reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Mnie przy pierwszym porodzie męczyli długo i czekali do pełnego rozwarcia, parlam ale głową się cofała. Dzięki temu że miałam rozwarcie drugi poród poszedł ekspresowo. Może warto to omówić z lekarzem?
Jeśli będę mieć taką możliwość to na pewno omówię, mieszkam w Uk a tutaj ciążę prowadzi położna, wczoraj byłam oddac krew do badania w przychodni i pani pielegniarka zapytala czy zrobic test ciazowy zgodzilam się i na poczatku stwierdzila że wyglada na to ze negatywny 🙈 przy becie 900 🙈 i pomimo ze bylo widac 2 kreske tylko slabsza trochę, wiec zaczynam wątpić w tutejszą wiedzę medyczną

reklama
Po naturalnym szybciej mogłam zajmować się dzieckiem. Po cesarce długo dochodziłam do siebie. Długo się goiło, a do tego po dwóch cesarkach zrobiła mi się brzydka fałda ze skóry nad blizna. Druga cesarka była ciężka bo nie wiadomo dlaczego spadło mi ciśnienie do 40/20 i miałam zapaść. Jak spadało ciśnienie to zaczęłam wymiotować pianą i od zapadającej się klatki potwornie bolały obojczyki. Jeśli jest konieczna CC to trzeba ale jest to jednak operacja i sama na własne życzenie bym jej nie zrobiła.
Dodam tylko że na nic nie chorowałam więc nie wiem co się stało z tym ciśnieniem

Jest pecherzyk wiekszy niz ostatnio.. lekarz powiedzial ze nie widzi tego dobrze :( ale jestem dobrej mysli, gdyby bylo cos nie tak to pecherzyk by przeciez nie rosl a ja go widzialam dzis wyraznie.. maz jest smutny tylko :( za tydz wizyta.. Zobacz załącznik 1118943i
Skoro pęcherzyki rośnie to z pewnością dobry znak... może Twój "bejbik" potrzebuje trochę więcej czasu by się ujawnić... może rzeczywiście tak jak tu wspomniała jedna z dziewczyn sprzęt nie był najlepszej jakości... Myśl pozytywnie 🙂

Hej ❤😁
Jak się czujesz? 😉 Jakieś objawy już masz? 🙂
Ja nie wybiegam na razie aż tak daleko z myślami, cieszę się tym co jest, tym miesiącem 😉
Dasz radę na pewno, każda z nas da radę 🤗
Wiem i pewnie panikuje na zaś niepotrzebnie.. Co mnie trochę dziwi bo zazwyczaj spychalam źle rzeczy na 2 plan a tu na odwrót 🤷‍♀️ gdzie mój stres teraz o porodzie jest bez sensu bo jeszcze masa czasu. Póki co dalej pobolewa brzuch ale dosłownie z 2 razy dziennie taki mini jakby skurcz. Sutki wrażliwe ale nie bolą mocno. No i 2 noc z rzędu wstaje siku w środku nocy. Pozatym luzik.. Ale wiem że to może się zmienić.. A jak u ciebie? 🤗

reklama
Jest pecherzyk wiekszy niz ostatnio.. lekarz powiedzial ze nie widzi tego dobrze :( ale jestem dobrej mysli, gdyby bylo cos nie tak to pecherzyk by przeciez nie rosl a ja go widzialam dzis wyraznie.. maz jest smutny tylko :( za tydz wizyta.. Zobacz załącznik 1118943i
Tu mnie tydzień temu tez tylko pęcherzyk, jutro mam usg i tez mam nadzieje ze kropeczka bedzie juz widoczna kto wie moze nawet zobaczyny serduszko, trzymam kciuki bądź dobrej myśli 💓

Do góry