reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Dziewczyny, która z Was musiała czekać na kolejną wizytę 4 tygodnie? Ja się ostro zastanawiam czy nie dzwonić i nie próbować umówić się na przyszły tydzień... U mnie dopiero minął tydzień i dwa dni od wizyty, zostały jeszcze prawie 3 tygodnie i tak sobie myślę że nie wytrzymam do tego czasu 🤦‍♀️ a z drugiej strony boję się że wyjdę przed lekarzem prowadzącym na jakąś idiotkę 😒 która lata co chwilę na USG
jeżeli wszystko w porządku i lekarz zdecydował, że nie ma potrzeby być częściej to ja bym nie szła. Ja mam wizyty co 3 tygodnie i o ile wyniki są dobre a ja nie czuje się źle to nawet nie pomyślałam o tym żeby iść szybciej.

Cześć dziewczyny, czy można jeszcze do Was dołączyć? Jestem w pierwszej ciąży, mam milion pytań w głowie, a głupio mi męczyć nimi cały czas bardziej doświadczone koleżanki. Szukalam właśnie takiego miejsca jak tutaj 🙂. Pozdrawiam wszystkie!
27 lat
11 t 1 d
Termin na 5 stycznia 2021
Badania prenatalne 25.06
Oczywiście 😁 witamy serdecznie
Mamy podobny termin bo ja na 3.01😉

Hej dziewczyny. Co do rozstępów to ja wierzę w te specyfiki lub nawet balsamy nawilżające, jakby nie było skóra jest bardziej nawilżona i wtedy mniej narażona na wystąpienie rozstępów. W 1 ciąży smarowałam się regularnie, wielki brzuch miałam i żadnego rozstępu. W 2 ciąży nie chciało mi się za bardzo smarować, przytyłam 8 kg i zrobiły mi się rozstępy prawie wszędzie. Być może nie uniknie się ich wogle, ale napewno będzie ich mniej przy regularnie nawilżanej skórze.
Co do paniki, owszem mam pewne myśli, bo ta ciąża jest zupełnie inna, praktycznie bezobjawowo, ale jestem dobrej myśli. Od ostatniej wizyty kolejną mam wyznaczoną na 20 lipca dopiero, 6 tygodni przerwy między wizytami będzie. Czy jest tutaj ktoś z Podlasia? Okolice Łomży, Białegostoku?

reklama
Do góry