reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Dziewczyny proszę was o radę zanim zacznę panikować na dobre. Wczoraj i dziś mam brązowe plamienia, nie wiem czy to normalne. Rano byłam na badaniach, około 16 mam odebrać wyniki. Niepokoję się :( Wizytę mam w poniedziałek, nie wiem czy przyspieszać, czy zadzwonić do lekarza :(
Zadzwon do lekarza

reklama
Hej kochane stycznióweczki ❄! Poczytuję Was od samego początku wątku i w końcu zdecydowałam się do Was dołączyć ❤. Ostatnią miesiączkę miałam 08.04 cykle 25-26dni. Pierwszy test pozytywny popołudniu 5.05. Byłam na pierwszej wizycie u ginekologa 12.05 . Z badania usg wychodził 4 tydzien i 6 dzień. Nie było widać jeszcze zarodka. Jestem po dwóch stratach w 7 i 8 tc oraz po 3 ciazach biochemicznych. Mam nadzieję, że przyjmiecie nas do siebie ( mnie i kropka :p ). Wszystkim gratuluję kreseczek ! I trzymam kciuki 💪. Zobacz załącznik 1119761
Trzymam kciuki ❤

Dziewczyny proszę was o radę zanim zacznę panikować na dobre. Wczoraj i dziś mam brązowe plamienia, nie wiem czy to normalne. Rano byłam na badaniach, około 16 mam odebrać wyniki. Niepokoję się :( Wizytę mam w poniedziałek, nie wiem czy przyspieszać, czy zadzwonić do lekarza :(
Kochana ja w pierwszej ciąży plamiłam do 3 miesiąca... Nie martw się ale warto aby zobaczył Cię lekarz

Kochana może warto zadzwonić do lekarza ? To pewnie nic takiego ale zawsze dla własnego sumienia lepiej dmuchać na zimne. Może awaryjnie będzie kazał Ci brać luteine, żebyś była spokojnjejsza. 😘

Dzień dobry :)
Dziewczyny, a czy bierzecie już witaminy? Jeśli tak to jakie?
Ja biorę kwas foliowy i od dzisiaj Elevit Pronatal. Czytałam wiele opini na temat tych witamin i kobiety są bardzo zadowolone, nie zawierają też jodu co chyba jest dosyć istotne dla osób z chora tarczyca.

Mnie dzisiaj od rana mdli, a w dodatku pierwszy raz tak bardzo bolały mnie piersi jak zakładałam stanik, masakra🙉 Oprócz tego od początku ciąży puchną mi nogi. Nie mogę za długo siedzieć bo już czuje, że muszę dać je wyżej. Pewnie woda już się zbiera w organizmie i przez to czuje się taka pełna

Witam,
Jestem tu nową :) okres spóźnial mi się 3 dni. Zrobiłam test w czwartektydzień temu i wyszły piękne 2 kreseczki :) W sobotę polecialam na betę i wyszło 607.13 czyli 5tc. W poniedziałek byłam u lekarza i stwierdziła że jestem w ciąży. Ale mam pusty pecherzyk ciazowy. Dziewczyny ratujcie czy są jeszcze szansę że jednak to się zmieni? :/

Ps. Też mam termin na 7stycznia 2021
Hej.
W 5 tyg ciąży każda z nas ma tylko pęcherzyk ciążowy - to normalne i tak ma być. Tam jest zarodek tylko go jeszcze nie widać 🤗💞
Pusty pęcherzyk jest stwierdzany dopiero w 8-9 tygodniu.
Dzień dobry :)
Dziewczyny, a czy bierzecie już witaminy? Jeśli tak to jakie?
Ja biorę prenatal uno.
Witamy teraz są już niezbędne ☺️ głównie kwas foliowy - w 6 tygodniu zamyka się cewa nerwowa.
Podsyłam Wam ciekawego linka do porównania suplementów przez farmaceutę
Link do: Witaminy w ciąży - jak wybrać najlepsze? Ranking 25 popularnych suplementów diety. - Pan Tabletka
Cześć dziewczyny ja siedzę w pracy i nie mogę się skupić. Nie mam żadnych objawów i zastanawiam się co tam się dzieje w środku. Życzę wszystkim miłego dnia :) jest ktoś ze śląska?
Ja jestem ze Śląska ☺️

Plamienia zdarzają się w ciąży bardzo często - nawet w 30-40%. O ile nie jest to żywa krew i nie musisz podpaski założyć to nie ma powodów do paniki. Ale koniecznie zadzwoń do lekarza. Daj znać co powiedział - nie bój się 🤗

Cześć dziewczyny :) podpatruje was już od jakiegoś czasu ale się nie odzywałam bo nie wiedziałam czy się uda :) dziś jest słaba druga kreseczka. 25 dc. Poprzednie dwa testy nie było nic więc jest nadzieja :) wiem że strasznie szybko ale jestem z tych niecierpliwych 🙈
Mam 25 lat i w domu 4,5 latka i 2 latka :)

reklama
Hej kochane stycznióweczki ❄! Poczytuję Was od samego początku wątku i w końcu zdecydowałam się do Was dołączyć ❤. Ostatnią miesiączkę miałam 08.04 cykle 25-26dni. Pierwszy test pozytywny popołudniu 5.05. Byłam na pierwszej wizycie u ginekologa 12.05 . Z badania usg wychodził 4 tydzien i 6 dzień. Nie było widać jeszcze zarodka. Jestem po dwóch stratach w 7 i 8 tc oraz po 3 ciazach biochemicznych. Mam nadzieję, że przyjmiecie nas do siebie ( mnie i kropka :p ). Wszystkim gratuluję kreseczek ! I trzymam kciuki 💪. Zobacz załącznik 1119761
Piękny masz awatarek i te testy przyzdobione ślicznie razem wyglądają ☺️💞
Cześć dziewczyny :) podpatruje was już od jakiegoś czasu ale się nie odzywałam bo nie wiedziałam czy się uda :) dziś jest słaba druga kreseczka. 25 dc. Poprzednie dwa testy nie było nic więc jest nadzieja :) wiem że strasznie szybko ale jestem z tych niecierpliwych 🙈
Mam 25 lat i w domu 4,5 latka i 2 latka :)
Witajcie dziewczyny ☺️ trzymam kciuki, aby kropek pięknie rósł i spokojnych 9 miesięcy życzę ❤️

Do góry