktycznie te plamienia sa troche juz mniejsze i jasniejsze, bo z poczatku to byly koloru ciemnej czekolady a teraz taka kawa z mlekiem.

reklama
No nie żartuj 🤦‍♀️ byle kasę zedrzeć z człowieka... Niemożliwe to jest. Ale jeśli faktycznie są dwa pecherzyki, to ciąża blizniacza może rozwija się trochę wolniej 🤔

Kurcze, dziewczyny a ja mam dzisiaj takie dziwne kłucie w okolicach lewej pachwiny. Nie wiem już czy to jajnik czy pachwina. Jak leżę to tylko zakłuje od czasu do czasu, a jak chodzę to taki lekki ból czuję. Boje się że to oznacza coś złego 🥺😭😭😭😭 póki co brak plamien itd ale niepokoi mnie to. Wcześniej czułam też coś w tych okolicach ale to było takie mało inwazyjne 😓😪

Mój lekarz mi mówił, że takie ciagniecie lub kłucie w okolicach jajników, pachwin, promieniujace nawet do okolic pośladków lub ud jest zupełnie normalne na początku ciazy, bo wszystko tam bardzo intensywnie pracuje, powiększa się, poszerzają się naczynka itd. Jeżeli nie masz żadnych plamien ani ten ból nie trwa przez cały dzień i nie jest nie do wytrzymania, to nie stresuj się 😊

Do góry