marmolada90
Fanka BB :)
Ale włączył Ci lekarz antybiotyk bez posiewu?no właśnie brałam już. i jest po nim gorzej niż bylo
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ale włączył Ci lekarz antybiotyk bez posiewu?no właśnie brałam już. i jest po nim gorzej niż bylo
Mam to samo, wzięłam antybiotyk 10 dni bo wyszły bakterie w moczu a objawów infekcji żadnych nie miałam, teraz 4 dni po zakończeniu leczenia leci ze mnie jak z fontanny i zaczyna piec, jutro powtarzam badanie z moczu i za tydzień na wizycie jak będzie wszystko dobrze to poproszę lekarza zeby się temu bardziej przyjrzał... Chociaż z dwoma koleżankami rozmawiałam to cała ciążę się męczyły z grzybicąno właśnie brałam już. i jest po nim gorzej niż bylo
Dlatego powinnaś zrobić powiew. Bez tego antybiotyk bierzesz w ciemno, bo nie wiesz na który będzie czuła bakteriano właśnie brałam już. i jest po nim gorzej niż bylo[emoji17]
O ile się nie myślę, to na grzyby bierze się zwykle leki bez recepty z probootykami, antybiotyki na bakterieMam to samo, wzięłam antybiotyk 10 dni bo wyszły bakterie w moczu a objawów infekcji żadnych nie miałam, teraz 4 dni po zakończeniu leczenia leci ze mnie jak z fontanny i zaczyna piec, jutro powtarzam badanie z moczu i za tydzień na wizycie jak będzie wszystko dobrze to poproszę lekarza zeby się temu bardziej przyjrzał... Chociaż z dwoma koleżankami rozmawiałam to cała ciążę się męczyły z grzybicą [emoji2356][emoji2356][emoji2356]
No właśnie! Dzięki badaniu posiewu możliwe jest zidentyfikowanie rodzaju bakterii i dobranie odpowiedniego antybiotyku. Nic dziwnego, że nie pomogło skoro lekarz dobrał nieodpowiedni lek. Lepiej zrobić posiew niz pozwolic lekarzowi na testowanie różnych antybiotyków na sobie.Dlatego powinnaś zrobić powiew. Bez tego antybiotyk bierzesz w ciemno, bo nie wiesz na który będzie czuła bakteria
No brałam Nystatyne, w ulotce było napisane że na zapalenia grzybicze, odstawilam i jest jeszcze gorzej, ale za tydzieńa wizytę to już nie będę do lekarza dzwonić i mu powiem żeby zrobił wymaz chyba, będzie wiadomo o co chodzi dokładnieO ile się nie myślę, to na grzyby bierze się zwykle leki bez recepty z probootykami, antybiotyki na bakterie
Nieprawda,potrzebne sa globulki na recepte.Macmiror,clotrimazol,pimafucin...O ile się nie myślę, to na grzyby bierze się zwykle leki bez recepty z probootykami, antybiotyki na bakterie
Ja brałam LactoVaginal bez recepty i podziałało ale jest informacja, że jeśli nie ma poprawy po 4 dniach to trzeba zgłosić się do lekarza po coś na receptęNieprawda,potrzebne sa globulki na recepte.Macmiror,clotrimazol,pimafucin...
zupelnie wstepne objawy mozna sprobowac wyleczyc paleczkami kwasu mlekowego,ale najczesciej organizm nie radzi sobie i ida np.antybiotyki p/grzybicze.Probiotyki sa dobre przy antybiotykoterapii,po basenie,albo ogolnie,co 3-4 cykl profilaktycznie...Ja brałam LactoVaginal bez recepty i podziałało ale jest informacja, że jeśli nie ma poprawy po 4 dniach to trzeba zgłosić się do lekarza po coś na receptę
Może i tak. Ja mam rzadko jakiekolwiek infekcje, więc raz dwa pomogłozupelnie wstepne objawy mozna sprobowac wyleczyc paleczkami kwasu mlekowego,ale najczesciej organizm nie radzi sobie i ida np.antybiotyki p/grzybicze.Probiotyki sa dobre przy antybiotykoterapii,po basenie,albo ogolnie,co 3-4 cykl profilaktycznie...