No też myśle, że jest za wysoki, dlatego spróbuję się umówić do endo, chyba że gin odbierze i mi powie co dalej robićJa lecze się od lat, ogólnie na twoim miejscu udalabym się do lekarza, lub chociaż umówiła teleporade, ja miałam wynik Tsh 1,85 a FT4 1,00 i zwiększyła mi dawkę. Ogólnie to jest tak że te podane normy to nie jest tak do końca 'norma', bo zależy ona od wieku i wagi, nie jest tak że każdy ma taką samą normę TSH i FT4. Mi to zawsze tak lekarka tłumaczyła.
Tylko w FT4 moje labolatorium podaje inna jednostkę bo - ng/dl. Hm najlepiej chyba samemu nie cudowac tylko zapytać lekarza.
Bo wynik moim zdaniem masz wysoki, najlepiej się udać do lekarza
reklama
Angelika22
Fanka BB :)
Moja pierwsza wizyta wyglądała tak ze opowiedziałam co i jak , kiedy OM , o problemach w ciąży pierwszej , o dolegliwościach . Następnie pani zbadała mnie ginekologicznie , oraz sprawdziła brzuch , później usg , karta ciąży , l4 , zlecenie badań .
rossig
Od jajek też mnie odrzuciło.Ja też nie mogę mięsa i jajek. Nie mogę nawet być w pomieszczeniu gdzie się je przygotowuje. Miałam dokładnie tak samo w pierwszej ciąży.
Mówią, że każda ciąża jest inna a ja czuje się dokładnie tak samo. Coś czuje, że będę miała dwie dziewczynki w domu
A smakują Ci sery żółte? Słodycze? Kiszone?
Na co macie smaczki dziewczyny?
Ja zdecydowana przewaga kwasnego. Ale widzę, że mi się zmienia. Ostatnio chodzi mi po głowie gniazdko angielskie. A dziś jadłam na śniadanie ser żółty z czekodżemem i masłem bardzo mi smakowało.
Nie do końca wierzę w te przesądy, że kwaśne na chłopca, a słodkie na dziewczynkę.. Chyba organizm się upomina czego mu brakuje. Ale kto tam wie
Ser żółty kocham i tosty mogłabym jeść cały czas. Od wczoraj chodzi mi po głowie hamburger ale taki domowy MMM mniam.Od jajek też mnie odrzuciło.
Ja zdecydowana przewaga kwasnego. Ale widzę, że mi się zmienia. Ostatnio chodzi mi po głowie gniazdko angielskie. A dziś jadłam na śniadanie ser żółty z czekodżemem i masłem bardzo mi smakowało.
Nie do końca wierzę w te przesądy, że kwaśne na chłopca, a słodkie na dziewczynkę.. Chyba organizm się upomina czego mu brakuje. Ale kto tam wie ☺
Wczoraj wieczorem mailami napad na kanapkę z serem pomidorem i ogórkiem więc musieliśmy iść do sklepu
Ale czekoladą też nie pogardzę i ogórkiem kiszonym
Paulinad
Ja np właśnie strasznie jajka lubię i chleb z masłem i szczypiorkiem od słodyczy mnie odrzuciło i od kawy mięsa i wędlin to ja ogólnie nie lubię ale duże smaki mam na biały ser że szczypiorem w ogóle ten szczypior za mną chodziOd jajek też mnie odrzuciło.
Nie do końca wierzę w te przesądy, że kwaśne na chłopca, a słodkie na dziewczynkę.. Chyba organizm się upomina czego mu brakuje. Ale kto tam wie
Paulinad
Lubiłam Ogórki kiszone a tu jednak teraz nie mam na nie ochotyJa np właśnie strasznie jajka lubię i chleb z masłem i szczypiorkiem od słodyczy mnie odrzuciło i od kawy mięsa i wędlin to ja ogólnie nie lubię ale duże smaki mam na biały ser że szczypiorem w ogóle ten szczypior za mną chodzi
Nika261
Ja w środę byłam 5+2 a wynik wyszedł na poziomie ok 16tys aż się boję co będzie w poniedziałek wtedy bedzie 5+6 a też lekarz kazał zrobić bete, na świeżo przed wizytą. Ja od dłuższego czasu się stresuję moimi przyrostami bo są na poziomie 200%...To wysoką masz betę. Ja 5t+5 Mam 7029 a przyrasta dobrze
rossig
Hej kochana witamy, witamy na styczniowych mamach czekałam na CiebieHej stycznióweczki!
Najwyższa pora abym i ja już oficjalnie dołączyła do Waszego grona
Jest to moja pierwsza ciąża, staraliśmy się 1,5 roku - jestem już po dwóch wizytach USG - na pierwszej w 4+6 licząc od ostatniej @ był widoczny pecherzyk ciążowy i pecherzyk żółtkowy, a na wczorajszej 7+0 widziałam już mojego 1cm okruszka, lekarz pokazał gdzie ma "główkę i gdzie dupkę" i widziałam i słyszałam bijące serduszko Pozdrawiam wszystkie styczniówki i mam nadzieję, ze i mnie przyjmiecie do swojego grona
Angelika22
Ja z synem tonę słodyczy jadłam a teraz już 2 tygodnie w torebce nosze ukochanego kinder bueno , przed ciąża jadłam jednego dziennie minimum . Teraz jem tylko rzeczy kwaśne i słone . Ciagle coś wymyślam . Wczoraj robiłam pierogi z kapusta i pieczarkami . Na kolacje zawsze sery warzywa a kawy nie piłam od ponad 5 tygodni gdzie ja jestem a może byłam uzależniona . Nawet specjalnie ostatnio pojechałam do salad story po sałatkę bo mnie naszło . A dziś wizyta
reklama
rossig
Hej witamy, gratuluję ciąży i nudnych 9 miesięcy życzęCześć Wszystkim z wielką przyjemnością przyłączę się do grona przyszłych mam. Niesamowicie się cieszę że po 1,5 roku starań mogę być tutaj z wami