reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Wzięłam dziś ten torecan w południe i tak jakby trochę lepiej nie muli mnie tak bardzo ale za to kręci mi się w głowie. Nie wiem czy po tym czy od gorąca u nas dziś w cieniu 30 stopni

U mnie sie coś chmurzy. Ale właśnie oglądam pogodę i pokazuje że w całej Polsce dzisiaj ma być deszcz i burze.
Jezdzicie dziewczyny na rowerze ??
Ja mam zakaz od lekarza 😭 a to był mój jedyny środek transportu. W poprzedniej ciąży mogłaś jeździć. Do 7 miesiąca jeździłam . Tak mi brakuje mojego rowerka. Wsiadałam i jechałam sobie do sklepów na zakupy a tak uziemiona w domu. 🙈🤷

Cześć dziewczyny, mam pytanie do tych z Was które biorą acard, bierzecie od początku ciąży i z jakiego powodu został wam zalecony?
Ja biorę. Zalecony w 5 tygodniu, ale zaczęłam brać 2 tyg później. Musiałam się na to mamyślić. Mnie przekonał artykuł mamyginekolog. Biorę profilaktycznie, bo w pierwszej ciąży miałam podejrzenie hipotrofii płodu z powodu kiepskich przepływów.

Hej dziewczyny. Co do rozstępów to ja wierzę w te specyfiki lub nawet balsamy nawilżające, jakby nie było skóra jest bardziej nawilżona i wtedy mniej narażona na wystąpienie rozstępów. W 1 ciąży smarowałam się regularnie, wielki brzuch miałam i żadnego rozstępu. W 2 ciąży nie chciało mi się za bardzo smarować, przytyłam 8 kg i zrobiły mi się rozstępy prawie wszędzie. Być może nie uniknie się ich wogle, ale napewno będzie ich mniej przy regularnie nawilżanej skórze.
Co do paniki, owszem mam pewne myśli, bo ta ciąża jest zupełnie inna, praktycznie bezobjawowo, ale jestem dobrej myśli. Od ostatniej wizyty kolejną mam wyznaczoną na 20 lipca dopiero, 6 tygodni przerwy między wizytami będzie. Czy jest tutaj ktoś z Podlasia? Okolice Łomży, Białegostoku?
Ja jestem z Białegostoku 🙂

Ja biorę Acard jeszcze przed ciaza brałam że wzgl na poronienie na razie jest wszystko ok
I nie masz po nim żadnych plamień? Ja mam zacząć brać od 11 tygodnia a na początku ciąży miałam plamienia, na ktore pomógł progesteron i boje się że po acardzie one znowu wrócą.

U mnie sie coś chmurzy. Ale właśnie oglądam pogodę i pokazuje że w całej Polsce dzisiaj ma być deszcz i burze.
Jezdzicie dziewczyny na rowerze ??
Ja mam zakaz od lekarza 😭 a to był mój jedyny środek transportu. W poprzedniej ciąży mogłaś jeździć. Do 7 miesiąca jeździłam . Tak mi brakuje mojego rowerka. Wsiadałam i jechałam sobie do sklepów na zakupy a tak uziemiona w domu. 🙈🤷
Ja też musiałam odstawić rolki i rower😞. Gin zabronił. W ogóle do jutrzejszej wizyty kazał tylko leżeć i odpoczywać, bo jakiś krwiaczek jest. Ale mam cichą nadzieję, że jutro usłyszę same dobre wieści. I może już mi pozwoli na jakąś delikatną aktywność. Ja pływaczka i strasznie mi brakuje basenu.

reklama
Hej kochane. Ja dziś byłam na badaniu krwi ( kontrola Toksoplazmozy ) jestem taka zła ze jakbym dorwala teraz babe która mi robiła pobranie bym jej strzelila w lep. Widac zresztą na zdjęciu. Ręką mnke tak boli ze dziś pracować nie mogę A jestem kierowcą. Jutro mam usg A dziś wskoczył 12 tydzień ;)

Załączniki

• 20200617_133333.jpg
    20200617_133333.jpg
    924,3 KB · Wyświetleń: 49
Do góry