reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Kochane od początku ciąży schudłam już 3.5 kilo. Czy ktoś jeszcze tak chudnie?
Mam nadzieję że to wina wymiotów i mdłości.
Od 2 dni ani razu nie wymiotowałam i nie jest mi niedobrze. Trzymajcie kciuki, aby tak zostało :)
Ja schudłam 2kg i.moj lekarz juz larum podniosl, ze spadek masy ciała nie może byc większy niż 5%, bo jeśli będzie ponad, to jest to podstawa do skierowania na oddzial

reklama
Byłam na zakupach, jestem wykończona 😁 tak w ogóle to zachciało mi się kebaba, więc poszłam kupić na wynos 😁 Oczywiscie brzuch mi wybuliło (to wzdęcia 😁 ) i mimo że było sporo osób przede mną to ja dostałam swojego pierwsza, napewno był dla mnie, bo pani mówiła że to dla mnie 😁😁😁 chyba zobaczyła że w ciąży jestem, fajnie się poczułam 😁 ale to napewno wzdęcia albo ciąża spożywcza 🤦😁😁😁😁
Kurcze narobiłaś mi smaka na kebaba.

To strasznie pozno ta karta ciazy...mi zalozyla kurcze w 5tc...
Nie wiem czy to właśnie nie przez ginekologa który jakoś swój entuzjazm ma schowany skoro na ugs się pomylił i stwierdził mi martwa ciaze.. albo może dlatego że to moja pierwsza ciąża i czeka on do jakiegoś czasu z założeniem, zobaczymy co mi jutro powie

Ja wątpię bym schudła, bo co chwila mam zachcianki. Teraz kebaba mi się zachciało, ostatnio sałatki z krewetkami i gdy zaczęłam jeść to od razu mi przeszła chęć. Mąż popatrzył na mnie jak na wariatkę, bo nie wierzył, że można w ciągu kilku minut zmienić zdanie.

Ja wątpię bym schudła, bo co chwila mam zachcianki. Teraz kebaba mi się zachciało, ostatnio sałatki z krewetkami i gdy zaczęłam jeść to od razu mi przeszła chęć. Mąż popatrzył na mnie jak na wariatkę, bo nie wierzył, że można w ciągu kilku minut zmienić zdanie.
Ja miałam dzisiaj mega ochotę na mizerię , po dwóch łyżeczkach stwierdziłam że niedobre i później cały dzień mi się nią odbijało 😂

Nic konkretnego może dlatego że to pierwsza ciaza i naczytałam się tutaj historii od innych dziewczyn i dlatego samo tak weszło że jednak coś może być nie tak. Szczerze powiedziawszy nawet nie wiedziałam że są takie przypadki że w 8tc może serduszko przestać bic. Dla mnie wszystko jest nowe i nieznajome.

To kochana głęboki wdech i staraj się myśleć jak najlepiej! 🥰 Ja też jestem obecnie w pierwszej ciąży i naprawdę bardzo mocno wystaranej. Na początku też tak sobie wbijalam do głowy takie głupie myśli i kończyło się nawet na tym, że nie mogłam normalnie funkcjonować, tak bardzo się bałam, że "coś się stanie", ale potem w końcu sobie wmówiłam, że ja tymi nerwami i stresem na pewno nie zmienię biegu wydarzeń, a mogę podświadomie zaszkodzić maluszkowi, więc uwierz, że wszystko będzie dobrze i tej myśli się trzymaj, a na wizytę idź z nastawieniem, że nie możesz się doczekać, bo zaraz zobaczysz jak Twój okruszek bardzo urósł i jak pięknie bije mu serduszko! Mój lekarz też założył mi kartę ciąży dopiero na drugiej wizycie - byłam wtedy akurat w 7 tc - to zupełnie normalne. Trzymam kciukasy za Twoją jutrzejszą wizytę i nie mogę się doczekać zdjęć Twojego okruszka 😍 A teraz wypoczywaj i relaksuj się! 💛

To kochana głęboki wdech i staraj się myśleć jak najlepiej! 🥰 Ja też jestem obecnie w pierwszej ciąży i naprawdę bardzo mocno wystaranej. Na początku też tak sobie wbijalam do głowy takie głupie myśli i kończyło się nawet na tym, że nie mogłam normalnie funkcjonować, tak bardzo się bałam, że "coś się stanie", ale potem w końcu sobie wmówiłam, że ja tymi nerwami i stresem na pewno nie zmienię biegu wydarzeń, a mogę podświadomie zaszkodzić maluszkowi, więc uwierz, że wszystko będzie dobrze i tej myśli się trzymaj, a na wizytę idź z nastawieniem, że nie możesz się doczekać, bo zaraz zobaczysz jak Twój okruszek bardzo urósł i jak pięknie bije mu serduszko! Mój lekarz też założył mi kartę ciąży dopiero na drugiej wizycie - byłam wtedy akurat w 7 tc - to zupełnie normalne. Trzymam kciukasy za Twoją jutrzejszą wizytę i nie mogę się doczekać zdjęć Twojego okruszka 😍 A teraz wypoczywaj i relaksuj się! 💛
No mam nadzieję że tak będzie , jestem dobrej myśli 😉 dobrze że wizytę mam rano bo do południa bym umarła chyba 😁

reklama
No mam nadzieję że tak będzie , jestem dobrej myśli 😉 dobrze że wizytę mam rano bo do południa bym umarła chyba 😁

A mój mi kurcze zawsze wyznacza wieczorami! Do mojej wizyty został równo tydzień i jestem pewna, ze najbardziej będzie mi się dłużył dzień wizyty 😅 To czekam tu jutro szybciutko na Twoją relację, bo ja zawsze mam wrażenie, że jajko zniosę jak któraś z Was wizytuje - emocjonuję się jak swoją wizytą 🤣

Do góry