reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Ja dzisiaj też pobudka o 5 i wyspana.. Choć i tak jestem pełna podziwu że chodze sikac na śpiocha i udaje mi się dalej zasnąć.. Bo przed ciąża potrafiło mnie coś obudzić i już po spaniu było.. Pewnie zjem śniadanie i będe chodzić jak zombie..😆

Chyba większość tak ma najpierw pobudka o 4 a później cały dzień chodzimy do o tyłu haha 😀 męża odprawilamdo pracy syn śpi można odpocząć wypić kawę w spokoju. Czy Was też wszystko wkoło denerwuje? Ja jakąś wrażliwa jestem nawet jak mąż jadł śniadanie to bym go rozszarpała to za głośno gryzie to kawę za głośno siebie haha psychopatka. Jeszcze 6dni do pierwszej wizyty ciekawe co mnie za wiadomości czekają przeżyć tylko ten 8 tydz .

Chyba większość tak ma najpierw pobudka o 4 a później cały dzień chodzimy do o tyłu haha 😀 męża odprawilamdo pracy syn śpi można odpocząć wypić kawę w spokoju. Czy Was też wszystko wkoło denerwuje? Ja jakąś wrażliwa jestem nawet jak mąż jadł śniadanie to bym go rozszarpała to za głośno gryzie to kawę za głośno siebie haha psychopatka. Jeszcze 6dni do pierwszej wizyty ciekawe co mnie za wiadomości czekają przeżyć tylko ten 8 tydz .
Mnie tez wszystko denerwuje,na czele z zapachami.przeroznymi

Cześć, mam pytanie na temat badań prenatalnych wg miesiączki dziś powinnam mieć 9+6 Ale zgodnie z USG wychodzi 8+2. Mam zaplanowane badania prenatalne na 02.07 czyli wg USG będzie to 10+0, testy z krwi tydzień wcześniej będę musiała wykonać czyli koło 8+6-9+0. Czy mam przekładać te badanie? Moja lekarka wyznaczyła mi takie terminy żebym się zapisała (02.07-16.07). Wolny termin padł na 02.07. Czy któraś w tym okresie miała robione badania i wszystko można było zobaczyć?
Wg mnie to za wcześnie troszkę może nie mieć dziecko odpowiedniej długości do badania np

hejka ja właśnie z bólem serca wstałam, bo dziś do pracy na 8:30 😴😴. wczoraj miałam wolne, była u nas kierowniczka regionalna, dziewczyny poinformowały ją o mojej ciąży, w przyszłym tygodniu zacznie się rekrutacja jakby na moje miejsce na zastępstwo, więc od sierpnia będę mogła na spokojnie iść już na L4 ❤️

Hejka u mnie też dziś noc bezsenna poszłam spać o 21 bo oglądałam film na netfix Zaginiona dziewczyna taki psychologiczny i poł nocy i się kotłowało w głowie a mąż mi dobrze mówił zobaczysz nie będziesz mogła spać w nocy przez ten film ot czarodziej 🤣. Jestem już po śniadaniu bo przecież ob6 rano już w brzuchu jeździło. Co do chudnięcia ja też najpierw schudłam 4kg przez brak apetytu i wymioty już nie chudnę ale lekarz mówił że to normalne żeby pić wodę. Moja znajoma która jest teraz w 16 tyg zjechała 13kg z tym że troszkę miała z czego ale mimo to jednak ją 2 tyg w szpitalu trzymali bo nic kompletnie nie mogła jeść więc dostała kroplówki zrobili jej wszystkie badania bo o nerki się martwili ale już jest ok juz wróciła do domu i apetyt już jej wrócił. Zwolnienia lekarskie w pue są czasami widoczne po 3 dniach pracowałam na kadrowym stanowisku więc nie ma się czym martwić to lekarz odpowiada za wysłanie w terminie. I już nie pamiętam co jeszcze miałam napisać hmmm 🙂 miłego dnia laseczki 😘

Kochana a jesz normalnie? Masz apetyt?
Normalnie jem. Mkze nie jest tego dużo ale jem.

Kochane co myślicie musze pomóc przyjaciółce. Tak jak wam pisalam zaszła w ciąży po tylu latach staran. Beta z środy 358 A beta z piątku 366. Powiedziałam jej że jedziemy na szpital niech sprawdzają. I teraz nie wiem szpital czy prywatnie lekarz od razu

reklama
Normalnie jem. Mkze nie jest tego dużo ale jem.

Kochane co myślicie musze pomóc przyjaciółce. Tak jak wam pisalam zaszła w ciąży po tylu latach staran. Beta z środy 358 A beta z piątku 366. Powiedziałam jej że jedziemy na szpital niech sprawdzają. I teraz nie wiem szpital czy prywatnie lekarz od razu
Jechać do lekarza ale przy takiej becie nie wiele będzie widać więc w sumie ja powtórzyłabym dziś betę bo lekarz póki co wiele nie pomoże ew może jakiś duphaston dać

Do góry