reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Raczej już miałam unormowane miesiączki. Poczekam jeszcze z dwa dni i zrobię jeszcze raz test albo pójdę na betę. Na początku swirowalam i sama nie wiedziałam czy się cieszyć czy płakac a teraz sobie tylko Was podczytuje i cieszę Waszym szczęściem. A u mnie czas pokaże co będzie :)
daj później znać, czy pozytyw :D

reklama
Jedli chodzi o porody to zaliczyłam ( śmieje się) wszystkie rodzaje poza kleszczowym
1. 20 h na porodówce, rozwarcie na 10, zakończone CC. Popekalam na dole i byłam przeciera na górze.
2. Naturalny. 45 minut na porodówce i zaraz na nogach.
3. CC planowane bez akcji porodowej.
Powiem Wam że jeśli moja ciąża się potwierdzi to będę wszystko robić żeby rodzić naturalnie

Jedli chodzi o porody to zaliczyłam ( śmieje się) wszystkie rodzaje poza kleszczowym
1. 20 h na porodówce, rozwarcie na 10, zakończone CC. Popekalam na dole i byłam przeciera na górze.
2. Naturalny. 45 minut na porodówce i zaraz na nogach.
3. CC planowane bez akcji porodowej.
Powiem Wam że jeśli moja ciąża się potwierdzi to będę wszystko robić żeby rodzić naturalnie
Jakie masz doświadczenia z cesarkami? 🙂

To Twoja pierwsza ciąża? Ja rodziłam 13 lat temu naturalnie majac lat 18, bylo bardzo ciężko długo a teraz rozważam cc
Mnie przy pierwszym porodzie męczyli długo i czekali do pełnego rozwarcia, parlam ale głową się cofała. Dzięki temu że miałam rozwarcie drugi poród poszedł ekspresowo. Może warto to omówić z lekarzem?

reklama
Jakie masz doświadczenia z cesarkami? 🙂
Po naturalnym szybciej mogłam zajmować się dzieckiem. Po cesarce długo dochodziłam do siebie. Długo się goiło, a do tego po dwóch cesarkach zrobiła mi się brzydka fałda ze skóry nad blizna. Druga cesarka była ciężka bo nie wiadomo dlaczego spadło mi ciśnienie do 40/20 i miałam zapaść. Jak spadało ciśnienie to zaczęłam wymiotować pianą i od zapadającej się klatki potwornie bolały obojczyki. Jeśli jest konieczna CC to trzeba ale jest to jednak operacja i sama na własne życzenie bym jej nie zrobiła.

Do góry