reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Mam takie samo odczucie jak Ty, pewnych rzeczy na tym forum lepiej nie czytać bo tylko dodatkowo stresują... Do tego dziś informacja że któraś z nas poczytala informacje na grudniowych mamusiach że prenatalne źle wychodzą dziewczyną. Powiem szczerze że ja prenatalne będę miała gdzieś w lipcu a nawet przez myśl do tej pory mi nie przeszło że coś może być nie tak, a teraz się zaczęłam stresować przez takie komentarze. Musiałam się powstrzymać żeby nie wejść na to forum grudniówek.
Ja byłam na tym forum ale niewiadomo jakie rzeczy tam nie są opisane dwie kobietki chyba pisały ze maja jakiś problem spokojnie 😉 będzie dobrze ja też się trochę pewnie będę martwi przed prenatalnymi ale to normalne

reklama
Dziewczyny, która z Was musiała czekać na kolejną wizytę 4 tygodnie? Ja się ostro zastanawiam czy nie dzwonić i nie próbować umówić się na przyszły tydzień... U mnie dopiero minął tydzień i dwa dni od wizyty, zostały jeszcze prawie 3 tygodnie i tak sobie myślę że nie wytrzymam do tego czasu 🤦‍♀️ a z drugiej strony boję się że wyjdę przed lekarzem prowadzącym na jakąś idiotkę 😒 która lata co chwilę na USG
Ja mam jutro wizytę i czekałam na nią właśnie 4tyg. Na pierwszej byłam w 4+5 i był tylko pęcherzyk ciążowy i żółtkowy. Więc jutro się okaże czy wszystko ok czy jest dzidzia i serduszko. Stresik już jest. Ale już więcej nie będę tyle czekać. Na następną wizytę umowię się za 2tyg. choćby tylko na kontrolę serduszka.

Mam takie samo odczucie jak Ty, pewnych rzeczy na tym forum lepiej nie czytać bo tylko dodatkowo stresują... Do tego dziś informacja że któraś z nas poczytala informacje na grudniowych mamusiach że prenatalne źle wychodzą dziewczyną. Powiem szczerze że ja prenatalne będę miała gdzieś w lipcu a nawet przez myśl do tej pory mi nie przeszło że coś może być nie tak, a teraz się zaczęłam stresować przez takie komentarze. Musiałam się powstrzymać żeby nie wejść na to forum grudniówek.
Ja byłam na tym forum ale niewiadomo jakie rzeczy tam nie są opisane dwie kobietki chyba pisały ze maja jakiś problem spokojnie 😉 będzie dobrze ja też się trochę pewnie będę martwi przed prenatalnymi ale to normalne

Jeżeli chodzi o kremy na rozstępy to ja nie wierzę w te cuda. W poprzedniej ciąży smarowałam się bio oli od pierwszych dni jak dowiedziałam się o ciąży. Przytylam 10 kilo a rozstępy miałam wszędzie na lydkach, pupie, piersiach, brzuchu i biodrach. na brzuchu były takie głębokie że bałam się co mi się stanie ze skórą. Po ciąży byłam usuwać żylaki i lekarz robiac mi usg powiedział, że taką mam skórę i czymkolwiek bym nie smarowała to i tak by wyszły. Teraz też smaruje się kremem na rozstępy ale nie mam jakiś wielkich oczekiwań.

Cześć kochane mam problem i bardzo się tym stresuje, zacznę od tego że mam nieregularne cykle i chodziłam na monitoring cyklu... Pierwsze usg miałam wg USG w 4+4 tyg i był widoczny sam pęcherzyk ciążowy 6,6 mm 2 tyg później czyli wczoraj byłam znów na usg i wg USG 6+1 tyg i również był sam pęcherzyk ciążowy 18 mm, lekarz powiedział że może być to puste jajo płodowe i dostałam skierowanie do szpitala na poronienie bądź też mogę sama poronic... Nie wiem co mam o tym myśleć czy któras miała podobnie? Może ciąża jest na wczesnym etapie i trzeba poczekać... :(
Tak było kilka dziewczyn ogólnie czekali do 10 tyg i większości to serduszko i zarodek się pojawiało może skonsultuj za kilka dni z innym lekarzem ktrotu ma dobre usg bo czasem jest tak że na tych normalnych usg nie widać tej małej kropeczki dobrze ze pęcherzyk urósł czyli się rozwijało głowa do góry jeszcze nic nie jest stracone

Ja jestem z mazowieckiego.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Najbardziej trzymam za @AKola, mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze, a lekarz niepotrzebnie nasiał paniki...🙏🙏🙏

Co witamin, to ppoczytajcie u Pana Tabletki, już chyba któraś na początku podawała to źródło Link do: Witaminy w ciąży - jak wybrać najlepsze? Ranking 25 popularnych suplementów diety. - Pan Tabletka
Naprawdę nieźle to opisuje i ocenia. Mnóstwo preparatów jest na liście. Ja biorę Composita Mama (dawka to aż 3 tabletki dziennie!!!) I nie biorę dodatkowo żadnych witamin.

Co do rozstępów, to w poprzedniej ciąży używałam BioOil po I trymestrze. Przytyłam 19 kg, zero rozstępów gdziekolwiek.
Obecnie mam już 3 kg na plusie, ale to chyba woda - nigdy nie piłam jej tak dużo jak teraz.

Kurcze, fajnie się pisze każdemu żeby pozytywnie myśleć, nie martwić się, że wszystko będzie dobrze itd... A ja tak się boję że dzidzia nie rośnie, że serduszko, które tylko widziałam na USG przestanie bić 😔😔😔 te moje czarne myśli są straszne.

_________
Jeszcze jedno pytanie mam do wszystkich, czujecie się teraz jakieś piękniejsze? Ja to tyle słyszałam że w ciąży wygląda się tak kwitnąco, a ja póki co cera jaka była taka jest, włosy wypadają 🤷‍♀️ w sumie nic prócz poszerzenia w biodrach nie zauważyłam 😁
No tak wiadomo każda pisze żeby się nie martwić po to żeby wesprzeć na duchu a poza tym co to da że przez cały czas się zamartwiamy czy jest wszystko ok czy bije serduszko skoro nie mamy na to wpływu natury kobiety się nie da oszukać a ten stres tylko może zaszkodzić trzeba wrzucić na luz i się cieszyć póki co ze jest wszystko dobrze

reklama
Jeżeli chodzi o kremy na rozstępy to ja nie wierzę w te cuda. W poprzedniej ciąży smarowałam się bio oli od pierwszych dni jak dowiedziałam się o ciąży. Przytylam 10 kilo a rozstępy miałam wszędzie na lydkach, pupie, piersiach, brzuchu i biodrach. na brzuchu były takie głębokie że bałam się co mi się stanie ze skórą. Po ciąży byłam usuwać żylaki i lekarz robiac mi usg powiedział, że taką mam skórę i czymkolwiek bym nie smarowała to i tak by wyszły. Teraz też smaruje się kremem na rozstępy ale nie mam jakiś wielkich oczekiwań.
Bo rozstępy to ubytki w skórze właściwej, a kremy i balsamy działają tylko na naskórek (większość preparatów nie przechodzi przez barierę reina) 😊 jedynie mogą wizualnie poprawić stan skóry i delikatnie ja wzbogacić. Tutaj predyspozycji genetyczne są kluczowe.

Do góry