reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Witaj, ja tez na 21:) i mam 2 nastolatkow. Wczoraj powiedziałam im o ciązy, reakcja tragiczna ale juz jest coraz lepiej. Spokojnej ciązy[emoji4]

Dziewczynki, czy Wy tez jestescie takie placzliwe? Ja normalnie cos sobie tylko pomysle i moge ryczeć..wzruszam sie na filmy o malych dzieciach... dzisiaj 4+2, poki co zadnych mdlosci. Juz zapomnialam jak to jest i kazda ciąza jest inna..powiedzcie kiedy zaczely się u Was mdlosci?
Ja w pierwszej i drugiej ciąży rzygałam okropnie przez cały 3 trymestr, aż do rozwiązania... Teraz spodziewam się, że będzie tak samo :(

Ja też. Psychicznie okropnie. Sama jestem na siebie zła. W środku to aż mnie ściska i zauważyłam, że mój Mąż ma przerąbane. No nie ma odpowiedniego słowa, które by MNIE nie zdenerwowało i łzy płyną jak grochy [emoji24] Na dzieci krzyczę zanim pomyślę, zanim dowiem się o co chodzi. Potem się złoszcze na siebie i jest mi jeszcze bardziej przykro [emoji17][emoji2960]
Będę pisać ma raty, bo mam 500 postów do przeczytania! Poszalały!! Nie wiem ile mały będzie spał, a starszy póki co ogląda książki.

Ja nie mam.yetaz żadnych objawów,.ani piersi nie bolą, ani podbrzusze ani nic z tych rzeczy. Ale nerwy! Nerwy mam.napiete jak struna, o wszystko się zloszcze, na dzieciaki staram się kontrolować, ale Staremu to się ogrywa za wszystko [emoji2368] sam mówi, że jak nic mam tam w środku drugą babę [emoji23]

I jeszcze chciałam.napisac, że Wy mówicie, że macie późno wizyty bo np 28.05... Ja mam 08.06! Ale sama się tak zapisałam późno, żeby był już 7tc i niż na było zobaczyć serducho.

Czytam dalej :)

Pozwolę sobie do was dołączyć ;) mam 29 lat i 3.5 rocznego synka. Wczoraj przypadał mi okres, ale coś czułam się inaczej - tak jak przy ciąży z synem na poczatku ciąży no i pojawiła się różowa kreska. Z uwagi na syt z przed lat z synem, gdzie szybko poszłam do lekarza bo lekko plamilam - gdzie mnie trochę nastraszono możliwością ciąży pozamacicznej lub poronienia, teraz wstrzymam się z wizytą do ok 7 tyg. W przypadku syna ciąża okazała się młodsza niż myślałam. Mam pytanie do was, do osób które były już na wizycie lub są na nie umówione. Czy ktoras z Was zapisała się gdzieś w ramach NFZ? Ja znam dwóch lekarzy, którzy przyjmują prywatnie i mam do nich zaufanie, jednak chciałabym spróbować udać się najpierw na NFZ po to, aby nie musieć jak wtedy za wszystkie badania płacić. Tylko nie wiem czy w obcej sytuacji z wirusem do kogoś na NFZ w przeciągu dwóch trzech tygodni się dostanę. Pozdrawiam
Ja chodzę nfz. Ja się celowo zapisałam na później, by właśnie zobaczyć już serduszko, ale z tego co przeczytałam na lokalnej grupie na fb wynika, że oczekiwanie do niej to 3 dni :O że dużo osób teraz nie chodzi wcale przez wirusa, odwołuje itp.
Prowadziłam u niej druga ciążę I byłam zadowolona :)

W tej ciazy mam cos czesto orgazmy senne.. 🤔 przed ciaza tez mialam ale bardzo rzadko ,dzis rano tez mnie obudzil.. ale przy tym orgazmie mam skurcz i boli mnie brzuch 🤔 zapomnialam sie pytac lekarza, bo szczerze to jest nie zalezne ode mnie 🤷

Dziwna sytuacja bo ja tez miałam właśnie wczoraj „orgazm senny” 😱😱😱

Ja zapisałam do na NFZ do poradni w szpitalu. W pierwszej ciąży tez chocilam na NFZ i zawsze było bardzo miło. Szkoda trochę wydawać pieniądze jak taka sama opiekę mam za darmo.
Też tak uważam :) ja w okolicy 20 tygodnia idę prywatnie do innego lekarza by potwierdzić płeć :)

reklama
Jak będę mieć dziewczynkę to zrobię napad na sklep z ciuszkami [emoji4]
Ja też!
Mam wszytsko po moich chlopcach poza najmniejszymi rozmiarami, bo.je już sprzedałam nie planując 3 dziecka :D ale wózek, fotelik, łóżeczko jest.
Jeju, jestem tak nastawiona na dziewczynę, że chyba źle zniosą informację o trzecim chłopaku. Rak strasznie chciałabym już wiedzieć!

Do góry