reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

Cześć dziewczynki :) kilka dni mnie tu nie było, a tu nadrabiania i nadrabiania :) super :) moja nieobecność spowodowana jest głównie dlatego, że pracuje zawodowo niestety stacjonarnie więc daleko dojeżdżam i nie dość, że bardzo wcześnie do tej pracy wstaje to jeszcze walcze całymi dniami z przeokropnym zmęczeniem i musze popołudniami dosypiać :) na usg byłam kilka dni temu i biło juz piękne serduszko :) szkrab miał ok 6mm, ale gin znalazła też krwiaka - więc mam się oszczędzać- przepisała mi dupka 2x1, do tego 2x1 rutinoscorbin i zamieniła mi folik na prenatal :) mąż nie mógł niestety wejść ze mną do gabinetu :( ale gin ma nadzieje, ze na nastepnej wizycie 16.06 już go wpuści :) wszystkim Wam kochane serdecznie gratuluje pięknych zdjęć pociech :) do dziewczyn z krwiakami - trzymam za Nas kciuki, bedzie wszystko dobrze :)
Przypomnisz, który tydzień ciąży miałaś w momencie usg?

reklama
Odnośnie ciąży w czasie korony to mój ginekolog nic nie komentuje, ale ludzie tak. Jedna z koleżanek stwierdziła że oszalałam i że co ja zrobię jak będę musiała iść do szpitala i mnie zaraza korona.... Pocieszajace ;)
Dziewczyny jak się czujecie czytam właśnie... Ja mam mdłości okropne i mogłabym Spać cały dzień...
W poprzednich ciążach kiedy czułyście pierwsze ruchy maluszka?

Dziewczyny, a co myślicie o naszych ciążach w czasie pandemii? Czy spotkałyście się z jakimiś negatwnymi komentarzami na ten temat?

Na wizycie u gin (ale nie mojej, tylko z ubezp z pracy) usłyszałam z przekąsem "No już za późno na rozważania o ciąży w koronawirusie" 😑

Szczerze nikt mi nie zwrócił uwagi. Kilka lat temu był sasr i nie było takiej paniki. U mnie 3 różne grupy wiekowe w tym czasie zachorowaly a pozostałe 7 osób nie. Wiek 5/12/35 lat. Najmłodsza po kilku dniach wylądowała w szpitalu na zapalenie płuc. Ja miałam ostre zapalenie płuc i mama też. To był jedyny raz w życiu gdy widziałam moją mamę na zwolnieniu lekarskim bo to pracoholik. Ale przez 2 tyg nie byliśmy w stanie funkcjonować.

dziewczyny, dziś ja chyba będę panikować. wczoraj wzięłam pierwszą globulkę i dziś rano na papierze zobaczyłam dwie/trzy nitki krwi. czy jest się czym przejmować? 😔
Mogla podrażnić szyjkę. Obserwuj i jeśli nic więcej nie będzie to napisz SMS czy dalej masz przyjmować czy nie.

Ps. Nie przechodziłam różyczki. Co jest zabawne gdy siostra rok starsza przechodziła miałyśmy ok 7-9 lat. Spałam z nią w jednym łóżku cały czas i się nie zaraziłam. Lekarze byli mega zaskoczeni.

Odnośnie ciąży w czasie korony to mój ginekolog nic nie komentuje, ale ludzie tak. Jedna z koleżanek stwierdziła że oszalałam i że co ja zrobię jak będę musiała iść do szpitala i mnie zaraza korona.... Pocieszajace ;)
Dziewczyny jak się czujecie czytam właśnie... Ja mam mdłości okropne i mogłabym Spać cały dzień...
W poprzednich ciążach kiedy czułyście pierwsze ruchy maluszka?
W pierwszej ciąży w 20 tygodniu, a w drugiej w 22. Już odchodzilam od zmysłów, bo wszyscy mówili, że w drugiej MUSZĘ czuć szybciej [emoji849]

reklama
Do góry