reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Ja lecze się od lat, ogólnie na twoim miejscu udalabym się do lekarza, lub chociaż umówiła teleporade, ja miałam wynik Tsh 1,85 a FT4 1,00 i zwiększyła mi dawkę. Ogólnie to jest tak że te podane normy to nie jest tak do końca 'norma', bo zależy ona od wieku i wagi, nie jest tak że każdy ma taką samą normę TSH i FT4. Mi to zawsze tak lekarka tłumaczyła.
Tylko w FT4 moje labolatorium podaje inna jednostkę bo - ng/dl. Hm 🤔 najlepiej chyba samemu nie cudowac tylko zapytać lekarza.

Bo wynik moim zdaniem masz wysoki, najlepiej się udać do lekarza
No też myśle, że jest za wysoki, dlatego spróbuję się umówić do endo, chyba że gin odbierze i mi powie co dalej robić 🤷‍♀️

reklama
Moja pierwsza wizyta wyglądała tak ze opowiedziałam co i jak , kiedy OM , o problemach w ciąży pierwszej , o dolegliwościach . Następnie pani zbadała mnie ginekologicznie , oraz sprawdziła brzuch , później usg , karta ciąży , l4 , zlecenie badań .

Ja też nie mogę mięsa i jajek. Nie mogę nawet być w pomieszczeniu gdzie się je przygotowuje. Miałam dokładnie tak samo w pierwszej ciąży.
Mówią, że każda ciąża jest inna a ja czuje się dokładnie tak samo. Coś czuje, że będę miała dwie dziewczynki w domu :)
Od jajek też mnie odrzuciło.
A smakują Ci sery żółte? Słodycze? Kiszone?

Na co macie smaczki dziewczyny?
Ja zdecydowana przewaga kwasnego. Ale widzę, że mi się zmienia. Ostatnio chodzi mi po głowie gniazdko angielskie. A dziś jadłam na śniadanie ser żółty z czekodżemem i masłem 😁 bardzo mi smakowało.
Nie do końca wierzę w te przesądy, że kwaśne na chłopca, a słodkie na dziewczynkę.. Chyba organizm się upomina czego mu brakuje. Ale kto tam wie ☺️

Ja zdecydowana przewaga kwasnego. Ale widzę, że mi się zmienia. Ostatnio chodzi mi po głowie gniazdko angielskie. A dziś jadłam na śniadanie ser żółty z czekodżemem i masłem 😁 bardzo mi smakowało.
Nie do końca wierzę w te przesądy, że kwaśne na chłopca, a słodkie na dziewczynkę.. Chyba organizm się upomina czego mu brakuje. Ale kto tam wie ☺
Ser żółty kocham i tosty mogłabym jeść cały czas. Od wczoraj chodzi mi po głowie hamburger ale taki domowy MMM mniam.
Wczoraj wieczorem mailami napad na kanapkę z serem pomidorem i ogórkiem więc musieliśmy iść do sklepu :D

Ale czekoladą też nie pogardzę i ogórkiem kiszonym

Nie do końca wierzę w te przesądy, że kwaśne na chłopca, a słodkie na dziewczynkę.. Chyba organizm się upomina czego mu brakuje. Ale kto tam wie ☺️
Ja np właśnie strasznie jajka lubię i chleb z masłem i szczypiorkiem 😂 od słodyczy mnie odrzuciło i od kawy mięsa i wędlin to ja ogólnie nie lubię ale duże smaki mam na biały ser że szczypiorem w ogóle ten szczypior za mną chodzi 😂

Ja np właśnie strasznie jajka lubię i chleb z masłem i szczypiorkiem 😂 od słodyczy mnie odrzuciło i od kawy mięsa i wędlin to ja ogólnie nie lubię ale duże smaki mam na biały ser że szczypiorem w ogóle ten szczypior za mną chodzi 😂
Lubiłam Ogórki kiszone a tu jednak teraz nie mam na nie ochoty

To wysoką masz betę. Ja 5t+5 Mam 7029 a przyrasta dobrze
Ja w środę byłam 5+2 a wynik wyszedł na poziomie ok 16tys :o aż się boję co będzie w poniedziałek wtedy bedzie 5+6 a też lekarz kazał zrobić bete, na świeżo przed wizytą. Ja od dłuższego czasu się stresuję moimi przyrostami bo są na poziomie 200%...

Hej stycznióweczki! 😍
Najwyższa pora abym i ja już oficjalnie dołączyła do Waszego grona 😁
Jest to moja pierwsza ciąża, staraliśmy się 1,5 roku - jestem już po dwóch wizytach USG - na pierwszej w 4+6 licząc od ostatniej @ był widoczny pecherzyk ciążowy i pecherzyk żółtkowy, a na wczorajszej 7+0 widziałam już mojego 1cm okruszka, lekarz pokazał gdzie ma "główkę i gdzie dupkę" i widziałam i słyszałam bijące serduszko 😍 Pozdrawiam wszystkie styczniówki i mam nadzieję, ze i mnie przyjmiecie do swojego grona 😊
Hej kochana ❤️ witamy, witamy na styczniowych mamach ☺️😘 czekałam na Ciebie 😍💞😁

Ja z synem tonę słodyczy jadłam a teraz już 2 tygodnie w torebce nosze ukochanego kinder bueno , przed ciąża jadłam jednego dziennie minimum . Teraz jem tylko rzeczy kwaśne i słone . Ciagle coś wymyślam . Wczoraj robiłam pierogi z kapusta i pieczarkami . Na kolacje zawsze sery warzywa a kawy nie piłam od ponad 5 tygodni gdzie ja jestem a może byłam uzależniona . Nawet specjalnie ostatnio pojechałam do salad story po sałatkę bo mnie naszło . A dziś wizyta :)

reklama
Do góry