reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
I u mnie wszystko ok na wizycie. Mamy dziś chyba dobry dzień na forum :)
Crl mi podroslo, a tak bardzo się bałam. Ma 21 mm. Z OM 9+2, z usg 8+4 (miałam długie cykle). Dziś założyła mi kartę ciąży.
Termin porodu przesunięty na 24.01.
Kurczę czytam i czytam i ogarnęłam, że i ja i lekarz jesteśmy bardzo rozgarnięci i dalej nie mam karty ciąży, a kolejna wizyta prenatalne za miesiąc 🤦‍♀️
Ja tez zupelnie zmienilam przyzwyczajenia-organizm mnie zmusil.Nigdy nic nie jadlam do 12-13,tylko duza kawa z mlekiem.A teraz?co godzine,co dwie,male porcyjki.
Ja to samo, dla mnie jedzenie co 2 godziny to abstrakcja, a teraz dosłownie nie wytrzymuje dłużej.

Ostatnia edycja:
Ja też miałam wizytę no ale wg. Okresu to 9tc 21.01 a wg..usg 25.01 myślicie że taka różnica jest ok? Lekarz powiedział, że w normie. Serduszko bije takie cudowne to usłyszeć. No ale mam krwiaka i mam na siebie uważać nie mogę pracować, boję się bo mam malucha, którego czasami muszę nosić, podnieść choćby z wanny wyciągnąć.

Ja też miałam wizytę no ale wg. Okresu to 9tc 21.01 a wg..usg 25.01 myślicie że taka różnica jest ok? Lekarz powiedział, że w normie. Serduszko bije takie cudowne to usłyszeć. No ale mam krwiaka i mam na siebie uważać nie mogę pracować, boję się bo mam malucha, którego czasami muszę nosić, podnieść choćby z wanny wyciągnąć.
Też miałam w pierwszej ciąży taka różnice między OM a USG, a urodziłam jeszcze później 😅
Też miałam krwiaka, tzn dalej mam ale już pozostałości. Mam 3 latka w domu, więc leżałam jak najwięcej, ale nie zawsze się udawało. Jakiego dużego masz tego krwiaka?

Co do teściów to podobnie, mieszkałam z nimi po porodzie pierwszego Syna w osobnym mieszkaniu ale jednym domu, wyjechaliśmy na stałe za granicę i tak osobno jest zdecydowanie lepiej. Nie za bardzo mi się chce opisywać całej historii ale podobny schemat jak wspominalyscie. Młodzi powinni mieszkać osobno jeśli to możliwe inaczej nawet najlepsi teściowie stają się potworami ☺️ raz na rok zaczynam tęsknić to wracamy na urlop i 2 tygodnie już mi tęsknota przechodzi i starczy na następne kilka miesięcy. Życie oni niech sobie żyją po swojemu a my po swojemu.

Ja właśnie biorę się za nadrabianie mam.chyba ponad 20 stron szalone ❤! Dziękujemy za wszystkie reakcjena post to bardzo miłe 😘! U mnie dziś dzień na wariackich papierach.. po USG zakupy jak zwykle nie skończyło się na 1 body A nawet i mnie się coś skapło. Stwierdziłam, że skoro nie pale juz dlugi i od 2 miesięcy nic sobie nie kupiłam to się należy 😂😳. Wróciłam do domu i zakupy z moim T, w domu o 19, zrobiłam hamburgery i potem randka z glicerynowymi czopkami... powiem Wam że te zaparcia mnie wykańcza. Dobrze że dziś te czopki mnie uratowały. Biorę się za czytanie 👌🧡💙. Najlepsza lektura do gorącej herbaty z książek przeszłam na babyboom 💪🤰🤰
20200618_195003.jpg

Ja właśnie biorę się za nadrabianie mam.chyba ponad 20 stron szalone ❤! Dziękujemy za wszystkie reakcjena post to bardzo miłe 😘! U mnie dziś dzień na wariackich papierach.. po USG zakupy jak zwykle nie skończyło się na 1 body A nawet i mnie się coś skapło. Stwierdziłam, że skoro nie pale juz dlugi i od 2 miesięcy nic sobie nie kupiłam to się należy 😂😳. Wróciłam do domu i zakupy z moim T, w domu o 19, zrobiłam hamburgery i potem randka z glicerynowymi czopkami... powiem Wam że te zaparcia mnie wykańcza. Dobrze że dziś te czopki mnie uratowały. Biorę się za czytanie 👌🧡💙. Najlepsza lektura do gorącej herbaty z książek przeszłam na babyboom 💪🤰🤰Zobacz załącznik 1135463
Ale bym zjadła 😋😋😋. Terrorystka takie smaczne zdjęcie dałaś 😛😜🤪😝

reklama
Też miałam w pierwszej ciąży taka różnice między OM a USG, a urodziłam jeszcze później 😅
Też miałam krwiaka, tzn dalej mam ale już pozostałości. Mam 3 latka w domu, więc leżałam jak najwięcej, ale nie zawsze się udawało. Jakiego dużego masz tego krwiaka?
nie powiedział mi wymiarów ale jest trochę mniejszy niż pęcherz ciążowy w którym jest bobas powiedział, że mały i nie powinnam się martwić ale ostrożnie i zero seksu. Dzięki za odpowiedź uspokoiło mnie to. Niby to nie jest duża różnica ale człowiek sobie zaraz myśli i porównuje a cykle miałam dość równe co 27-28 dni. Staram się leżakować ale wiadomo jak to jest z dziećmi w domu. Następna wizyta 16.07. Zdjęcie mam w drugim pokoju nie chce się wstać:p więc wkleję później tam zaznaczył tego krwiaka długopisem. Wogole nie byłam zadowolona dzisiaj z wizyty. Nie dość, że czekałam 2h to jeszcze o każda informacje musiałam dopytywac jakiś nie ogarnięty był dzisiaj

Do góry