reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Czy ktoś ma hasimoto czy problemy z tarczyca i robił już badania. To moje wyniki i średnio to wyglada

Załączniki

• Screenshot_20200528-172524_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20200528-172524_Samsung Internet.jpg
    175,7 KB · Wyświetleń: 75
reklama
Czy ktoś ma hasimoto czy problemy z tarczyca i robił już badania. To moje wyniki i średnio to wyglada
Ja mam przeciwciała tarczycowe atg 286 norma do 115 atpo w normie i hormony tarczycy z dnia 28.04 z normie. Dziś byłam u endo konsultować te moje wyniki i dała mi skierowanie żeby znów zbadać przeciwciała plus hormony i wizytę mam kolejną na 10.06.

No ja tyle co te tsh wyższe, ale nie wiedziałam, że tsh może być w normie a ft4 podwyższone, szok, może zadzwoń do endo jutro, jesteś pod opieką jakiegoś endokrynologa??

No ja tyle co te tsh wyższe, ale nie wiedziałam, że tsh może być w normie a ft4 podwyższone, szok, może zadzwoń do endo jutro, jesteś pod opieką jakiegoś endokrynologa??
No właśnie nie jestem. Wysłałam to ginekolog i powoedziala że oddzwoni ale pewnie zapomniała. Nie miałam takiego wyniku nigdy.zawsze w normie tylko tsh skakalo

No właśnie nie jestem. Wysłałam to ginekolog i powoedziala że oddzwoni ale pewnie zapomniała. Nie miałam takiego wyniku nigdy.zawsze w normie tylko tsh skakalo
Znalazłam coś takiego na stronie o interpretacji nieprawidłowych wyników tarczycy -" oznaczenie TSH jest najczulszym wykładnikiem czynności gruczołu tarczowego u osób z prawidłowo działającym układem podwzgórze-przysadka. Większość laboratoriów jako wstępne badanie w przypadku zaburzeń czynności tarczycy oferuje wysokoczułe testy (drugiej lub trzeciej generacji) TSH, z dolną granicą oznaczalności <0,1mj.m./l. Oznaczenie samego T3 lub T4 nie jest zalecane jako rutynowe badanie przesiewowe, ponieważ nie pozwala rozpoznać zmian subklinicznych, bo niewielkie zmiany w ich stężeniach mogą wciąż mieścić się w zakresie normy. Oznaczenie T4 lub T3 jest uzasadnione przy nieprawidłowym stężeniu TSH." 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ więc może to jakiś błąd laboratorium? Ale to już lekarz musi określić, ogólnie nie spotkałam się z takim wynikiem jeszcze 🤔🤔

reklama
Dziewuszki, któraś z Was już po badaniach krwii? Ja dziś odebrałam wyniki i trochę się zaczęłam martwić, bo nie mogłam się dziś do lekarza mojego dodzwonić...większość wyników w normie ale Tsh - 2.95 czyli trochę podwyższona jak na nasz stan no i co mnie martwi to leukocyty w moczu 10 do 15 w polu widzenia i liczne nabłonki płaskie... Czytałam kilka stron i na jednej jest napisane, że często kobiety w ciąży mają podwyższone leukocyty w moczu tak samo i te nabłonki, a na drugiej że to świadczy o infekcji dróg moczowych lub pochwy 🙄🙄🙄 mam już panikować?
Mi wyszło na ostatnich wynikach tsh 2.93 też się zmartwiłam, powiedziałam ginowi na co odparł ze to jest w normie ale najlepiej jak by nie przekraczało tych 2,5 i przepisał mi euthhyrox 25, jedną dziennie. Kolejna wizyta 8 czerwca to pewnie da mi skierowanie na kolejne badania krwi i sprawdzimy aktualny wynik tsh.

Wszystkie tutaj piszecie o becie, ja nie robiłam ani razu i gin też mi nie zlecił, nie wiem czy to normalne.

Do góry