reklama
Nie, nigdy nie leczyłam tarczycy, nikt mnie nigdy nigdzie nie kierował, ale chyba jest coś takiego jak niedoczynność ciążowaA leczysz się na tarczyce?
Balbinka1991
Fanka BB :)
Ja mam przeciwciała tarczycowe atg 286 norma do 115 atpo w normie i hormony tarczycy z dnia 28.04 z normie. Dziś byłam u endo konsultować te moje wyniki i dała mi skierowanie żeby znów zbadać przeciwciała plus hormony i wizytę mam kolejną na 10.06.Czy ktoś ma hasimoto czy problemy z tarczyca i robił już badania. To moje wyniki i średnio to wyglada
No ja tyle co te tsh wyższe, ale nie wiedziałam, że tsh może być w normie a ft4 podwyższone, szok, może zadzwoń do endo jutro, jesteś pod opieką jakiegoś endokrynologa??Czy ktoś ma hasimoto czy problemy z tarczyca i robił już badania. To moje wyniki i średnio to wyglada
No właśnie nie jestem. Wysłałam to ginekolog i powoedziala że oddzwoni ale pewnie zapomniała. Nie miałam takiego wyniku nigdy.zawsze w normie tylko tsh skakaloNo ja tyle co te tsh wyższe, ale nie wiedziałam, że tsh może być w normie a ft4 podwyższone, szok, może zadzwoń do endo jutro, jesteś pod opieką jakiegoś endokrynologa??
Znalazłam coś takiego na stronie o interpretacji nieprawidłowych wyników tarczycy -" oznaczenie TSH jest najczulszym wykładnikiem czynności gruczołu tarczowego u osób z prawidłowo działającym układem podwzgórze-przysadka. Większość laboratoriów jako wstępne badanie w przypadku zaburzeń czynności tarczycy oferuje wysokoczułe testy (drugiej lub trzeciej generacji) TSH, z dolną granicą oznaczalności <0,1mj.m./l. Oznaczenie samego T3 lub T4 nie jest zalecane jako rutynowe badanie przesiewowe, ponieważ nie pozwala rozpoznać zmian subklinicznych, bo niewielkie zmiany w ich stężeniach mogą wciąż mieścić się w zakresie normy. Oznaczenie T4 lub T3 jest uzasadnione przy nieprawidłowym stężeniu TSH." więc może to jakiś błąd laboratorium? Ale to już lekarz musi określić, ogólnie nie spotkałam się z takim wynikiem jeszczeNo właśnie nie jestem. Wysłałam to ginekolog i powoedziala że oddzwoni ale pewnie zapomniała. Nie miałam takiego wyniku nigdy.zawsze w normie tylko tsh skakalo
Ja 5+2 miałam 5778,2To wysoką masz betę. Ja 5t+5 Mam 7029 a przyrasta dobrze
Cześć Wszystkim z wielką przyjemnością przyłączę się do grona przyszłych mam. Niesamowicie się cieszę że po 1,5 roku starań mogę być tutaj z wami
jaki jest aktualnie temat? z chęcią się przyłączę
reklama
Mi wyszło na ostatnich wynikach tsh 2.93 też się zmartwiłam, powiedziałam ginowi na co odparł ze to jest w normie ale najlepiej jak by nie przekraczało tych 2,5 i przepisał mi euthhyrox 25, jedną dziennie. Kolejna wizyta 8 czerwca to pewnie da mi skierowanie na kolejne badania krwi i sprawdzimy aktualny wynik tsh.Dziewuszki, któraś z Was już po badaniach krwii? Ja dziś odebrałam wyniki i trochę się zaczęłam martwić, bo nie mogłam się dziś do lekarza mojego dodzwonić...większość wyników w normie ale Tsh - 2.95 czyli trochę podwyższona jak na nasz stan no i co mnie martwi to leukocyty w moczu 10 do 15 w polu widzenia i liczne nabłonki płaskie... Czytałam kilka stron i na jednej jest napisane, że często kobiety w ciąży mają podwyższone leukocyty w moczu tak samo i te nabłonki, a na drugiej że to świadczy o infekcji dróg moczowych lub pochwy mam już panikować?
Wszystkie tutaj piszecie o becie, ja nie robiłam ani razu i gin też mi nie zlecił, nie wiem czy to normalne.