reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Ja do teściów mówię mamo tato bo mi tak wygodnie , przełamałam się na początku i teraz już bez problemu , tak to bym musiała kombinować

Dziewczyny czy też macie takiego lenia jak ja ? Nic mi się nie chce robić, ogarnąć dom mi ciężko, zrobić pranie, obiad też. Same leżenie nawet mnie męczy.
Widzę, że rzadko kiedy są dobre stosunki z teściami. Ja się cieszę, że doszłam po tylu latach do takiego etapu, że co by nie zrobiła moja teściowa to jest mi to obojętne. Bardzo dużo krwi mi napsuła na początku małżeństwa. Teść nie żyje niestety. Moi rodzice też nie są wyrywni do pomocy, ale nie biorę tego do głowy, mama też nie pyta jak się czuje, ale to wynika raczej z tego, że taki ma charakter. Ogólnie dobra z niej kobieta.
Wszystkim Wam gratuluję udanych wizyt i pięknych zdjęć dzieciaczków. Ja na wtorek umówiłam się na badanie krwi i zszokowana jestem, bo ok.500 zł wyjdzie. Jutro pójdę do rodzinnej, może da mi skierowanie chociaż na część badań na NFZ. Zbankrutuje jak tak dalej pójdzie, bo wizyty drogie, badania też, poród też nie malo kosztuje i na wszystko byłam nastawiona, ale tyle kasy wyjdzie za badania krwi nie spodziewałam się.
Ogólnie powiem Wam, że nie dochodzi do mnie, że niedługo pojawi się malutki człowiek. Nie mogę uwierzyć w to szczęście i mimo, że to nasze 3 dziecko to wszystko takie nowe się wydaje.

Byłam na zakupach, jestem wykończona 😁 tak w ogóle to zachciało mi się kebaba, więc poszłam kupić na wynos 😁 Oczywiscie brzuch mi wybuliło (to wzdęcia 😁 ) i mimo że było sporo osób przede mną to ja dostałam swojego pierwsza, napewno był dla mnie, bo pani mówiła że to dla mnie 😁😁😁 chyba zobaczyła że w ciąży jestem, fajnie się poczułam 😁 ale to napewno wzdęcia albo ciąża spożywcza 🤦😁😁😁😁

Ej lachony co do tesciowej.... mowicie do nich mamo? Ja juz 9 lat po slubie ale dalej na per pani. Jakos nie przechodzi mi przez gardlo mama:oo::no2:
Ja mówiłam do mojej mamo Zosiu,Ale od Kiedy zaczęło ją wkurzac że jeszcze dzieci nie mamy I mi powiedziała że my dzieci mieć nie będziemy, to już się skończyło. Jesteśmy ponad 10 lat razem,dopiero teraz zdecydowaliśmy się na dziecko i teściowa dowie się dopiero pod koniec ciąży.

Dziewczyny ja to się już stresuje jutrzejszą wizytą do ubikacji latam co pięć minut.. swoją drogą mam nadzieję że kartę ciąży mi już założy lekarz..

Ale stresuje Cię coś konkretnego, w sensie coś było nie tak na poprzednich wizytach, czy po prostu boisz się, że coś będzie nie tak? W którym tc jesteś? 😊

Byłam na zakupach, jestem wykończona 😁 tak w ogóle to zachciało mi się kebaba, więc poszłam kupić na wynos 😁 Oczywiscie brzuch mi wybuliło (to wzdęcia 😁 ) i mimo że było sporo osób przede mną to ja dostałam swojego pierwsza, napewno był dla mnie, bo pani mówiła że to dla mnie 😁😁😁 chyba zobaczyła że w ciąży jestem, fajnie się poczułam 😁 ale to napewno wzdęcia albo ciąża spożywcza 🤦😁😁😁😁
Mi dzisiaj starsza pani w autobusie sie przesunela pod okno,zebym mogla siasc....ej...po nas juz chyba widac :D

reklama
Ale stresuje Cię coś konkretnego, w sensie coś było nie tak na poprzednich wizytach, czy po prostu boisz się, że coś będzie nie tak? W którym tc jesteś? 😊
Nic konkretnego może dlatego że to pierwsza ciaza i naczytałam się tutaj historii od innych dziewczyn i dlatego samo tak weszło że jednak coś może być nie tak. Szczerze powiedziawszy nawet nie wiedziałam że są takie przypadki że w 8tc może serduszko przestać bic. Dla mnie wszystko jest nowe i nieznajome.

Do góry