reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Na zaparcia pomagało mi dwa kiwi z rana lub na nic zalać wrzątkiem śliwki suszone i rano na czczo wypić ta wodę i zjeść śliwki może pomoże. Teraz nie mam problemu jeszcze z zaparciami ale wzdęcia straszne. Takie, że budzą mnie w nocy i ciężko rozróżnić co mnie boli a cały brzuch jak balon.

reklama
A mnie dzisiaj pod prysznicem aż szarpało, już myślałam że będę wymiotować 🙈 w pierwszej ciąży bardzo mnie muliło, ale nie wymiotowałam dużo, jedyne wymioty jakie miałam były właśnie w momencie wychodzenia spod prysznica 🙄 z jednej strony oczywiście było mi tak źle i to było okropne, ale z drugiej aż się popłakałam z radości, bo to może znak że wszystko dobrze z bobasem... Zrozumieć kobietę w ciąży 🤦 mąż ma mnie już dość 😁

A mnie dzisiaj pod prysznicem aż szarpało, już myślałam że będę wymiotować 🙈 w pierwszej ciąży bardzo mnie muliło, ale nie wymiotowałam dużo, jedyne wymioty jakie miałam były właśnie w momencie wychodzenia spod prysznica 🙄 z jednej strony oczywiście było mi tak źle i to było okropne, ale z drugiej aż się popłakałam z radości, bo to może znak że wszystko dobrze z bobasem... Zrozumieć kobietę w ciąży 🤦 mąż ma mnie już dość 😁
Mój też... Jak słyszy moje jęki i zmartwienia to już nawet mi nie odpowiada. Zazdroszczę facetom tego optymizmu :) ale oni nigdy nie będą w ciąży więc nie rozumieją 🤣

Jak wychodzę na wizytę to mówię do swojego aby trzymał kciuki, a on "po co nam trzymać jak wiem że wszystko będzie dobrze?" Eh 😁

Mój też... Jak słyszy moje jęki i zmartwienia to już nawet mi nie odpowiada. Zazdroszczę facetom tego optymizmu :) ale oni nigdy nie będą w ciąży więc nie rozumieją 🤣

Jak wychodzę na wizytę to mówię do swojego aby trzymał kciuki, a on "po co nam trzymać jak wiem że wszystko będzie dobrze?" Eh 😁

Mój miał zawsze nerwy jak tylko coś zaczynałam gadać, że moze coś nie tak 😁 ale powiem Wam, że dla mnie to świętość, że taki jest i że sprowadza mnie szybko na ziemię, bo jakbyśmy tak oboje wszystko przeżywali to musiałabym być chyba na lekach uspokajajacych 😅

Dziewczyny a powiedzcie czy wy też macie ciągle taki słodki posmak w ustach?? Przyznam szczerze że bardzo mnie to irytuje, szczególnie wieczorem kiedy mam już umyte zęby i kładę się spać :( woda nie pomaga

Dziewczyny a powiedzcie czy wy też macie ciągle taki słodki posmak w ustach?? Przyznam szczerze że bardzo mnie to irytuje, szczególnie wieczorem kiedy mam już umyte zęby i kładę się spać :( woda nie pomaga
Słodki nie, ale ja np cokolwiek bym nie zjadła, to zaraz mam w paszczy tak.nieprzyjemnie, ze od razu musze leciec zęby myć. Taki paskudny posmak, piekacy jakby, fuuu. Umyje zrby, chwilę spokoj i za chwilę znow to samo. Także w międzyczasie ciągle zuje gumy (zwiekszona dawke gum polecam na zaparcia ;) )

reklama
Słodki nie, ale ja np cokolwiek bym nie zjadła, to zaraz mam w paszczy tak.nieprzyjemnie, ze od razu musze leciec zęby myć. Taki paskudny posmak, piekacy jakby, fuuu. Umyje zrby, chwilę spokoj i za chwilę znow to samo. Także w międzyczasie ciągle zuje gumy (zwiekszona dawke gum polecam na zaparcia ;) )

Ja bym nie dała rady gumy, na samą myśl o gumie do żucia mi niedobrze 😁

Do góry