reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

I jeszcze jedno szczęście wyniosłam z dzisiejszej wizyty. Miałam prawie 3cm krwiaka, który się wchłonął 😀. Lekarz się uśmiał bo on mi tu na usg dzidzię pokazuje a ja go pytam a gdze ta plama co ostatnio była?. A on na to, że nie ma zniknęła. Wyleżała pani to się wchłonęło😁

reklama
Co do teściowej, to moja się nie nadaje do opieki nad dziećmi. Zła kobieta! 🙄😒 Zazdroszczę jak ktoś ma taką od serca, która pomoże... Moja potrafi tylko pouczać i wracać się we wszysyko. A jak mnie w domu nie ma, to przychodzi do wnusia i przegląda mi szafki 😅🤣🤦🏻‍♀️
Co do mojej to sie nie wypowiadac.. te 2500km to chyba I tak za mala odleglosc
Dziewczyny ze Slaska wiedza o co chodzi z kluskami i roladami :D
To jak religia :D
A to jest chyba jedyna rzecz na ktora czekam jak juz u tesciowej jestem bo slubny ze slaska. Wiec ja w pl jestesmy to zawsze slask I warmia zaliczone

Gratuluję wizyt;) ja miałam tylko na NFZ co pisałam ponad tydz temu. Zarodek jest serce bije tyle usłyszałam bo jak to lekarz określił że sprzęt na więcej nie pozwala niestety. Teraz mam wizytę na nfz 30 czerwca, właśnie zaczynam 10tc, tzn dziś mam 9+0. Planuje w 11+ lub 12+ prenatalne prywatnie, myślałam żeby iść na wizytę prywatną jeszcze w tym miesiącu, ale chyba poczekam bo i tak za dwa tyg na te prenatalne, chyba że coś się będzie dzialo to przyspiesze.
Współczuję tym co mają kiepskich teściów/teściowe. Ja z moją mieszkałam pierwsze dwa lata życia synka, po powrocie z pracy teściowa pomagała, wychodziła na spacery. Moja babcia - żwawa już 80 latka jeszcze w zeszłym roku praktycznie dzień w dzień się zajmowała synem, jak ja chodziłam do pracy to woziłam jej, ba nawet na noc zostawał, bo mieszka 30km ode mnie. Rodzice moi pracuja, ale mieszkaja nad babcia to też się synem zajmowali.
Teraz syn ma 3.5 roku, jutro jedzie z teściową na weekend do cioci. On bardzo lubi jeździć na noc do dziadków czy z nimi gdzieś. A ja mogę być spokojna jeśli chodzi o opiekę i przy okazji trochę odpocząć.
Właśnie jestem na tzw wczasach pod grusza bo syn ma szwy na stopie, także odpoczywamy. Dziś zaliczyliśmy sale zabaw, ja trochę pochodziłam po galerii i mam dość, niestety jedna noga na wys kostki mi już puchnie. Z synem w ciąży miałam to samo, tyle że na późniejszym etapie ciąży. Tylko wtedy 1 trymestr miałam zima, teraz u nas już gorąco, więc się zaczyna :/

Ooo to duża już dzidzia. ❤ Wiecie, że ja wcześniej nic nie słyszałam na temat tego acardu nie wiem w jakim celu się go w ciąży stosuje. Bo kwas acetylosalicylowy ma za zadanie rozrzedzić krew przy zakrzepicy np. Ale w ciąży nie mam pojęcia. 🤷🏻‍♀️
Na mikro skrzepy która mogą powodować obumieranie płodu.

Ja nie mogę narzekać na relacje z teściami a rodziców mam na miejscu i są cudowni ! Choć młodzi ludzie jeszcze pracują ale codziennie by chcieli widzieć wnuka , dbają o niego i kochają chyba bardziej niż mnie 😆😆😆

Laseczki !! Wszystko jest dobrze! Z OM 11+2 tydzień z USG 12 +1 :)! Maleństwa serduszko bije 176 na minutę. Pani doktor mówi że jest w porządku wszystko. Powiedziała, że na tym etapie ryzyko poronienia w moim przypadku znacznie maleje ❤✊. Obie sie dzisiaj poplakałysmy. Dostalam jakies leki na zaparcia. Małe robiło takie fikołki, że obracalo się o 180 stopni, skakało, machało.. Pani doktor mówi że jest i rosnie maly łobuziak ❤❤❤
Jak czytam o dzisiejszych wizytach to aż serce rośnie ❤️ Musisz mieć super Panią doktor ❤️

I jeszcze jedno szczęście wyniosłam z dzisiejszej wizyty. Miałam prawie 3cm krwiaka, który się wchłonął 😀. Lekarz się uśmiał bo on mi tu na usg dzidzię pokazuje a ja go pytam a gdze ta plama co ostatnio była?. A on na to, że nie ma zniknęła. Wyleżała pani to się wchłonęło😁
Jak ja bym chciała to samo jutro usłyszeć i zostawić krwiaka daleko za sobą.... Gratuluje i cieszę się, oby już z górki 😊😊

Ja nie mogę narzekać na relacje z teściami a rodziców mam na miejscu i są cudowni ! Choć młodzi ludzie jeszcze pracują ale codziennie by chcieli widzieć wnuka , dbają o niego i kochają chyba bardziej niż mnie 😆😆😆
Ja wiem, że moja mama będzie miała takiego fioła na punkcie wnuka/wnuczki. Płakała kiedy powiedzieliśmy jej że jestem w ciąży, jeszcze bardziej płakała widząc pierwsze zdjęcie z USG 😁 i już lojalnie mnie uprzedziła że ja i mąż nie będziemy już najważniejsi 🤷‍♀️ na pomoc rodziców męża chyba nie będziemy mieli co liczyć... Póki co są sklóceni na amen i od dnia matki nie utrzymujemy w ogóle kontaktu 🙄
Jak czytam o dzisiejszych wizytach to aż serce rośnie ❤ Musisz mieć super Panią doktor ❤
Dokladnie, Pani Doktor daje Ci serce na tacy 💜 ☺ wiele już przeszłyście i traktuje Cie chyba jak dobrą koleżankę 🥺 super że wszystkie dzisiejsze wizyty są takie pozytywne 🤩

Laseczki !! Wszystko jest dobrze! Z OM 11+2 tydzień z USG 12 +1 :)! Maleństwa serduszko bije 176 na minutę. Pani doktor mówi że jest w porządku wszystko. Powiedziała, że na tym etapie ryzyko poronienia w moim przypadku znacznie maleje ❤✊. Obie sie dzisiaj poplakałysmy. Dostalam jakies leki na zaparcia. Małe robiło takie fikołki, że obracalo się o 180 stopni, skakało, machało.. Pani doktor mówi że jest i rosnie maly łobuziak ❤❤❤
Wow :) super brzmi Twój opis. Brzmi jak bardzo zdrowa dzidzia :)

reklama
Mnie przyjęli wcześniej sprawdził tylko bo stwierdził że za wcześnie na to usg i mam przyjść za 2 tygodnie . Więc wychodzi na to że 1 lipca mam test pappa A 2 lipca mam usg kolejne

Załączniki

• 20200618_164553.jpg
    20200618_164553.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 73
Do góry