Usuwana w maju 2019.Kiedy miałaś ciążę zasniadowa?
reklama
Kundlica
Fanka BB :)
O mamusiu, aż się włos jeży na głowie.. Cieszę się, że to już za Tobą [emoji55] oby Tera tylko same dobre wiaodmosci!
Moja opowiesc to moze przebije wszystko,a na pewno poprawi humor niejednej
Pierwsza ciaza
Pierwsza wizyta ,dokladnie 40 dc
Pecherzyk,bez serduszka,duphaston
Lekarz nic zlego nie prorokuje,ale teraz wiem,dlaczego kazal przyjsc za rowno tydzien
Przychodze po tygodniu,z plamieniami.
A lekarz po pierwsze diagnozuje polipa decydualnego na szyjce macicy,ktory wyrosl w te 7 dni,ponadto stwierdza,ze w jamie macicy nie ma juz NIC.Szuka,gmera i nic.Wypisuje skierowanie do szpitala na zabieg.
Po usg mam juz zywa krew,tak ta glowica wszystko porozwalal.
Ide zaryczana do szpitala.
Tam jestem zbadana bez usg przez niemila lekarke.Krew.Krew.Krew.
Klada mnie na sali,oczywiscie z brzuchatymi,nikt nie podaje mi zadnych lekow na podtrzymanie,swojego duphastonu nie mam.
Rano mowia,ze zrobia usg i jesli sie potwierdzi-bedzie zabieg.
Lekarz wsadza glowice i OD RAZU mowi tak:
"No przecież jest dziecko!"wlacza glosnik,a ja slysze serduszko.
Wiec naprawde,jedna diagnoza,to jeszcze nic straconego.
Nawet trzeba isc jeszcze do kogos.Bo gdyby w tym szpitalu tez byl taki cudowny sprzet,to mialabym zrobiona regularna ABORCJE.
Dziekuje bardzo @Inka91 ja sama za siebie też trzymam kciukiCześć cześć wrzucam wersję testową naszego kalendarza. Jako ze to sam początek i wizyt jest bardzo dużo, to poki co bede dodawac sam czerwiec, a blizej konca miesiąca tez lipiec. No i tak to wygląda. Myślę codziennie rano wrzucać terminarz, zeby bylo wiadomo kto w danym dniu ma wizyte i w nastepnych.
Czyli dzisiaj trzymamy kciuki za @marmolada90 @AKola i @Klaudiaxx
Kalendarz wizyt:
16.06
@marmolada90 14:30 wizyta;
@AKola 16:20 wizyta;
@Klaudiaxx 19:20 wizyta;
17.06
@Inka91 15:40 wizyta;
@Pika9191 wizyta;
18.06
@justa_w 17:00 wizyta;
19.06
@Smerfetka_em 8:00 wizyta;
@JoannaMB 10:00 wizyta;
22.06
@Elka1306 17:00 wizyta;
@Angelika22 usg prenatalne;
23.06
@Inka91 10:20 usg prenatalne;
@M@lly 11:00 wizyta ppc;
24.06
@Pawlinka82 9:00 wizyta;
@Ola1994 10:00 wizyta;
25.06
@Angelika22 wizyta z usg;
@AnMil 18:45 wizyta z usg;
26.06
@Agnieszka40 9:00 usg prenatalne;
@M@lly 10:00 wizyta nfz;
@asia333podlasie wizyta;
29.06
@Magdalena5 13:00 usg prenatalne;
@Andzia155 16:00 wizyta;
@Magdalena5 16:20 wizyta;
30.06
@Andzia155 12:50 usg prenatalne;
@JoannaMB 16:30 usg prenatalne;
@Asij3090 18:45 wizyta;
Z
zmiana8.2
Gość
Na ktora godzine masz wizyte?Dziekuje bardzo @Inka91 ja sama za siebie też trzymam kciuki
Mixme92
Kur... zdanie zmienił ja bym chyba zabiła za taką akcję... Oni to czasem nie myślą, mój na wizycie ogląda ogląda nic nie mówi, porobi wydruki i dopiero coś mi pokaże i powie, wkurza mnie to milczenie, ale przynajmniej nie pieprznie jak łysy grzywką... Chociaż z kolegą po fachu w szpitalu też dali popis myślenia, nad moją głową dyskutując czy torbiel nowotworowa czy jednak nie, gdzie kolega zakończył tekstem "pacjentka pożyje to zobaczymy"...Lekarz musi ci powiedzieć każda wiadomość nawet ta nieprzyjemna, ja na pierwszym USG usłyszałam że ciąża pozamaciczna ale z bety wychodziło że prawidłową a na drugim podczas badania lekarz stwierdził że ciąża martwa gdzie miałam już zawał, ale po chwili zmienił zdanie. I póki co jest dobrze , także musisz być dobre myśli
justa_w
Wiesz, aż łezka mi się zakręciła. Wszystkim życzyć takich pomyłek! Ale faktycznie, ta opowieść podnosi trochę na duchu, że wszystko może się zdarzyć...Moja opowiesc to moze przebije wszystko,a na pewno poprawi humor niejednej
Pierwsza ciaza
Pierwsza wizyta ,dokladnie 40 dc
Pecherzyk,bez serduszka,duphaston
Lekarz nic zlego nie prorokuje,ale teraz wiem,dlaczego kazal przyjsc za rowno tydzien
Przychodze po tygodniu,z plamieniami.
A lekarz po pierwsze diagnozuje polipa decydualnego na szyjce macicy,ktory wyrosl w te 7 dni,ponadto stwierdza,ze w jamie macicy nie ma juz NIC.Szuka,gmera i nic.Wypisuje skierowanie do szpitala na zabieg.
Po usg mam juz zywa krew,tak ta glowica wszystko porozwalal.
Ide zaryczana do szpitala.
Tam jestem zbadana bez usg przez niemila lekarke.Krew.Krew.Krew.
Klada mnie na sali,oczywiscie z brzuchatymi,nikt nie podaje mi zadnych lekow na podtrzymanie,swojego duphastonu nie mam.
Rano mowia,ze zrobia usg i jesli sie potwierdzi-bedzie zabieg.
Lekarz wsadza glowice i OD RAZU mowi tak:
"No przecież jest dziecko!"wlacza glosnik,a ja slysze serduszko.
Wiec naprawde,jedna diagnoza,to jeszcze nic straconego.
Nawet trzeba isc jeszcze do kogos.Bo gdyby w tym szpitalu tez byl taki cudowny sprzet,to mialabym zrobiona regularna ABORCJE.
Na 11.Na ktora godzine masz wizyte?
justa_w
W zeszłej ciąży miałam do czynienia z napprawdę wieloma ginekologami, w mniejszym mieście i w Warszawie. Z kobietami, mężczyznami, młodymi, starymi. I naprawdę jest w nich taka różnorodność, nie tylko wiedzy i umiejętności, ale samego przekazania informacji, tonu głosu...że naprawdę wiele zależy od lekarza, na którego się trafi.
Obyśmy miały do czynienia tylko z tymi empatycznymi
Obyśmy miały do czynienia tylko z tymi empatycznymi
Klaudiaxx
przepraszam kochane, tyle emocji że masakra wszystko super, słyszałam serduszko znowu, maluszek urósł na tyle, że 12 dni miał 0.51 cm a dziś 2.20 cm
stąd zrobił się 8tc+5 a z poprzedniego USG wychodziło 8tc+1 dziś. jestem szczęśliwa maluszek nawet machał do mnie na USG
stąd zrobił się 8tc+5 a z poprzedniego USG wychodziło 8tc+1 dziś. jestem szczęśliwa maluszek nawet machał do mnie na USG
reklama
marmolada90
Przepraszam, ale smiechlam czytając ostatnią część. Lekarz niczym z "daleko od noszy" :OKur... zdanie zmienił ja bym chyba zabiła za taką akcję... Oni to czasem nie myślą, mój na wizycie ogląda ogląda nic nie mówi, porobi wydruki i dopiero coś mi pokaże i powie, wkurza mnie to milczenie, ale przynajmniej nie pieprznie jak łysy grzywką... Chociaż z kolegą po fachu w szpitalu też dali popis myślenia, nad moją głową dyskutując czy torbiel nowotworowa czy jednak nie, gdzie kolega zakończył tekstem "pacjentka pożyje to zobaczymy"...