reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Mnie przy pierwszym porodzie męczyli długo i czekali do pełnego rozwarcia, parlam ale głową się cofała. Dzięki temu że miałam rozwarcie drugi poród poszedł ekspresowo. Może warto to omówić z lekarzem?
Jeśli będę mieć taką możliwość to na pewno omówię, mieszkam w Uk a tutaj ciążę prowadzi położna, wczoraj byłam oddac krew do badania w przychodni i pani pielegniarka zapytala czy zrobic test ciazowy zgodzilam się i na poczatku stwierdzila że wyglada na to ze negatywny 🙈 przy becie 900 🙈 i pomimo ze bylo widac 2 kreske tylko slabsza trochę, wiec zaczynam wątpić w tutejszą wiedzę medyczną

reklama
Po naturalnym szybciej mogłam zajmować się dzieckiem. Po cesarce długo dochodziłam do siebie. Długo się goiło, a do tego po dwóch cesarkach zrobiła mi się brzydka fałda ze skóry nad blizna. Druga cesarka była ciężka bo nie wiadomo dlaczego spadło mi ciśnienie do 40/20 i miałam zapaść. Jak spadało ciśnienie to zaczęłam wymiotować pianą i od zapadającej się klatki potwornie bolały obojczyki. Jeśli jest konieczna CC to trzeba ale jest to jednak operacja i sama na własne życzenie bym jej nie zrobiła.
Dodam tylko że na nic nie chorowałam więc nie wiem co się stało z tym ciśnieniem

Jest pecherzyk wiekszy niz ostatnio.. lekarz powiedzial ze nie widzi tego dobrze :( ale jestem dobrej mysli, gdyby bylo cos nie tak to pecherzyk by przeciez nie rosl a ja go widzialam dzis wyraznie.. maz jest smutny tylko :( za tydz wizyta.. Zobacz załącznik 1118943i
Skoro pęcherzyki rośnie to z pewnością dobry znak... może Twój "bejbik" potrzebuje trochę więcej czasu by się ujawnić... może rzeczywiście tak jak tu wspomniała jedna z dziewczyn sprzęt nie był najlepszej jakości... Myśl pozytywnie 🙂

Hej ❤😁
Jak się czujesz? 😉 Jakieś objawy już masz? 🙂
Ja nie wybiegam na razie aż tak daleko z myślami, cieszę się tym co jest, tym miesiącem 😉
Dasz radę na pewno, każda z nas da radę 🤗
Wiem i pewnie panikuje na zaś niepotrzebnie.. Co mnie trochę dziwi bo zazwyczaj spychalam źle rzeczy na 2 plan a tu na odwrót 🤷‍♀️ gdzie mój stres teraz o porodzie jest bez sensu bo jeszcze masa czasu. Póki co dalej pobolewa brzuch ale dosłownie z 2 razy dziennie taki mini jakby skurcz. Sutki wrażliwe ale nie bolą mocno. No i 2 noc z rzędu wstaje siku w środku nocy. Pozatym luzik.. Ale wiem że to może się zmienić.. A jak u ciebie? 🤗

reklama
Jest pecherzyk wiekszy niz ostatnio.. lekarz powiedzial ze nie widzi tego dobrze :( ale jestem dobrej mysli, gdyby bylo cos nie tak to pecherzyk by przeciez nie rosl a ja go widzialam dzis wyraznie.. maz jest smutny tylko :( za tydz wizyta.. Zobacz załącznik 1118943i
Tu mnie tydzień temu tez tylko pęcherzyk, jutro mam usg i tez mam nadzieje ze kropeczka bedzie juz widoczna kto wie moze nawet zobaczyny serduszko, trzymam kciuki bądź dobrej myśli 💓

Do góry