reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Ja wszystko co z mlekiem ładnie przyjmuje.
Ostatnio najbardziej na mdłości mi pomaga cola i kwaskowe lody. Mam takie ulubione z lidla o smaku jabłka. 🤗
Dziś to ja nie wiem co zjem na obiad. Coś by zrobić ale nie mam pomysłu.
Ja zrobiłam żurek taki na zakwasie, mąż bardzo lubi, a i dla mnie to dobre, chciałam zrobić naleśniki ale nie miałam siły stać przy tym w kuchni 🤦‍♀️ ale najbardziej to mam smaka na krokiety z barszczem, o jaaacie aż ślinka cieknie 🤤 jak bd miała lepszy dzień to koniecznie muszę zrobić 😁
A co do lodów ja teraz uwielbiam wodne lody i też w sumie mi trochę pomagają przeżyć te mdłości 😁

Dzień dobr, cześć i czołem! Dzisiaj na wizytach @Pika9191 , chyba @klucha09 i ja :D trzymamy kciuki!

Kalendarz wizyt:
17.06
@Pika9191 11:00 wizyta;
@Inka91 15:40 wizyta;

18.06
@justa_w 17:00 wizyta;
@anusiaanusia 17:00 wizyta;

19.06
@Smerfetka_em 8:00 wizyta;
@JoannaMB 10:00 wizyta;

22.06
@KasiaKar 10:30 wizyta;
@Izkawalizka 11:20 wizyta;
@Elka1306 17:00 wizyta;
@Angelika22 usg prenatalne;

23.06
@Inka91 10:20 usg prenatalne;
@M@lly 11:00 wizyta ppc;

24.06
@Pawlinka82 9:00 wizyta;
@Ola1994 10:00 wizyta;
@Izkawalizka 11:45;

25.06
@Angelika22 wizyta z usg;
@AnMil 18:45 wizyta z usg;

26.06
@Agnieszka40 9:00 usg prenatalne;
@M@lly 10:00 wizyta nfz;
@asia333podlasie wizyta;

29.06
@Patka0000 10:30 wizyta;
@Magdalena5 13:00 usg prenatalne;
@Andzia155 16:00 wizyta;
@Magdalena5 16:20 wizyta;

30.06
@D4ri4 12:30 wizyta;
@Andzia155 12:50 usg prenatalne;
@JoannaMB 16:30 usg prenatalne;
@Asij3090 18:45 wizyta;
@Annasol93 usg prenatalne;
Hej dziewczyny. Jestem juz po wizycie. Ogolnie wszystko ok. Jednakże dziecko ma fizjologiczną przepukline sznura pępowinego ktora rzekomo ma wchlonac sie do 12 tc. Czy ktoraś z Was miała z tym stycznośc? Oczywiscie denerwuje sie tak jak zapewne kazda przyszla mama. Dostalam skierowanie do endokrynologa bo jednak tarczyca 0.20(gin stwierdzil ze jest nadczynnosc chociaz nigdy nie mialam problemu z tarczyca) dodatkowo skierowanie na test obciazenia glukoza bo cukru troche za duzo i za 2.5 tyg badania genetyczne. Doswiadczylyscie tego mamuski..?

Hej dziewczyny. Jestem juz po wizycie. Ogolnie wszystko ok. Jednakże dziecko ma fizjologiczną przepukline sznura pępowinego ktora rzekomo ma wchlonac sie do 12 tc. Czy ktoraś z Was miała z tym stycznośc? Oczywiscie denerwuje sie tak jak zapewne kazda przyszla mama. Dostalam skierowanie do endokrynologa bo jednak tarczyca 0.20(gin stwierdzil ze jest nadczynnosc chociaz nigdy nie mialam problemu z tarczyca) dodatkowo skierowanie na test obciazenia glukoza bo cukru troche za duzo i za 2.5 tyg badania genetyczne. Doswiadczylyscie tego mamuski..?

Nadczynność nie szkodzi. TSH będzie ci rosło pewnie w ciąży - ale trzeba kontrolować. Ja utrzymuje taki poziom z powodów onkologicznych. Nie jest on niebezpieczny dla dziecka. :)

Ja pozdrawiam z Poznania :).

Tak czytam wszystkie Wasze wpisy odnośnie ciąży w większości bardzo pozytywne, ale czy jest tu jakaś kobietka, która czuje się równie zagubiony w tej sytuacji jak ja? Nie planowałam ciąży, co prawda jestem w stałym związku od 3 lat, wszyscy się bardzo cieszą tylko ja mam bardzo mieszane uczucia. Nie czuję w ogóle żadnego „instynktu macierzyńskiego”. Czy takie odczucia są normalne ?

Witam dziewuszki i ogromnie ściskam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!! ❤️To ja sama z Warmińsko-mazurskiego tu jestem? 😃😃 Dziś odebrałam wyniki TSH i po 2 tygodniach brania euthyrox'u z 2.95 pięknie spadło do 1.22, Mocz tez wyszedł dobrze, ale czuje ze mam grzyba 🤔😂 i już się martwię, czy aby wszystko okej z dzieckiem skoro wyniki wyszły takie dobre....nalezy mi się soczysty plaskacz w pysia 🙄🙄🙄😂
Ja jestem z okolic Łomży więc zależy czy Ty okolice Pisza czy Olsztyna, do Pisza mam rzut beretem.

reklama
Do góry