reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

1 wizytę mialam później następna za 2 tygodnie i następna za tydzień i zakładaliśmy kartę ciąży. Teraz mam dopiero 29 czerwca czyli po 4 tygodniach. Czekam cierpliwie.

reklama
Czy któraś z Was ma co jakiś czas lekko brazowa wydzieline. W zeszłym tyg pierwszy raz zobaczylam na papierze i na sor a tam trochę dziwnie na mnie lekarz popatrzył i powiedział że to nie jest porządne brązowe plamienie zbadał i do domu a dodał że może przez to że biorę acard to mi krew rozrzedza. Wczoraj i dziś znowu tak samo a nie chce z siebie waritatki robić. Ma któraś tak samo ?
Ja nie wiem czy się do tego zaliczam, ale dosłownie dwa razy tak miałam. W tym wczoraj... Na władce widziałam taka lekka domieszkę jasno brązowego, ale potem już przy podcieraniu nic nie było. Uznałam że dopóki nie ma tego więcej to chyba nic złego się nie dzieje 🙄

Oj przestań - ból piersi to żadna wyrocznia, nie masz się zupełnie czym martwić.. moje też nie za bardzo bolą - jedynie przy mocniejszym sciśnięciu i też nie zawsze i jeszcze nigdy się tym nie przejęłam i Ty też się nie przejmuj - pierwszym objawem u mojej szwagierki były wlasciwie dopiero ruchy dziecka - zero mdłości, zero bólu piersi, ani razu nie wymiotowała, a za 3 tygodnie ma termin porodu, dzidzia rozwija się książkowo 🥰
No to dobrze 😁 każdy się czymś martwi aż w końcu mnie wzięło 🙈

Czy któraś z Was ma co jakiś czas lekko brazowa wydzieline. W zeszłym tyg pierwszy raz zobaczylam na papierze i na sor a tam trochę dziwnie na mnie lekarz popatrzył i powiedział że to nie jest porządne brązowe plamienie zbadał i do domu a dodał że może przez to że biorę acard to mi krew rozrzedza. Wczoraj i dziś znowu tak samo a nie chce z siebie waritatki robić. Ma któraś tak samo ?
Ja miałam po współżyciu . Raz mialam odrazu po , następnym razem miałam dobę później.

1 wizytę mialam później następna za 2 tygodnie i następna za tydzień i zakładaliśmy kartę ciąży. Teraz mam dopiero 29 czerwca czyli po 4 tygodniach. Czekam cierpliwie.
No to może faktycznie dopóki nie ma serduszka to wizyty są częściej, a jak pojawi się już to upragnione serduszko to może jest jakiś bezpieczniejszy etap i wizyty mają ten dłuższy odstęp 🤷🤔

Kurcze, fajnie się pisze każdemu żeby pozytywnie myśleć, nie martwić się, że wszystko będzie dobrze itd... A ja tak się boję że dzidzia nie rośnie, że serduszko, które tylko widziałam na USG przestanie bić 😔😔😔 te moje czarne myśli są straszne.

_________
Jeszcze jedno pytanie mam do wszystkich, czujecie się teraz jakieś piękniejsze? Ja to tyle słyszałam że w ciąży wygląda się tak kwitnąco, a ja póki co cera jaka była taka jest, włosy wypadają 🤷‍♀️ w sumie nic prócz poszerzenia w biodrach nie zauważyłam 😁
Z synem w ciąży byłam piękna. Piękny kolor skóry, piękne włosy, które rosły jak szalone.
Teraz w ciąży czuję się wyjątkowo brzydka. Tłusta, brzydka skóra. Bez "tapety" nie wychodzę 🤣🙈

Hej jeśli chodzi o witaminy które biorę to kwas foliowy 0,8 forma zmetylowana zlecone przez lekarza, magnez b6 forte 2 albo 3 razy dziennie, i jedna tabletkę witamin dla kobiet z ciąży.

reklama
Jakaś totalna panika się tu zrobiła. Ja chciałabym tylko przypomnieć, że stres bardzo niekorzystnie wpływa na ciążę i jej przebieg. Nakrecając siebie nakrecacie też te kobiety które wcale nie miały żadnych czarnych myśli. Życzę Wam wszystkim więcej spokoju, wiecej pogody ducha i dużo dużo uśmiechu.
Kilka kobitek ma faktyczne powody do niepokoju. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Mocno ściskam.

Do góry