reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Ale kruszynka z Ciebie! Ja tyle chyba ważyłam w podstawówce 🤣 z racji tego, że nie posiadam w domu wagi, to wczoraj po raz pierwszy zważyłam się u dziadków i waga pokazała 62 kg przy 160 cm, więc nie jest chyba źle, ale nie wiem, czy coś przytyłam od początku ciąży - dziś jestem 9+5 🤷‍♀️ Trzymam kciuki za Twoją środową wizytę i czekam z niecierpliwością na relację! W którym tc obecnie jesteś? 🤩
11+4 dzisiaj ;) ja w domu tez wagi nie mam i w sumie moze to nawet i lepiej :D

Sluchajcie, na styczniowkach 2019 miałyśmy codziennie kalendarz wizyt, może i u nas by cos takiego wypalilo?
Mogę spróbować robić taki kalendarz ;) musicie mi tylko jeszcze raz po kolei napisać kiedy macie nastepne wizyty :) co wy na to?

reklama
11+4 dzisiaj ;) ja w domu tez wagi nie mam i w sumie moze to nawet i lepiej :D

Sluchajcie, na styczniowkach 2019 miałyśmy codziennie kalendarz wizyt, może i u nas by cos takiego wypalilo?
Mogę spróbować robić taki kalendarz ;) musicie mi tylko jeszcze raz po kolei napisać kiedy macie nastepne wizyty :) co wy na to?
Jesli chde Ci sie bawić w takie coś to Spoko pomysł, tylko chyba dużo pracy z tym będzie?

Jak Ty się czujesz? Podwójna ciąża daje mocno w kość?

Jesli chde Ci sie bawić w takie coś to Spoko pomysł, tylko chyba dużo pracy z tym będzie?

Jak Ty się czujesz? Podwójna ciąża daje mocno w kość?
Właśnie nie wydaje sie, zeby bylo z tym sporo pracy, wiec spróbować moge ;) a czuje sie nawet calkiem dobrze. Tyle tylko, ze szybko bardzo sie mecze, serce wali jak młot, wstręt do jedzenia, mdłości itp. Ale ogolnie nie jest najgorzej :)

Czesc kochane! Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace dzisiaj i w całym tygodniu! Czytam na bieżąco ale ostatnio jakoś mało się udzielam bo mentalnie różnie to teraz bywa haha. Od dwóch dni fizycznie czuje się tak dobrze że aż strach... aż chyba za dobrze. Ja czasami się zastanawiam czy mam równo pod sufitem. Widzę, że u Was kobietki raczej ciężej.. więc trzymam kciuki za lepsze samopoczucie i więcej siły. ❤✊

ja czekam na wyniki jak na szpilkach. nie wiem czemu, nigdy nie robiłam testu na HIV, nie prowadzę aż takiego życia niebezpiecznego haha ale no stresik jest.

Ja już po wizycie! Wszystko jest super.. Cukier 92 jest ok więc uniknęłam krzywej szybciej uff.. Reszta badań też ok. Dzidzia tak urosła od ostatniej wizyty że aż szok.. I od kilku dni czuje sie super oprócz zmęczenia i też miałam obawy.. I jednak wszystko super jest :)
IMG_20200615_115336.jpg

Zazdroszczę 😁 trzymamy kciuki, daj znać koniecznie po. Ten tydzień w ogóle będzie chyba bogaty w wizyty 🙂 dawno nie było żadnych zdjęć fasolek, mam nadzieję że się podzielicie ❤

My wczoraj dostaliśmy oficjalne zaproszenie na to wesele 11 lipca. Ustaliliśmy z mężem, że pójdziemy do kościoła i na obiad, a później ocenimy jaka jest sytuacja, ilu gości itd i zdecydujemy czy zostajemy. Kilka dni przed weselem mam wizytę u ginekologa, zapytam jeszcze jego jak on sie na to zapatruje, ale pewnie będzie odradzał we wczesnej ciąży covid party 🙄 tylko powiem Wam że tak mi wczoraj było żal młodych 😔 sami niecaly rok temu mieliśmy ślub i wesele i umiem postawić się w ich sytuacji. Dużo osób im odmawia, głównie rodzina panny młodej, już są skróceni podobno bo wymyślają tysiące wymówek byle tylko nie przyjść. A niestety nie umieli dogadać się z właścicielka sali i byli postawieni pod ścianą, nie mogli zmienić terminu 🤷‍♀️
Ja oczywiście jak będzie wszystko dobrze to podzielę się zdjęciem ❤️ to już 8+0 więc mam nadzieję że lepiej już będzie widać dzidziusia :)
Co do wesela, też to rozumiem, tyle przygotowań, nastawisz się na dużą liczbę gości a potem każdy zaczyna wymyślać... No na pewno do przyjaznych to nie należy. My mamy jedno wesele we wrześniu i jeśli lekarz pozwoli i będzie wszystko dobrze to pójdziemy:) w moim odczuciu to wygląda tak, że zarazić możesz się nawet w sklepie, gdzie ludzie w ogóle zasad nie przestrzegaja, a do tego moj mąż normalnie pracuje wiec równie dobrze może to przywlec z pracy 🤷‍♀️

Ruchy to pewnie koło 18-24 tyg zależy od ułożenia i która ciąża.
Ja czekam na badania. Ledwo doszłam tak mi słabo. Mąż wyszedł wcześniej i zajął mi kolejke ale nie mógł już ze mną czekać więc siedzę i pilnuje by nie zasnąć lub nie zemdleć. Tak mi słabo. Pije oshee z witaminami bez cukru i czekam na swoją kolej. Jeszcze 2 osoby z kolejki i 2 bez kolejki. Więc może za 40 min wejdę. Pff

Chętnie poszłabym spać. Dziś zaczęłam 8+0. Na tym etapie moje ❤ już nie biły w poprzednich ciążach. W tej nadal czuję się koszmarnie więc pewnie jest ok. W tamtych mialam multum energii w tej prawie 0. Mąż się cieszy że źle się czuje bo jest to przeciwieństwo poprzednich ciąż. Jeszcze 4 tygodnie i będę mogła się cieszyć :).

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty.
Mam tak samo, w ciąży która straciłam w 11 tyg czułam się świetnie, prawie brak objawów a teraz koszmarne mdłości, senność, zmęczenie... Wierzę że to dobry znak i wszystko jest dobrze🙂

Ja już po wizycie! Wszystko jest super.. Cukier 92 jest ok więc uniknęłam krzywej szybciej uff.. Reszta badań też ok. Dzidzia tak urosła od ostatniej wizyty że aż szok.. I od kilku dni czuje sie super oprócz zmęczenia i też miałam obawy.. I jednak wszystko super jest :)Zobacz załącznik 1133646
Piękne zdjęcie, cieszę się że wszystko dobrze 😍 już ładnie widać wszystko, o jak zazdroszczę ze juz po wizycie, ja jeszcze parę godzin muszę czekać

reklama
Ja już po wizycie! Wszystko jest super.. Cukier 92 jest ok więc uniknęłam krzywej szybciej uff.. Reszta badań też ok. Dzidzia tak urosła od ostatniej wizyty że aż szok.. I od kilku dni czuje sie super oprócz zmęczenia i też miałam obawy.. I jednak wszystko super jest :)Zobacz załącznik 1133646
Piękny mały -wielki człowiek ! Jeju jakie to niesamowite, że w nas rośnie nowe życie I tak pięknie szybko się rozwija! ❤❤❤.

Do góry