reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Bardzo Wam współczuję tych mdłości i wymiotów naprawdę 😔
A może by Wam ktoś codziennie przygotowywał świeżo wyciskany sok a to warzywny a to owocowy? Też ma mnóstwo wartości odżywczych i może byście dały radę coś przełknąć 🙄

Ja już też dziś zaliczyłam pierwsze rzyganko w ciąży. Druga połówka mi kolacje zrobiła z rozpędu taką samą jak sobie : kanapki z kiełbasą, ser żółty, rzodkiewka, papryka, szczypiorek.
Nie wiem czy Wam mówiłam, ale od conajmniej tygodnia jestem wegetarianką. Kompletnie mnie od mięsa odrzuciło. Kiełbasy nie zauważyłam bo była pod serem żółtym. Jeden kęs kanapki i leciałam biegiem do łazienki 😅

reklama
A może by Wam ktoś codziennie przygotowywał świeżo wyciskany sok a to warzywny a to owocowy? Też ma mnóstwo wartości odżywczych i może byście dały radę coś przełknąć 🙄

Ja już też dziś zaliczyłam pierwsze rzyganko w ciąży. Druga połówka mi kolacje zrobiła z rozpędu taką samą jak sobie : kanapki z kiełbasą, ser żółty, rzodkiewka, papryka, szczypiorek.
Nie wiem czy Wam mówiłam, ale od conajmniej tygodnia jestem wegetarianką. Kompletnie mnie od mięsa odrzuciło. Kiełbasy nie zauważyłam bo była pod serem żółtym. Jeden kęs kanapki i leciałam biegiem do łazienki 😅
Haha To żartowniś z tego chłopa Twego 😂😂😂

Ale nie wymiotować po nutridrinku to i bez ciąży sztuka ;) To okrutnie słodkie dziadostwo, ponoć owoce leśne pół biedy, ale np. wanilia i czekolada to masakra.
Ja niby nie wymiotuje, ale z dnia na dzień jest mi coraz gorzej, nie mogę się zmusić do zjedzenia czegokolwiek, a jak nie zjem to muli, jak już zjem na siłę też muli, po wodzie, herbacie, soku, masakra...
a może elektrolity ? dodac do wody z cytryną albo do czegokolwiek co możesz wypić? jeżeli nic nie możesz jeść ani pić dłuższy czas to ja bym konsultowała podanie leków. Bardzo Ci współczuję, to jest okropny stan, gdy nie możesz nic zjeść.

Po sokach bardzo nieprzyjemnie się wymiotuje i to podrażnia przełyk. Sok z warzyw często ma silny zapach i od razu powoduje odruch wymioty a smoothie ma gęstą konsystencję i przy wymiotach człowiek się tym krztusi. Przy silnych wymiotami i mdłosciach bardzo ciezko cokolwiek zjeść:(.

Dziewuszki, któraś z Was już po badaniach krwii? Ja dziś odebrałam wyniki i trochę się zaczęłam martwić, bo nie mogłam się dziś do lekarza mojego dodzwonić...większość wyników w normie ale Tsh - 2.95 czyli trochę podwyższona jak na nasz stan no i co mnie martwi to leukocyty w moczu 10 do 15 w polu widzenia i liczne nabłonki płaskie... Czytałam kilka stron i na jednej jest napisane, że często kobiety w ciąży mają podwyższone leukocyty w moczu tak samo i te nabłonki, a na drugiej że to świadczy o infekcji dróg moczowych lub pochwy 🙄🙄🙄 mam już panikować?
A leczysz się na tarczyce?

Po sokach bardzo nieprzyjemnie się wymiotuje i to podrażnia przełyk. Sok z warzyw często ma silny zapach i od razu powoduje odruch wymioty a smoothie ma gęstą konsystencję i przy wymiotach człowiek się tym krztusi. Przy silnych wymiotami i mdłosciach bardzo ciezko cokolwiek zjeść:(.
Nie wiedziałam. Jej masakra naprawdę. Oby Wam przeszło szybko ✊

Ja też nie mogę mięsa i jajek. Nie mogę nawet być w pomieszczeniu gdzie się je przygotowuje. Miałam dokładnie tak samo w pierwszej ciąży.
Mówią, że każda ciąża jest inna a ja czuje się dokładnie tak samo. Coś czuje, że będę miała dwie dziewczynki w domu :)

reklama
Do góry