reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
A z tym becikowym to nie jest tak że za urodzenie się każdemu z marszu należy 1000 zł i dodatkowy 1000 zł że względu na dochód? 🤔 Pamiętam jak urodziłam syna to dostaliśmy 2000 zł.z tym że to było 12 lat temu 🤷‍♀️

Mam tak samo, w ciąży która straciłam w 11 tyg czułam się świetnie, prawie brak objawów a teraz koszmarne mdłości, senność, zmęczenie... Wierzę że to dobry znak i wszystko jest dobrze🙂
Też tak sobie mówię jak mam zły dzień.
Musi być dobrze.

Nie 3 ciąża pierwsza poroniłam w 8 tyg z drugiej mam synka skończył 3 latka a teraz to dopiero 7 tydzień. Mam do Was pytanie moje ciążę były ciężkie i trudne chodziłam do lekarki prywatnie ale ona nie pracuje w szpitalu jak coś się działo to dostawałam tylko skierowanie do szpitala przeważnie zostałam odsyłana z kwitkiem teraz się umówiłam do lekarki która przyjmuje też w szpitalu i do tej do której chodIlzilam najgorzej że obie wizyty mogą być dopiero za 2 tyg i teraz nie wiem co wybrać czy ta która mnie zna moje przypadki ale nie pracuje w szpitalu czy pójść do nowej nie znanej ale pracuje ona w szpitalu na patologi ciąży.

Obie prywatnie? Wybrałabym szczerze mówiąc ta z szpitala.

Podpowiedzie czy robiliście jakieś badania wyniki na pierwszą wizytę jeśli tak to jakie

Ja robiłam TSH, glukozę, mocz i morfologię

Za mną chodziły od wczoraj frytki. Usmazylam i już mi lepiej na 5 min ;D.

Ostatnia edycja:
W Lidlu coś dla kobiet 🤰będzie od 22.06

Załączniki

• Screenshot_20200615_182219_com.gazetki.gazetki.jpg
    Screenshot_20200615_182219_com.gazetki.gazetki.jpg
    384 KB · Wyświetleń: 84
Też tak sobie mówię jak mam zły dzień.
Musi być dobrze.

Obie prywatnie? Wybrałabym szczerze mówiąc ta z szpitala.

Ja robiłam TSH, glukozę, mocz i morfologię

Za mną chodziły od wczoraj frytki. Usmazylam i już mi lepiej na 5 min ;D.

Wizyty mam
26.06.2020 na 10.00 nfz
23.06.2020 na 11.00 poradnia patologii ciąży
02.07.2020 na nie wiem bo nie ma miejsc u lekarza ale przyjmie mnie jak nie będzie miejsc przed pacjentkami prywatnie.
17.07.2020 11.00 prenatalne ale chyba zmienię klinikę.
Tak obie prywatnie. Chyba i ja zrobię chodź podstawowe badania

Rany, robie placka z truskawkami właśnie i juz normalnie padam na twarz 😅 czekam az mi wszystko ostygnie i skladam do.kupy

A z tym becikowym to nie jest tak że za urodzenie się każdemu z marszu należy 1000 zł i dodatkowy 1000 zł że względu na dochód? 🤔 Pamiętam jak urodziłam syna to dostaliśmy 2000 zł.z tym że to było 12 lat temu 🤷‍♀️
Teraz też jest 1000 + 1000, tylko że pierwsze "becikowe" ma kryterium dochodowe 1922/os., a drugi 1000 jak masz szczególnie niski dochód i to jest dodatkowe bodajże z budżetu miasta/gminy.

Patrzę na Wasze zdjęcia z usg i wartości crl w 7-8 tygodniu i po prostu chce mi się wyć 😭😭😭
W czwartek się u mnie wszystko okaże, ale teraz mam jeszcze bardziej czarne myśli.

reklama
Do góry