reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

reklama
no właśnie brałam już. i jest po nim gorzej niż bylo😔
Mam to samo, wzięłam antybiotyk 10 dni bo wyszły bakterie w moczu a objawów infekcji żadnych nie miałam, teraz 4 dni po zakończeniu leczenia leci ze mnie jak z fontanny i zaczyna piec, jutro powtarzam badanie z moczu i za tydzień na wizycie jak będzie wszystko dobrze to poproszę lekarza zeby się temu bardziej przyjrzał... Chociaż z dwoma koleżankami rozmawiałam to cała ciążę się męczyły z grzybicą 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Mam to samo, wzięłam antybiotyk 10 dni bo wyszły bakterie w moczu a objawów infekcji żadnych nie miałam, teraz 4 dni po zakończeniu leczenia leci ze mnie jak z fontanny i zaczyna piec, jutro powtarzam badanie z moczu i za tydzień na wizycie jak będzie wszystko dobrze to poproszę lekarza zeby się temu bardziej przyjrzał... Chociaż z dwoma koleżankami rozmawiałam to cała ciążę się męczyły z grzybicą [emoji2356][emoji2356][emoji2356]
O ile się nie myślę, to na grzyby bierze się zwykle leki bez recepty z probootykami, antybiotyki na bakterie

Dlatego powinnaś zrobić powiew. Bez tego antybiotyk bierzesz w ciemno, bo nie wiesz na który będzie czuła bakteria
No właśnie! Dzięki badaniu posiewu możliwe jest zidentyfikowanie rodzaju bakterii i dobranie odpowiedniego antybiotyku. Nic dziwnego, że nie pomogło skoro lekarz dobrał nieodpowiedni lek. Lepiej zrobić posiew niz pozwolic lekarzowi na testowanie różnych antybiotyków na sobie.

O ile się nie myślę, to na grzyby bierze się zwykle leki bez recepty z probootykami, antybiotyki na bakterie
No brałam Nystatyne, w ulotce było napisane że na zapalenia grzybicze, odstawilam i jest jeszcze gorzej, ale za tydzieńa wizytę to już nie będę do lekarza dzwonić i mu powiem żeby zrobił wymaz chyba, będzie wiadomo o co chodzi dokładnie :)

Ja brałam LactoVaginal bez recepty i podziałało :) ale jest informacja, że jeśli nie ma poprawy po 4 dniach to trzeba zgłosić się do lekarza po coś na receptę
zupelnie wstepne objawy mozna sprobowac wyleczyc paleczkami kwasu mlekowego,ale najczesciej organizm nie radzi sobie i ida np.antybiotyki p/grzybicze.Probiotyki sa dobre przy antybiotykoterapii,po basenie,albo ogolnie,co 3-4 cykl profilaktycznie...

reklama
zupelnie wstepne objawy mozna sprobowac wyleczyc paleczkami kwasu mlekowego,ale najczesciej organizm nie radzi sobie i ida np.antybiotyki p/grzybicze.Probiotyki sa dobre przy antybiotykoterapii,po basenie,albo ogolnie,co 3-4 cykl profilaktycznie...
Może i tak. Ja mam rzadko jakiekolwiek infekcje, więc raz dwa pomogło

Do góry