reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Hej. Jak tam samopoczucie w wtorek? :D

Wstałam dopiero po 9:00 i dzisiaj mam sporo energii. Biorę się za sprzątanie kuchni, bo ją zapuściłam strasznie przez weekend.

Ja ostatnio gorzej sypiam, a jak u Was? Wstaje co 2-3h na siku. W nocy jak wstalam to mialam taki bol piersi jakby takie mrowienie bolesne. Podbrzusze nadal boli a jak u Was?
Ja juz przed ciaza wybralam xlandera.

Budzę się raz w nocy na siku i jak zombiak idę do łazienki. Ogólnie mam wrażenie, że cały czas sikam, oszaleć można. Podbrzusze też mnie pobolewa głównie wieczorami.

Cześć dziewczyny, jak się dziś czujecie?
Ja w niedzielę w nocy wylądowałam z krwawieniem na izbie przyjęć. Myślałam, że już będzie najgorsze, ale krwawienie ustało, lekarz nie widział przyczyny. Pęcherzyk ciążowy ma 7 mm ❤
Zdjęcia nie dostałam. Zalecił betę w poniedziałek i w środę. Kazał nastawić się, że to się może różnie skończyć 😢
Wczoraj beta wynosiła - 2466. Jutro powtarzam.
Progesteron 17 (czy to jest dobry wynik?) brałam 2 tabletki duphastonu w nocy tak jak mi lekarz zalecił. A rano miałam badanie.

Od wczoraj jestem na L4. Mam cały czas leżeć i brać duphaston 3x1.

Trzymaj się i bądź dobrej myśli. ❤

reklama
Witam mamusie.. 🥰 26 kwietnia zrobilam test. Wyszedl piekny pozytywny. Dzis jestem juz 6+1 tygodni. Wyliczony porod na 2 stycznia. Tak wiec beda swieta dosyc stresujace. 😂😂Zobacz załącznik 1117971
Witaj 😉😁

Ja też już dziewczyny mam bardzo brzuch odstający. Szok. Myslałam, że to będzie conajmniej w 4 miesiącu 😅
Wzdeć nie mam. Podobno jelita się rozpychają, pęcherz rośnie - dlatego widać szybko czasami. Ja się w spodnie dopinam, ale jest mi mega ciasno i niewygodnie więc już się przerzuciłam na sukienki 😁

Ja sikam średnio co 3 godziny, ale w nocy na szczęście się nie budzę. Bardziej w dzień mi to dokucza 🙊 Oprócz tego mam największe mdłości wieczorami, a rano najczęściej czuje się bardzo dobrze 😊

Miałam wczoraj teleporade . Odblokowali mi wizyty w placówce . Terminy były już na dziś na rano ale się zapisałam na czwartek na 13:) lekarka mówi ze powinno być serce i od razu będzie założona karta ciąży itd . I ponoć mam brać akard bo miałam stan przedrzucawkowy już w ciazy z synem :)

U mnie dziś 5+5 rano wymiotowałam a mdłości mam całe dnie . Ciekawe czy dostanę zwolnienie . Ja nie dam rady pracować .

Ja mam wizytę w czwartek o 19. Wątpię żeby było coś widać bo w poprzedni czwartek był malutki pęcherzyk jako, że ciąża jest wczesna, a cykle mam 31 dniowe😊

Miałam wczoraj teleporade . Odblokowali mi wizyty w placówce . Terminy były już na dziś na rano ale się zapisałam na czwartek na 13:) lekarka mówi ze powinno być serce i od razu będzie założona karta ciąży itd . I ponoć mam brać akard bo miałam stan przedrzucawkowy już w ciazy z synem :)
A Ty masz Luxmeda?
Bo ja miałam wczoraj tez teleporade. Lekarz w szpitalu zalecił kontrolne usg do 5 dni.
A na teleporadzie mi lekarz powiedział, że wszystkim pierwsze usg zlecają dopiero w 8 tygodniu, żeby pewne było i nikogo nie narażać. Także dalej mam wszystko zablokowane. A prywatnie nie mogłam znaleźć terminu w tym tygodniu nigdzie
😔

reklama
A Ty masz Luxmeda?
Bo ja miałam wczoraj tez teleporade. Lekarz w szpitalu zalecił kontrolne usg do 5 dni.
A na teleporadzie mi lekarz powiedział, że wszystkim pierwsze usg zlecają dopiero w 8 tygodniu, żeby pewne było i nikogo nie narażać. Także dalej mam wszystko zablokowane. A prywatnie nie mogłam znaleźć terminu w tym tygodniu nigdzie
😔

Ja mam luxmed i właśnie moje pierwsza wizyta u nich i normalną wizyta na,12:15 mam. Zobaczymy co mi powie. I czy zrobi usg czy będę musiała zapisać sie

Do góry