reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Ja pozdrawiam z Poznania :).

Tak czytam wszystkie Wasze wpisy odnośnie ciąży w większości bardzo pozytywne, ale czy jest tu jakaś kobietka, która czuje się równie zagubiony w tej sytuacji jak ja? Nie planowałam ciąży, co prawda jestem w stałym związku od 3 lat, wszyscy się bardzo cieszą tylko ja mam bardzo mieszane uczucia. Nie czuję w ogóle żadnego „instynktu macierzyńskiego”. Czy takie odczucia są normalne ?
Kochana wydaje mi się, że to normalne. Przyjdzie może z momentem kiedy to wszystko stanie się bardziej "namacalne". My bardzo staraliśmy się o dziecko, walczyliśmy pomimo przeciwności A mimo to teraz mam pełno obaw, wielki strach.. zastanawiam się czy będę dobrą mama, czy będę potrafiła być taka jak sobie wymarzylam dla mojego dziecka, czy sprostam temu wielkiemu wyzwaniu ... wydaje mi się, że to wszystko przychodzi z czasem. Każda z nas potrzebuje chwil i żeby się przyzwyczaić do myśli że rodzina się powiększa kensym zajmuje to krócej innym trochę dłużej ❤😘 więc nie obwiniaj się i nie zamartwiaj bo to normalne

reklama
Tak było kilka dziewczyn ogólnie czekali do 10 tyg i większości to serduszko i zarodek się pojawiało może skonsultuj za kilka dni z innym lekarzem ktrotu ma dobre usg bo czasem jest tak że na tych normalnych usg nie widać tej małej kropeczki dobrze ze pęcherzyk urósł czyli się rozwijało głowa do góry jeszcze nic nie jest stracone
Tak idę za tydzień do innego lekarza ale teraz chodziłam prywatnie więc sprzęt musi być dobry a dziś byłam na becie :)

Ja jestem ciekawa po co to wogole jest...
Ja mam z KOC wszystkie badania za darmoszkę w poradni szpitalnej, wybrany zespół "prowadzący" (mój lekarz i położna) jak "trafię" że będą w pracy to są z automatu przypisany do porodu i każdego pobytu w szpitalu, do położnej można dzwonić się konsultować w trakcie ciąży, później można dostać ktg do domu i chyba tyle, ale to chyba wszystko zależy od szpitala.

Wczoraj nie czułam się w ciąży a dziś rano myślałam, że padnę tak mnie na wymioty łapało, najgorzej jak coś się smaży na patelni potem czuje ten zapach na drugi dzień.
Jutro mam usg wiadomo jak każda z Was czuje stres.
Mam pytanie do mam 2 lub 3 boicie się jak ogarniecie? Ja się boję tym bardziej, że młodszy syn ma 2 lata więc potrzebuje opieki non stop.

Wczoraj nie czułam się w ciąży a dziś rano myślałam, że padnę tak mnie na wymioty łapało, najgorzej jak coś się smaży na patelni potem czuje ten zapach na drugi dzień.
Jutro mam usg wiadomo jak każda z Was czuje stres.
Mam pytanie do mam 2 lub 3 boicie się jak ogarniecie? Ja się boję tym bardziej, że młodszy syn ma 2 lata więc potrzebuje opieki non stop.
Boję się, a córkę mam 6lat i niby całkiem samodzielna, nic mnie nie martwi tak jak to.

Dziewczyny pomóżcie mi - jak mam interpretować te wyniki badań na toksoplasme? Do wizyty zostało mi jeszcze 8 dni - jest się czym martwić? I czy poziom TSH dla ciężarnej jest ok?

Załączniki

• 20200617_151432.jpg
    20200617_151432.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 57
reklama
Dziewczyny pomóżcie mi - jak mam interpretować te wyniki badań na toksoplasme? Do wizyty zostało mi jeszcze 8 dni - jest się czym martwić? I czy poziom TSH dla ciężarnej jest ok?
Z tego co widzę to przechodziłaś toxo, i masz przeciwciała, ale obecnie nie ma zakażenia :) a tarczyca w porządku :)

Do góry