reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Laski obiecałam haul zakupowy więc robię! Ogólnie rozmiary różne bo od 56 do 68 ale szkoda było nie zabrać w takiej cenie ... były promki od 30% do 70%. No i póki co staram się kupować uniwersalne chociaż są bardziej chłopięce na pierwszy rzut oka, ale wolę ubrać dziewczynkę w takie niż chłopca w falbanki różowe w serduszka chociaż nie jestem za stygmatyzowaniem dzieci to jednak rozsądekmi tak podpowiada. Mogę tylko jedno zdjęcie dodać bo piszą, że za duzy rozmiar plików.. kupiłam jeszcze album ciąży i jestem w nim zakochana!!Zobacz załącznik 1135644
Super ciuszki 🙂 ja jeszcze nic nie mam ale może po prenatalnych jak wszystko będzie dobrze to kupię

reklama
Ja w tej ciąży nie próżnuje cieszę się od samego dnia testu i za każde dobre Usg idziemy z dzidzia kupić jakieś coś symbolicznego i smoothie owocowe ! Nasza tradycja.Ja w ogole po kazdej wizycie jestem taka dumna z bejbika, że głową o chmury hacze czasami chyba .. ale to chyba przez ta przeszlosc ...Zawsze uważałam na wszystko , słuchałam żeby nie zapeszać , zeby sie nie cieszyć , że będę się cieszyła po 1 trymestrze.. ze nic pewnego sratata to teraz odpalilam wrotki na całego... A to czy kupię 3 body mniej czy więcej nic nie zmieni jeśli by..... ale tym razem nie ma jeśli... Tym razem wiem, że za kilka miesięcy będziemy już razem we troje. ❤❤❤ wierzę w to, w Nas .

Laski obiecałam haul zakupowy więc robię! Ogólnie rozmiary różne bo od 56 do 68 ale szkoda było nie zabrać w takiej cenie ... były promki od 30% do 70%. No i póki co staram się kupować uniwersalne chociaż są bardziej chłopięce na pierwszy rzut oka, ale wolę ubrać dziewczynkę w takie niż chłopca w falbanki różowe w serduszka chociaż nie jestem za stygmatyzowaniem dzieci to jednak rozsądekmi tak podpowiada. Mogę tylko jedno zdjęcie dodać bo piszą, że za duzy rozmiar plików.. kupiłam jeszcze album ciąży i jestem w nim zakochana!!Zobacz załącznik 1135644

Jakie cudowności! Aż mi się łezka w oku zakręciła jak to zobaczyłam!!! 🤩🤩🤩 szykowanie wyprawki dla takiego maluszka to będzie na pewno dla nas wszystkich cudowne przeżycie 😁

Cudnie, moja nie chce nawet drgnąć, u mojego pierwszy pomiar 4.3 w szpitalu 3.6 myślałam, że idzie w dobrą stronę, a wczoraj mój znów zmierzył 4.4, jeszcze niby jest czas ca125 jeszcze nie w normie ale spadło już z 264 na 88 i niby to dobrze wróży... Dajesz mi nadzieję, że to się wchłonie w każdym razie :)

Ja też mam torbiel na jajniku z którego była owulacja - lekarz powiedział, że u mnie najprawdopodobniej rosły 2 pęcherzyki, z czego jeden pękł, a drugi przerodził się w torbiel - na szczęście nie dużą, bo ma 2 cm, ale lekarz zapewniał, żeby absolutnie się tym poki co nie przejmować, bo na 99% te torbiele w swoim czasie się wchłaniają..

Ja mam tak samo, też kilogramy w dół spowodowane mdłościami. Tylko że w moim przypadku ginekolog chce do końca ciąży utrzymać spadek bo niestety mam wiele nad programowych kilogramów 😝
To tak można?? korzystasz z pomocy dietetyka w takim wypadku ? ja waze 62 kg przy wzroście 169 więc u mnie pewnie nie ma takiej opcji. Pytam z czystej ciekawości:)

Ja w tej ciąży nie próżnuje cieszę się od samego dnia testu i za każde dobre Usg idziemy z dzidzia kupić jakieś coś symbolicznego i smoothie owocowe ! Nasza tradycja.Ja w ogole po kazdej wizycie jestem taka dumna z bejbika, że głową o chmury hacze czasami chyba .. ale to chyba przez ta przeszlosc ...Zawsze uważałam na wszystko , słuchałam żeby nie zapeszać , zeby sie nie cieszyć , że będę się cieszyła po 1 trymestrze.. ze nic pewnego sratata to teraz odpalilam wrotki na całego... A to czy kupię 3 body mniej czy więcej nic nie zmieni jeśli by..... ale tym razem nie ma jeśli... Tym razem wiem, że za kilka miesięcy będziemy już razem we troje. ❤❤❤ wierzę w to, w Nas .
Strasznie przyjemnie czyta się takie wiadomości:) piękne te ubranka :)

Jeju, jak Was tak czytam to się zastanawiam, czy aby na pewno jestem jeszcze w ciąży, u mnie 10+5 czyli 11 tydzień dolegliwości były od początku nikłe, ale od kilku dni jest zupełnie normalnie, poza tym że nadal nie zjem tego od czego mnie od początku odrzuciło i czasem bolą piersi 🙄🙄 zazdroszczę Wam że czujecie tą ciążę ❤ ja się tylko zamartwiam, czy dalej wszystko jest dobrze, no ale nic już nie zmienię 🤷‍♀️
* co do teściów to mam wspaniałych, ale trzeba stawiać granice, bo teściu wiecznie najmądrzejszy, a teściowa najchętniej by wszystko za mnie robiła, aż niezręcznie 😂
* owłosienie i cera - cera się psuje stopniowo,nie rastycznie, a owłosienie jakie było takie jest, delikatne miałam od zawsze więc nie za wiele się zmieniło :)
*bóle brzucha bardzo subtelne, kilkusekundowe kłucia i słabo wyczuwalne bóle menstruacyjne 🤷‍♀️
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące i czekam na wspaniałe wieści!!! Już tylko takie mogą być 🥰🥰🥰
Jesteś rocznik 94? Jeśli tak to piona 🖐☺ ja jestem dopiero 7+5, ale u mnie z tymi dolegliwościami jest podobnie. Więc nie masz się czym przejmować chyba, musimy się cieszyć że nasze dzidzie nas oszczędzają ☺ mnie nawet nie odrzuciło od żadnych potraw 🤷‍♀️ jem to na co mam w danej chwili ochotę 😉 z bólami i kłuciem też mam podobnie 😏
Cześć dziewczyny :)
Ja dziś11t2d i największy problem jest w tym , że muszę wziąć tabletki na tarczyce 30 min przed posiłkiem, juz mnie ssa...
Bardzo ciężko znoszę głód, od zawsze😂
Ostatnio super z rana wchodzi mi kaszka mleczno ryżowa o smaku malinowym od 4msc😂😂😂
Dziś świętuje swoje urodzinki i czeka mnie cały dzień robienia a to jedzonka a to sprzątanie...
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty😘
Wszystkiego najpiękniejszego! Dużo zdrówka przede wszystkim i szczęśliwego rozwiązania ❤❤❤
Ja dzisiaj byłam na badaniach, w laboratorium kolejka na godzinę stania. Po badaniach zażyłam Letrox i czekam aż w końcu będę mogła coś zjeść 🥺🥺🥺
Tak ? Bo mi lekarka mówiła pół godziny i szczerze myślałam że tyle musi byc i koniec...
Dziewczyny ,które biorą eutyrox jak to jest z badaniami ?
Idę w przyszłym tyg na krew ,w tym znowu tsh ,lepiej isc zupełnie naczczo czy mam wziąć tą tabletkę bo glupieje 🙄
Ja biorę Letrox, ale na dzisiejsze badanie TSH, ft3, ft4 i anty TPO szłam zupełnie na czczo i nie zażywałam rano tabletki. Dopiero po badaniu. A na co dzień zdarza mi się że przebudzę się koło 6 rano, zażyję tabletkę i idę jeszcze spać do około 10-11 😁
A TSH miałam na poziomie 3.39 Zobaczymy co wyjdzie z dzisiejszych badań. W poniedziałek idę do endokrynologa 🙄
Pięknie to napisałaś 🥺 widziałam Twoje wczorajsze łupy, wszystko jest przecudowne i przesłodkie ❤ ja się boję że jak już będę na etapie 10 tygodnia (wtedy mam wizytę) to też przepadnę w tych wszystkich ubrankach 🙈🥰

reklama
Utrzymywać spadek? Rozumiem, że utrzymywać wagę na stałym poziomie? Robiąc dowolny deficyt ciężko byłoby pokryć zapotrzebowanie na białko i nnkt, a to kluczowe dla rozwoju dziecka, o witaminach i składnikach mineralnych z żelazem na czele nie mówiąc...
Nie, moja lekarka nie chce żebym utrzymywała wagę tylko do samego rozwiązania chudła. Mam -3.5kg i oczekuje na wizycie 30tego kolejnego spadku. Ogólnie mam najlepiej przejść na wegetarianizm, jeść pomidory, ogórki i rzodkiewki. Piszę tak jak mi powiedziała słowo w słowo.

Do góry