reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

Ja w 2ch poprzednich ciążach tak miałam. Przyrost był niewielki w jednej i drugiej. Dwie wizyty w szpitalu i jedna ciąża poroniona w 6 tygodniu, druga w 5. Najlepiej badanie powtórzyć w poniedziałek o tej samej porze co w piątek i w tym samym laboratorium. Jeżeli się nie podwoi to niestety :( aktualnie jestem w 8 tygodniu, serduszko bije, dzidzia rośnie ale ja nadal się boję. W szpitalu przy takiej becie ani lekarz nic nie powie, bo żeby potwierdzić ciążę potrzeba przynajmniej 1000 beta hcg. Ale może stwierdzić czy jest pęcherzyk żółciowy. No i przepisac luteine czy duphaston. Przechodziłam to dosyć niedawno (ostatnie poronienie w lutym) więc wiem, co może kobieta czuć...
Właśnie po nią przyjechałam i zawiozę ja do szpitala. Niech jej badania zrobią i zobaczą jaki dziś będzie wynik bety .

reklama
Ja mam dziś 9+5, lekarz ustawił mi prenatalne wstępnie na 18.07 tj. 13 +5(z zaznaczeniem, że może być 2-3dni wcześniej w zależności od tego jak będzie przyjmował), a krew mam zrobić w tygodniu od 13.07 do 18.07. Na Mamaginekolog jest że optymalnie jest pomiędzy 12 a 13 tc, przed 12 podobno jeszcze słabo niektóre rzeczy widać, mi by się zgadzało z tym co mówił mój, że ustawi trochę później to lepiej obejrzymy. Zawsze niby zdążysz pójść drugi raz, ale ja bym próbowała przesunąć o tydzień.
Dziękuję,właśnie tak cały czas myślę, żeby o tydzień przesunąć. Mam nadzieję że będzie jeszcze miejsce i zdążę zrobić w terminie :)
Bardzo dziękuję

Właśnie po nią przyjechałam i zawiozę ja do szpitala. Niech jej badania zrobią i zobaczą jaki dziś będzie wynik bety .
Jeżeli bete robiła wczoraj to marne szanse że ją zrobią dzisiaj. Żeby był właściwy obraz to będę robi się co drugi dzień (mi też lekarz odmówił w szpitalu bo dzień wcześniej robilam i stwierdził że i tak nic nie pokaże, żeby zrobić na drugi dzień bete) mimo to 3mam kciuki żeby wszystko było dobrze, grunt to pozytywne nastawienie :)

Hej dziewczyny. Tydz temu bylam na wizycie u ginekologa(10tydz+5) i powiedzial mi ze dzidzisu mafizjologiczna przepukline pepowinowa plodu ktora ponoc ma wchlonac sie po 12 tc. Spotkalyscie sie z czyms takim? Czy slyszalyscie cos o tym? Tyle bzdur na internecie i glowa pelna😣😐

ostatnio gdzieś czytałam że niby piwo zero to nie zero 😂😂
Dlaczego? To niezgodne z prawem :)

Chyba większość tak ma najpierw pobudka o 4 a później cały dzień chodzimy do o tyłu haha 😀 męża odprawilamdo pracy syn śpi można odpocząć wypić kawę w spokoju. Czy Was też wszystko wkoło denerwuje? Ja jakąś wrażliwa jestem nawet jak mąż jadł śniadanie to bym go rozszarpała to za głośno gryzie to kawę za głośno siebie haha psychopatka. Jeszcze 6dni do pierwszej wizyty ciekawe co mnie za wiadomości czekają przeżyć tylko ten 8 tydz .
z mężem mam to samo... 😈

My za to bedziemy musialy uwazac na oblodzone chodniki.....:/ Dziewczyny nie wiecie czy mozna na krzywa cukrowa kupic sobie glukoze,ale wersje cytrynowa?????

Witam wszystkie kobietki 😁😁 tyle piszecie, ze ciezko nadrobic. U mnie dzien jak codzien pranie sprzatanie gotowanie zakupy praca dziecko 😁 brakuje czasu aczkolwiek wczoraj mialam takiego lenia ze odpuscilam robienie w domu czegokolwiek i lezalam 😁😁 co do cery to przy synu nie mialam problemu a teraz strasznie mnie wysyfia buzia ramiona plecy masakra. Apetytu nie mam takze czasami musze sie zmusic zeby cos zjesc a wczoraj tesciowa przyniosla mi do pracy golabki i jak tylko poczulam ich zapach to myslalam ze puszcze pawia... od miesa mnie odrzucilo jadlabym glownie owoce , kisiel i kanapki z serkiem almette 😁😁 bogata dieta.
Jak juz te zdjecia z usg wygladaja pieknie tak szybko rosna 😍😍 ja odliczam do 29.06 ale dluzy mi sie strasznie. Milego dzionka kochane i udanych wizyt 😁😁 a kto dzisiaj wizytuje?

Chyba większość tak ma najpierw pobudka o 4 a później cały dzień chodzimy do o tyłu haha 😀 męża odprawilamdo pracy syn śpi można odpocząć wypić kawę w spokoju. Czy Was też wszystko wkoło denerwuje? Ja jakąś wrażliwa jestem nawet jak mąż jadł śniadanie to bym go rozszarpała to za głośno gryzie to kawę za głośno siebie haha psychopatka. Jeszcze 6dni do pierwszej wizyty ciekawe co mnie za wiadomości czekają przeżyć tylko ten 8 tydz .
No myslalam ze mi tylko tak odwalą. Ja staram się nie jeść z moim bo wiecie... „źle je” i mnie to tak wnerwia, ze wcale przy stole na niego nie patrzę. 😂

reklama
Witam dziewczyny. U mnie dzisiaj leje od rana deszcz 😭 a miał być grill .
Od samego rana mnie mdli .
Jakiś ten dzień do niczego. Muszę zaraz wyjść po chlebek bo Pan jeździ i sprzedaje z auta pieczywo 😊 tyle dobrze. Że jak urodzę to będę mieć ten świeży chlebek pod nosem.

Do góry