reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Kochane od początku ciąży schudłam już 3.5 kilo. Czy ktoś jeszcze tak chudnie?
Mam nadzieję że to wina wymiotów i mdłości.
Od 2 dni ani razu nie wymiotowałam i nie jest mi niedobrze. Trzymajcie kciuki, aby tak zostało :)
Ja schudłam 2kg i.moj lekarz juz larum podniosl, ze spadek masy ciała nie może byc większy niż 5%, bo jeśli będzie ponad, to jest to podstawa do skierowania na oddzial

reklama
Byłam na zakupach, jestem wykończona 😁 tak w ogóle to zachciało mi się kebaba, więc poszłam kupić na wynos 😁 Oczywiscie brzuch mi wybuliło (to wzdęcia 😁 ) i mimo że było sporo osób przede mną to ja dostałam swojego pierwsza, napewno był dla mnie, bo pani mówiła że to dla mnie 😁😁😁 chyba zobaczyła że w ciąży jestem, fajnie się poczułam 😁 ale to napewno wzdęcia albo ciąża spożywcza 🤦😁😁😁😁
Kurcze narobiłaś mi smaka na kebaba.

To strasznie pozno ta karta ciazy...mi zalozyla kurcze w 5tc...
Nie wiem czy to właśnie nie przez ginekologa który jakoś swój entuzjazm ma schowany skoro na ugs się pomylił i stwierdził mi martwa ciaze.. albo może dlatego że to moja pierwsza ciąża i czeka on do jakiegoś czasu z założeniem, zobaczymy co mi jutro powie

Ja wątpię bym schudła, bo co chwila mam zachcianki. Teraz kebaba mi się zachciało, ostatnio sałatki z krewetkami i gdy zaczęłam jeść to od razu mi przeszła chęć. Mąż popatrzył na mnie jak na wariatkę, bo nie wierzył, że można w ciągu kilku minut zmienić zdanie.

Ja wątpię bym schudła, bo co chwila mam zachcianki. Teraz kebaba mi się zachciało, ostatnio sałatki z krewetkami i gdy zaczęłam jeść to od razu mi przeszła chęć. Mąż popatrzył na mnie jak na wariatkę, bo nie wierzył, że można w ciągu kilku minut zmienić zdanie.
Ja miałam dzisiaj mega ochotę na mizerię , po dwóch łyżeczkach stwierdziłam że niedobre i później cały dzień mi się nią odbijało 😂

Nic konkretnego może dlatego że to pierwsza ciaza i naczytałam się tutaj historii od innych dziewczyn i dlatego samo tak weszło że jednak coś może być nie tak. Szczerze powiedziawszy nawet nie wiedziałam że są takie przypadki że w 8tc może serduszko przestać bic. Dla mnie wszystko jest nowe i nieznajome.

To kochana głęboki wdech i staraj się myśleć jak najlepiej! 🥰 Ja też jestem obecnie w pierwszej ciąży i naprawdę bardzo mocno wystaranej. Na początku też tak sobie wbijalam do głowy takie głupie myśli i kończyło się nawet na tym, że nie mogłam normalnie funkcjonować, tak bardzo się bałam, że "coś się stanie", ale potem w końcu sobie wmówiłam, że ja tymi nerwami i stresem na pewno nie zmienię biegu wydarzeń, a mogę podświadomie zaszkodzić maluszkowi, więc uwierz, że wszystko będzie dobrze i tej myśli się trzymaj, a na wizytę idź z nastawieniem, że nie możesz się doczekać, bo zaraz zobaczysz jak Twój okruszek bardzo urósł i jak pięknie bije mu serduszko! Mój lekarz też założył mi kartę ciąży dopiero na drugiej wizycie - byłam wtedy akurat w 7 tc - to zupełnie normalne. Trzymam kciukasy za Twoją jutrzejszą wizytę i nie mogę się doczekać zdjęć Twojego okruszka 😍 A teraz wypoczywaj i relaksuj się! 💛

To kochana głęboki wdech i staraj się myśleć jak najlepiej! 🥰 Ja też jestem obecnie w pierwszej ciąży i naprawdę bardzo mocno wystaranej. Na początku też tak sobie wbijalam do głowy takie głupie myśli i kończyło się nawet na tym, że nie mogłam normalnie funkcjonować, tak bardzo się bałam, że "coś się stanie", ale potem w końcu sobie wmówiłam, że ja tymi nerwami i stresem na pewno nie zmienię biegu wydarzeń, a mogę podświadomie zaszkodzić maluszkowi, więc uwierz, że wszystko będzie dobrze i tej myśli się trzymaj, a na wizytę idź z nastawieniem, że nie możesz się doczekać, bo zaraz zobaczysz jak Twój okruszek bardzo urósł i jak pięknie bije mu serduszko! Mój lekarz też założył mi kartę ciąży dopiero na drugiej wizycie - byłam wtedy akurat w 7 tc - to zupełnie normalne. Trzymam kciukasy za Twoją jutrzejszą wizytę i nie mogę się doczekać zdjęć Twojego okruszka 😍 A teraz wypoczywaj i relaksuj się! 💛
No mam nadzieję że tak będzie , jestem dobrej myśli 😉 dobrze że wizytę mam rano bo do południa bym umarła chyba 😁

reklama
No mam nadzieję że tak będzie , jestem dobrej myśli 😉 dobrze że wizytę mam rano bo do południa bym umarła chyba 😁

A mój mi kurcze zawsze wyznacza wieczorami! Do mojej wizyty został równo tydzień i jestem pewna, ze najbardziej będzie mi się dłużył dzień wizyty 😅 To czekam tu jutro szybciutko na Twoją relację, bo ja zawsze mam wrażenie, że jajko zniosę jak któraś z Was wizytuje - emocjonuję się jak swoją wizytą 🤣

Do góry