reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Dziewczyny proszę was o radę zanim zacznę panikować na dobre. Wczoraj i dziś mam brązowe plamienia, nie wiem czy to normalne. Rano byłam na badaniach, około 16 mam odebrać wyniki. Niepokoję się :( Wizytę mam w poniedziałek, nie wiem czy przyspieszać, czy zadzwonić do lekarza :(
Zadzwon do lekarza

reklama
Hej kochane stycznióweczki ❄! Poczytuję Was od samego początku wątku i w końcu zdecydowałam się do Was dołączyć ❤. Ostatnią miesiączkę miałam 08.04 cykle 25-26dni. Pierwszy test pozytywny popołudniu 5.05. Byłam na pierwszej wizycie u ginekologa 12.05 . Z badania usg wychodził 4 tydzien i 6 dzień. Nie było widać jeszcze zarodka. Jestem po dwóch stratach w 7 i 8 tc oraz po 3 ciazach biochemicznych. Mam nadzieję, że przyjmiecie nas do siebie ( mnie i kropka :p ). Wszystkim gratuluję kreseczek ! I trzymam kciuki 💪. Zobacz załącznik 1119761
Trzymam kciuki ❤

Dziewczyny proszę was o radę zanim zacznę panikować na dobre. Wczoraj i dziś mam brązowe plamienia, nie wiem czy to normalne. Rano byłam na badaniach, około 16 mam odebrać wyniki. Niepokoję się :( Wizytę mam w poniedziałek, nie wiem czy przyspieszać, czy zadzwonić do lekarza :(
Kochana ja w pierwszej ciąży plamiłam do 3 miesiąca... Nie martw się ale warto aby zobaczył Cię lekarz

Kochana może warto zadzwonić do lekarza ? To pewnie nic takiego ale zawsze dla własnego sumienia lepiej dmuchać na zimne. Może awaryjnie będzie kazał Ci brać luteine, żebyś była spokojnjejsza. 😘

Dzień dobry :)
Dziewczyny, a czy bierzecie już witaminy? Jeśli tak to jakie?
Ja biorę kwas foliowy i od dzisiaj Elevit Pronatal. Czytałam wiele opini na temat tych witamin i kobiety są bardzo zadowolone, nie zawierają też jodu co chyba jest dosyć istotne dla osób z chora tarczyca.

Mnie dzisiaj od rana mdli, a w dodatku pierwszy raz tak bardzo bolały mnie piersi jak zakładałam stanik, masakra🙉 Oprócz tego od początku ciąży puchną mi nogi. Nie mogę za długo siedzieć bo już czuje, że muszę dać je wyżej. Pewnie woda już się zbiera w organizmie i przez to czuje się taka pełna

Witam,
Jestem tu nową :) okres spóźnial mi się 3 dni. Zrobiłam test w czwartektydzień temu i wyszły piękne 2 kreseczki :) W sobotę polecialam na betę i wyszło 607.13 czyli 5tc. W poniedziałek byłam u lekarza i stwierdziła że jestem w ciąży. Ale mam pusty pecherzyk ciazowy. Dziewczyny ratujcie czy są jeszcze szansę że jednak to się zmieni? :/

Ps. Też mam termin na 7stycznia 2021
Hej.
W 5 tyg ciąży każda z nas ma tylko pęcherzyk ciążowy - to normalne i tak ma być. Tam jest zarodek tylko go jeszcze nie widać 🤗💞
Pusty pęcherzyk jest stwierdzany dopiero w 8-9 tygodniu.
Dzień dobry :)
Dziewczyny, a czy bierzecie już witaminy? Jeśli tak to jakie?
Ja biorę prenatal uno.
Witamy teraz są już niezbędne ☺️ głównie kwas foliowy - w 6 tygodniu zamyka się cewa nerwowa.
Podsyłam Wam ciekawego linka do porównania suplementów przez farmaceutę
Link do: Witaminy w ciąży - jak wybrać najlepsze? Ranking 25 popularnych suplementów diety. - Pan Tabletka
Cześć dziewczyny ja siedzę w pracy i nie mogę się skupić. Nie mam żadnych objawów i zastanawiam się co tam się dzieje w środku. Życzę wszystkim miłego dnia :) jest ktoś ze śląska?
Ja jestem ze Śląska ☺️

Plamienia zdarzają się w ciąży bardzo często - nawet w 30-40%. O ile nie jest to żywa krew i nie musisz podpaski założyć to nie ma powodów do paniki. Ale koniecznie zadzwoń do lekarza. Daj znać co powiedział - nie bój się 🤗

Cześć dziewczyny :) podpatruje was już od jakiegoś czasu ale się nie odzywałam bo nie wiedziałam czy się uda :) dziś jest słaba druga kreseczka. 25 dc. Poprzednie dwa testy nie było nic więc jest nadzieja :) wiem że strasznie szybko ale jestem z tych niecierpliwych 🙈
Mam 25 lat i w domu 4,5 latka i 2 latka :)

reklama
Hej kochane stycznióweczki ❄! Poczytuję Was od samego początku wątku i w końcu zdecydowałam się do Was dołączyć ❤. Ostatnią miesiączkę miałam 08.04 cykle 25-26dni. Pierwszy test pozytywny popołudniu 5.05. Byłam na pierwszej wizycie u ginekologa 12.05 . Z badania usg wychodził 4 tydzien i 6 dzień. Nie było widać jeszcze zarodka. Jestem po dwóch stratach w 7 i 8 tc oraz po 3 ciazach biochemicznych. Mam nadzieję, że przyjmiecie nas do siebie ( mnie i kropka :p ). Wszystkim gratuluję kreseczek ! I trzymam kciuki 💪. Zobacz załącznik 1119761
Piękny masz awatarek i te testy przyzdobione ślicznie razem wyglądają ☺️💞
Cześć dziewczyny :) podpatruje was już od jakiegoś czasu ale się nie odzywałam bo nie wiedziałam czy się uda :) dziś jest słaba druga kreseczka. 25 dc. Poprzednie dwa testy nie było nic więc jest nadzieja :) wiem że strasznie szybko ale jestem z tych niecierpliwych 🙈
Mam 25 lat i w domu 4,5 latka i 2 latka :)
Witajcie dziewczyny ☺️ trzymam kciuki, aby kropek pięknie rósł i spokojnych 9 miesięcy życzę ❤️

Do góry