reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Laski obiecałam haul zakupowy więc robię! Ogólnie rozmiary różne bo od 56 do 68 ale szkoda było nie zabrać w takiej cenie ... były promki od 30% do 70%. No i póki co staram się kupować uniwersalne chociaż są bardziej chłopięce na pierwszy rzut oka, ale wolę ubrać dziewczynkę w takie niż chłopca w falbanki różowe w serduszka chociaż nie jestem za stygmatyzowaniem dzieci to jednak rozsądekmi tak podpowiada. Mogę tylko jedno zdjęcie dodać bo piszą, że za duzy rozmiar plików.. kupiłam jeszcze album ciąży i jestem w nim zakochana!!Zobacz załącznik 1135644
Super ciuszki 🙂 ja jeszcze nic nie mam ale może po prenatalnych jak wszystko będzie dobrze to kupię

reklama
Ja w tej ciąży nie próżnuje cieszę się od samego dnia testu i za każde dobre Usg idziemy z dzidzia kupić jakieś coś symbolicznego i smoothie owocowe ! Nasza tradycja.Ja w ogole po kazdej wizycie jestem taka dumna z bejbika, że głową o chmury hacze czasami chyba .. ale to chyba przez ta przeszlosc ...Zawsze uważałam na wszystko , słuchałam żeby nie zapeszać , zeby sie nie cieszyć , że będę się cieszyła po 1 trymestrze.. ze nic pewnego sratata to teraz odpalilam wrotki na całego... A to czy kupię 3 body mniej czy więcej nic nie zmieni jeśli by..... ale tym razem nie ma jeśli... Tym razem wiem, że za kilka miesięcy będziemy już razem we troje. ❤❤❤ wierzę w to, w Nas .

Laski obiecałam haul zakupowy więc robię! Ogólnie rozmiary różne bo od 56 do 68 ale szkoda było nie zabrać w takiej cenie ... były promki od 30% do 70%. No i póki co staram się kupować uniwersalne chociaż są bardziej chłopięce na pierwszy rzut oka, ale wolę ubrać dziewczynkę w takie niż chłopca w falbanki różowe w serduszka chociaż nie jestem za stygmatyzowaniem dzieci to jednak rozsądekmi tak podpowiada. Mogę tylko jedno zdjęcie dodać bo piszą, że za duzy rozmiar plików.. kupiłam jeszcze album ciąży i jestem w nim zakochana!!Zobacz załącznik 1135644

Jakie cudowności! Aż mi się łezka w oku zakręciła jak to zobaczyłam!!! 🤩🤩🤩 szykowanie wyprawki dla takiego maluszka to będzie na pewno dla nas wszystkich cudowne przeżycie 😁

Cudnie, moja nie chce nawet drgnąć, u mojego pierwszy pomiar 4.3 w szpitalu 3.6 myślałam, że idzie w dobrą stronę, a wczoraj mój znów zmierzył 4.4, jeszcze niby jest czas ca125 jeszcze nie w normie ale spadło już z 264 na 88 i niby to dobrze wróży... Dajesz mi nadzieję, że to się wchłonie w każdym razie :)

Ja też mam torbiel na jajniku z którego była owulacja - lekarz powiedział, że u mnie najprawdopodobniej rosły 2 pęcherzyki, z czego jeden pękł, a drugi przerodził się w torbiel - na szczęście nie dużą, bo ma 2 cm, ale lekarz zapewniał, żeby absolutnie się tym poki co nie przejmować, bo na 99% te torbiele w swoim czasie się wchłaniają..

Ja mam tak samo, też kilogramy w dół spowodowane mdłościami. Tylko że w moim przypadku ginekolog chce do końca ciąży utrzymać spadek bo niestety mam wiele nad programowych kilogramów 😝
To tak można?? korzystasz z pomocy dietetyka w takim wypadku ? ja waze 62 kg przy wzroście 169 więc u mnie pewnie nie ma takiej opcji. Pytam z czystej ciekawości:)

Ja w tej ciąży nie próżnuje cieszę się od samego dnia testu i za każde dobre Usg idziemy z dzidzia kupić jakieś coś symbolicznego i smoothie owocowe ! Nasza tradycja.Ja w ogole po kazdej wizycie jestem taka dumna z bejbika, że głową o chmury hacze czasami chyba .. ale to chyba przez ta przeszlosc ...Zawsze uważałam na wszystko , słuchałam żeby nie zapeszać , zeby sie nie cieszyć , że będę się cieszyła po 1 trymestrze.. ze nic pewnego sratata to teraz odpalilam wrotki na całego... A to czy kupię 3 body mniej czy więcej nic nie zmieni jeśli by..... ale tym razem nie ma jeśli... Tym razem wiem, że za kilka miesięcy będziemy już razem we troje. ❤❤❤ wierzę w to, w Nas .
Strasznie przyjemnie czyta się takie wiadomości:) piękne te ubranka :)

Jeju, jak Was tak czytam to się zastanawiam, czy aby na pewno jestem jeszcze w ciąży, u mnie 10+5 czyli 11 tydzień dolegliwości były od początku nikłe, ale od kilku dni jest zupełnie normalnie, poza tym że nadal nie zjem tego od czego mnie od początku odrzuciło i czasem bolą piersi 🙄🙄 zazdroszczę Wam że czujecie tą ciążę ❤ ja się tylko zamartwiam, czy dalej wszystko jest dobrze, no ale nic już nie zmienię 🤷‍♀️
* co do teściów to mam wspaniałych, ale trzeba stawiać granice, bo teściu wiecznie najmądrzejszy, a teściowa najchętniej by wszystko za mnie robiła, aż niezręcznie 😂
* owłosienie i cera - cera się psuje stopniowo,nie rastycznie, a owłosienie jakie było takie jest, delikatne miałam od zawsze więc nie za wiele się zmieniło :)
*bóle brzucha bardzo subtelne, kilkusekundowe kłucia i słabo wyczuwalne bóle menstruacyjne 🤷‍♀️
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące i czekam na wspaniałe wieści!!! Już tylko takie mogą być 🥰🥰🥰
Jesteś rocznik 94? Jeśli tak to piona 🖐☺ ja jestem dopiero 7+5, ale u mnie z tymi dolegliwościami jest podobnie. Więc nie masz się czym przejmować chyba, musimy się cieszyć że nasze dzidzie nas oszczędzają ☺ mnie nawet nie odrzuciło od żadnych potraw 🤷‍♀️ jem to na co mam w danej chwili ochotę 😉 z bólami i kłuciem też mam podobnie 😏
Cześć dziewczyny :)
Ja dziś11t2d i największy problem jest w tym , że muszę wziąć tabletki na tarczyce 30 min przed posiłkiem, juz mnie ssa...
Bardzo ciężko znoszę głód, od zawsze😂
Ostatnio super z rana wchodzi mi kaszka mleczno ryżowa o smaku malinowym od 4msc😂😂😂
Dziś świętuje swoje urodzinki i czeka mnie cały dzień robienia a to jedzonka a to sprzątanie...
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty😘
Wszystkiego najpiękniejszego! Dużo zdrówka przede wszystkim i szczęśliwego rozwiązania ❤❤❤
Ja dzisiaj byłam na badaniach, w laboratorium kolejka na godzinę stania. Po badaniach zażyłam Letrox i czekam aż w końcu będę mogła coś zjeść 🥺🥺🥺
Tak ? Bo mi lekarka mówiła pół godziny i szczerze myślałam że tyle musi byc i koniec...
Dziewczyny ,które biorą eutyrox jak to jest z badaniami ?
Idę w przyszłym tyg na krew ,w tym znowu tsh ,lepiej isc zupełnie naczczo czy mam wziąć tą tabletkę bo glupieje 🙄
Ja biorę Letrox, ale na dzisiejsze badanie TSH, ft3, ft4 i anty TPO szłam zupełnie na czczo i nie zażywałam rano tabletki. Dopiero po badaniu. A na co dzień zdarza mi się że przebudzę się koło 6 rano, zażyję tabletkę i idę jeszcze spać do około 10-11 😁
A TSH miałam na poziomie 3.39 Zobaczymy co wyjdzie z dzisiejszych badań. W poniedziałek idę do endokrynologa 🙄
Pięknie to napisałaś 🥺 widziałam Twoje wczorajsze łupy, wszystko jest przecudowne i przesłodkie ❤ ja się boję że jak już będę na etapie 10 tygodnia (wtedy mam wizytę) to też przepadnę w tych wszystkich ubrankach 🙈🥰

reklama
Utrzymywać spadek? Rozumiem, że utrzymywać wagę na stałym poziomie? Robiąc dowolny deficyt ciężko byłoby pokryć zapotrzebowanie na białko i nnkt, a to kluczowe dla rozwoju dziecka, o witaminach i składnikach mineralnych z żelazem na czele nie mówiąc...
Nie, moja lekarka nie chce żebym utrzymywała wagę tylko do samego rozwiązania chudła. Mam -3.5kg i oczekuje na wizycie 30tego kolejnego spadku. Ogólnie mam najlepiej przejść na wegetarianizm, jeść pomidory, ogórki i rzodkiewki. Piszę tak jak mi powiedziała słowo w słowo.

Do góry