reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

No i albo od początku lipca albo od połowy zaczynamy remont łazienki.... Ma trwać 2 tygodnie [emoji33] [emoji16][emoji16] cieszę się, bo już od dawna planowaliśmy, ale jestem tym przerażona [emoji16][emoji16]
O jak ja Ci zazdroszczę... mieliśmy w planie remont kuchni, łazienki wc i przedpokoju na jesień, ale musieliśmy kupić samochód i nic nie zostało z moich planów:( może za 5 lat [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] A tak bardzo marzyłam o wannie... Nie wiem jak z brzuchem.sie zmieszcze pod prysznicem żeby nogi ogolić jak tetaz już jest mi ciężko się schykac:(

reklama
Ja miałam tak, że im dalej ciąża tym gorzej ze spaniem. [emoji19] Najpierw nie spałam bo mdłości, potem bo zgaga, potem bo brzuch i bóle nóg, ni dosłownie cała ciąże cos
Ja tak samo! I jeszcze jak już brzuch jest większy to mi dochodzą przepaskudne bóle pleców, bo zrobi nie ie nacisk.na kręgosłup w jednym.miejscu. ból taki, że nie mogę oddychać, ale mija po jakimś czasie. Boję się tego :( no i skurcze w lydkach

O jak ja Ci zazdroszczę... mieliśmy w planie remont kuchni, łazienki wc i przedpokoju na jesień, ale musieliśmy kupić samochód i nic nie zostało z moich planów:( może za 5 lat [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] A tak bardzo marzyłam o wannie... Nie wiem jak z brzuchem.sie zmieszcze pod prysznicem żeby nogi ogolić jak tetaz już jest mi ciężko się schykac:(

Wiesz ja mam wannę i marzę o prysznicu :wink: U mnie jest duży remont od kilku miesięcy i końca nie widać. Mam nadzieję, że do końca wakacji już to trochę ogarniemy, no przynajmniej te największe syfy.

Ja mam prysznic, ale chciałam teraz ten bez brodzika z samą szybą... Niby wanna byłaby lepsza dla dzieci, ale z drugiej strony dzieci szybko rosną a ja i mąż wolimy prysznic 😁

Laseczki !! Wszystko jest dobrze! Z OM 11+2 tydzień z USG 12 +1 :)! Maleństwa serduszko bije 176 na minutę. Pani doktor mówi że jest w porządku wszystko. Powiedziała, że na tym etapie ryzyko poronienia w moim przypadku znacznie maleje ❤✊. Obie sie dzisiaj poplakałysmy. Dostalam jakies leki na zaparcia. Małe robiło takie fikołki, że obracalo się o 180 stopni, skakało, machało.. Pani doktor mówi że jest i rosnie maly łobuziak ❤❤❤

Ja tak samo! I jeszcze jak już brzuch jest większy to mi dochodzą przepaskudne bóle pleców, bo zrobi nie ie nacisk.na kręgosłup w jednym.miejscu. ból taki, że nie mogę oddychać, ale mija po jakimś czasie. Boję się tego :( no i skurcze w lydkach
Dokładnie, skurcze jeszcze... A jak chciałam z dużym brzuchem zmienić pozycje na drugą stronę to musiałam za każdym razem usiąść i dopiero się przekręcić 🙄

Moja teściowa moje dziecko straszy pasem i ogólnie nie jest babcia, która kocha, tylko tresuje...
Teść jest też jakiś chory i dziwny, ale z nim na szczęście mam znikomy kontakt.

Ooo właśnie to! Przy okazji zobaczy lodówkę, łazienkę i każdy pokój [emoji1787]
Moja mama jest właśnie osoba, która tresuje... niestety sama mam takie wspomnienia z dzieciństwa. Teściowa niby jest lepsza, ale jest taka glupiutka w tym wszystkim... ona swoje dzieci sistwila swojej matce jak miały po 3 miesiące i wrócił w na 2 etaty do pracy. Także nie za bardzo ma pojęcie na jakikolwiek temat.

Pomijam fakt, że ani moi rodzice, ani teście NUGDY nie zaproponowali, że zostaną z dziećmi, nigdy nie zabrali ich na spacer czy to na nóżkach, czy jeszcze w wózku... nigdy. Raz jeden mój starszy został u moich rodziców sam, jak ja z mężem pojechaliśmy rodzić drugiego.

reklama
Ja już po, dzidziuś ok, wiek z om i usg identyczny 9+2, wstępnie obejrzana główka, przezierność i pępowina, doktor mówił, że ładnie nogami dziecko macha i wogóle bardzo mu się dzidziuś podoba 🤣 prenatalne wstępnie na 18.07- to miał być mój termin ślubu :)
Ja już po wizycie 😊. Jest dzidzia, jest ❤. Wszystko dobrze 🥰. Ale mi ulżyło.😁. Trochę się zmienił termin według OM dziś 8+1 a według USG 8+4.
Następna wizyta 16.07 15:00. Ale zapytałam czy 2.07 mogę przyjść tylko na USG, żeby zobaczyć czy serduszko bije. Powiedział, że mogę, bo dużo jego pacjentek tak robi żeby się uspokoić. Zrobi szybkie USG i nawet może już przez brzuch. Ale jestem dziś szczęśliwa🙃😊😍
Laseczki !! Wszystko jest dobrze! Z OM 11+2 tydzień z USG 12 +1 :)! Maleństwa serduszko bije 176 na minutę. Pani doktor mówi że jest w porządku wszystko. Powiedziała, że na tym etapie ryzyko poronienia w moim przypadku znacznie maleje ❤✊. Obie sie dzisiaj poplakałysmy. Dostalam jakies leki na zaparcia. Małe robiło takie fikołki, że obracalo się o 180 stopni, skakało, machało.. Pani doktor mówi że jest i rosnie maly łobuziak ❤❤❤

Cieszę się bardzo, że U was wszysyko super teraz już będziemy miały z górki ❤️

Moja mama jest właśnie osoba, która tresuje... niestety sama mam takie wspomnienia z dzieciństwa. Teściowa niby jest lepsza, ale jest taka glupiutka w tym wszystkim... ona swoje dzieci sistwila swojej matce jak miały po 3 miesiące i wrócił w na 2 etaty do pracy. Także nie za bardzo ma pojęcie na jakikolwiek temat.

Pomijam fakt, że ani moi rodzice, ani teście NUGDY nie zaproponowali, że zostaną z dziećmi, nigdy nie zabrali ich na spacer czy to na nóżkach, czy jeszcze w wózku... nigdy. Raz jeden mój starszy został u moich rodziców sam, jak ja z mężem pojechaliśmy rodzić drugiego.
Eh, czyli trzeba po prostu liczyć na siebie...
Ja jedynie co to mam mamę, która ma ogromne serce i kocha wszystkie swoje wnuki jak własne dzieci.

Do góry