reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
no właśnie brałam już. i jest po nim gorzej niż bylo😔
Mam to samo, wzięłam antybiotyk 10 dni bo wyszły bakterie w moczu a objawów infekcji żadnych nie miałam, teraz 4 dni po zakończeniu leczenia leci ze mnie jak z fontanny i zaczyna piec, jutro powtarzam badanie z moczu i za tydzień na wizycie jak będzie wszystko dobrze to poproszę lekarza zeby się temu bardziej przyjrzał... Chociaż z dwoma koleżankami rozmawiałam to cała ciążę się męczyły z grzybicą 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Mam to samo, wzięłam antybiotyk 10 dni bo wyszły bakterie w moczu a objawów infekcji żadnych nie miałam, teraz 4 dni po zakończeniu leczenia leci ze mnie jak z fontanny i zaczyna piec, jutro powtarzam badanie z moczu i za tydzień na wizycie jak będzie wszystko dobrze to poproszę lekarza zeby się temu bardziej przyjrzał... Chociaż z dwoma koleżankami rozmawiałam to cała ciążę się męczyły z grzybicą [emoji2356][emoji2356][emoji2356]
O ile się nie myślę, to na grzyby bierze się zwykle leki bez recepty z probootykami, antybiotyki na bakterie

Dlatego powinnaś zrobić powiew. Bez tego antybiotyk bierzesz w ciemno, bo nie wiesz na który będzie czuła bakteria
No właśnie! Dzięki badaniu posiewu możliwe jest zidentyfikowanie rodzaju bakterii i dobranie odpowiedniego antybiotyku. Nic dziwnego, że nie pomogło skoro lekarz dobrał nieodpowiedni lek. Lepiej zrobić posiew niz pozwolic lekarzowi na testowanie różnych antybiotyków na sobie.

O ile się nie myślę, to na grzyby bierze się zwykle leki bez recepty z probootykami, antybiotyki na bakterie
No brałam Nystatyne, w ulotce było napisane że na zapalenia grzybicze, odstawilam i jest jeszcze gorzej, ale za tydzieńa wizytę to już nie będę do lekarza dzwonić i mu powiem żeby zrobił wymaz chyba, będzie wiadomo o co chodzi dokładnie :)

Ja brałam LactoVaginal bez recepty i podziałało :) ale jest informacja, że jeśli nie ma poprawy po 4 dniach to trzeba zgłosić się do lekarza po coś na receptę
zupelnie wstepne objawy mozna sprobowac wyleczyc paleczkami kwasu mlekowego,ale najczesciej organizm nie radzi sobie i ida np.antybiotyki p/grzybicze.Probiotyki sa dobre przy antybiotykoterapii,po basenie,albo ogolnie,co 3-4 cykl profilaktycznie...

reklama
zupelnie wstepne objawy mozna sprobowac wyleczyc paleczkami kwasu mlekowego,ale najczesciej organizm nie radzi sobie i ida np.antybiotyki p/grzybicze.Probiotyki sa dobre przy antybiotykoterapii,po basenie,albo ogolnie,co 3-4 cykl profilaktycznie...
Może i tak. Ja mam rzadko jakiekolwiek infekcje, więc raz dwa pomogło

Do góry