reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
kurcze przyrost jest praktycznie zerowy 😔 moja lekarka mówiła, że na takim początkowym etapie to niestety za wiele nie da się zrobić, żeby utrzymać 😔.

trzymam mocno kciuki 😔❤️

kurcze przyrost jest praktycznie zerowy 😔 moja lekarka mówiła, że na takim początkowym etapie to niestety za wiele nie da się zrobić, żeby utrzymać 😔.

trzymam mocno kciuki 😔
To jest przykre ale tak jak mówisz wiele kobiet to przechodzi i niekiedy nawet nie wiedzą bo nie robią testów czy bhcg tylko spóźnia im się okres lekarka mi mówiła że kwalifikuje się to pod biochemiczna

Ja też po długich staraniach jak Twoja znajoma poroniłam w 8tyg i chodź to była trauma jak człowiek tyle lat się stara to miałam jedna pozytywną myśl że wogole mogę zajść w ciążę w co już wątpiłam i później przy kolejnych staraniach miałam w głowie że możemy mieć dzieci bo przecież byłam w ciazy

ja również tak miałam, tylko że u mnie beta wynosiła 17.8 i spadała. u Twojej koleżanki nie spada, aczkolwiek no...jechać nie zaszkodzi do lekarza, ale tak jak mówię nie pomoże za dużo..😔 dopóki ciąża jest niepotwierdzona raczej nie dadzą żadnych leków na podtrzymanie 😔

Normalnie jem. Mkze nie jest tego dużo ale jem.

Kochane co myślicie musze pomóc przyjaciółce. Tak jak wam pisalam zaszła w ciąży po tylu latach staran. Beta z środy 358 A beta z piątku 366. Powiedziałam jej że jedziemy na szpital niech sprawdzają. I teraz nie wiem szpital czy prywatnie lekarz od razu
Ja w 2ch poprzednich ciążach tak miałam. Przyrost był niewielki w jednej i drugiej. Dwie wizyty w szpitalu i jedna ciąża poroniona w 6 tygodniu, druga w 5. Najlepiej badanie powtórzyć w poniedziałek o tej samej porze co w piątek i w tym samym laboratorium. Jeżeli się nie podwoi to niestety :( aktualnie jestem w 8 tygodniu, serduszko bije, dzidzia rośnie ale ja nadal się boję. W szpitalu przy takiej becie ani lekarz nic nie powie, bo żeby potwierdzić ciążę potrzeba przynajmniej 1000 beta hcg. Ale może stwierdzić czy jest pęcherzyk żółciowy. No i przepisac luteine czy duphaston. Przechodziłam to dosyć niedawno (ostatnie poronienie w lutym) więc wiem, co może kobieta czuć...

reklama
Cześć, mam pytanie na temat badań prenatalnych wg miesiączki dziś powinnam mieć 9+6 Ale zgodnie z USG wychodzi 8+2. Mam zaplanowane badania prenatalne na 02.07 czyli wg USG będzie to 10+0, testy z krwi tydzień wcześniej będę musiała wykonać czyli koło 8+6-9+0. Czy mam przekładać te badanie? Moja lekarka wyznaczyła mi takie terminy żebym się zapisała (02.07-16.07). Wolny termin padł na 02.07. Czy któraś w tym okresie miała robione badania i wszystko można było zobaczyć?
Ja mam dziś 9+5, lekarz ustawił mi prenatalne wstępnie na 18.07 tj. 13 +5(z zaznaczeniem, że może być 2-3dni wcześniej w zależności od tego jak będzie przyjmował), a krew mam zrobić w tygodniu od 13.07 do 18.07. Na Mamaginekolog jest że optymalnie jest pomiędzy 12 a 13 tc, przed 12 podobno jeszcze słabo niektóre rzeczy widać, mi by się zgadzało z tym co mówił mój, że ustawi trochę później to lepiej obejrzymy. Zawsze niby zdążysz pójść drugi raz, ale ja bym próbowała przesunąć o tydzień.

Do góry