reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Byłam na wizycie na NFZ! Ginekolog powiedział ze nie będzie zakładał karty bo nie ma sensu jak już mam prywatnie ginekologa ale zawsze mogę przyjść do niego to mi wypisze badania czy recepty w ramach NFZ. Bardzo pozytywnie odebrałam ta wizytę. Dostałam skierowania na badania z krwi wiec w kieszeni zostało Ok 300 zł i jutro mam pobranie o 10:00. Usg (sam lekarz stwierdził słabej jakosci) ale widziałam dwie fasolki z bijącym serduszkami powiedział ze jest wszystko Ok na ten moment ale jest to bardzo wcześnie jak na ciąże bliźniacza i ze może być różnie. ALE co najważniejsze powiedział ze mając już dosyć spore doświadczenie uważa ze ciąża jest dwuowodniowa a to bardzo dobrze!
pytalam tez czy są przesłanki do prenatalnego na NFZ powiedział ze niestety nie chociaż bardzo się starał czytał kilka razy to skierowanie ale mówi ze ciężko będzie pod coś podciągnąć :/
Nie mam zdjęcia bo u nas na NFZ nie dają ale nie mam z tym problemu bo 3.07 mam następna wizytę u swojego lekarza ;)

uf tyle!

reklama
Byłam na wizycie na NFZ! Ginekolog powiedział ze nie będzie zakładał karty bo nie ma sensu jak już mam prywatnie ginekologa ale zawsze mogę przyjść do niego to mi wypisze badania czy recepty w ramach NFZ. Bardzo pozytywnie odebrałam ta wizytę. Dostałam skierowania na badania z krwi wiec w kieszeni zostało Ok 300 zł i jutro mam pobranie o 10:00. Usg (sam lekarz stwierdził słabej jakosci) ale widziałam dwie fasolki z bijącym serduszkami powiedział ze jest wszystko Ok na ten moment ale jest to bardzo wcześnie jak na ciąże bliźniacza i ze może być różnie. ALE co najważniejsze powiedział ze mając już dosyć spore doświadczenie uważa ze ciąża jest dwuowodniowa a to bardzo dobrze!
pytalam tez czy są przesłanki do prenatalnego na NFZ powiedział ze niestety nie chociaż bardzo się starał czytał kilka razy to skierowanie ale mówi ze ciężko będzie pod coś podciągnąć :/
Nie mam zdjęcia bo u nas na NFZ nie dają ale nie mam z tym problemu bo 3.07 mam następna wizytę u swojego lekarza ;)

uf tyle!
Super nawet se nie wyobrażam co czujesz wiedząc o blizniakach

Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi, ale właśnie zadzwoniłam i umówiłam się na jutro na 18:00. 160zl znów nie moje ale dla spokojnej głowy jestem w stanie przełknąć ten nieplanowany wydatek. Z tym że naprawdę będzie mi wstyd przed moim lekarzem... Trudno, może nie ja jedyna jestem taką panikarą. Dzisiaj z nerwów aż mnie zaciska, nie wiem co to za dzień że tak sobie wkręciłam że coś jest nie tak 🙈 oby to były złe przeczucia. Jutro na szczęście mam zaplanowaną kawę u kuzynki więc jakoś mi zleci ten czas do wizyty

dziewczyny, a powiedzcie mi czy L4 ciążowe może wypisać tylko ginekolog? czy może być też zwykły lekarz rodzinny?

bardzo mnie boli podbrzusze, nie wiem czy nie jechać dziś tego sprawdzić 😔

reklama
Wy chociaż już jesteście po wizytach ja to dopiero w nerwach zaraz 9 tydz zaczynam i jeszcze jej nie miałam a do piątku wieczność. Jeszcze podbrzusze mnie wieczorami pobolewa Was też? Już sama nie wiem czy boli mnie czy już schizuje ale raczej boli
Mnie pobolewa czasami tak ćmi, czasami kluje A czasami ciągnie .... 🤷‍♀️. Ja uważam , że jak raz na dzień czy dwa coś tam czuje to znaczy, że coś się dzieje i rośnie 🤷‍♀️🥰. Już wolę jak coś czuje niż jakbym miała nie czuć nic.. Nie wiem może dziwna jestem.

Do góry