reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
A w jakim wieku masz dziecko? Planujesz potem tandem? Ja karmiłam 25 miesięcy i w sumie syn sam się odstawił :-) teraz ma 3,5 roku niecałe.

Ja mam wahania, raz rozpiera mnie energia i mogłabym góry przenosić, a raz nie mam na nic siły i najchętniej bym spala... W nocy z kolei źle śpię... Budzę się i nie mogę spać... W pierwszej ciąży miałam tak samo. Dodam że nigdy nie mam problemów ze snem właśnie z wyjątkiem pierwszej ciąży i teraz zapowiada się podobnie...
Łoooooł to pięknie Wam poszło [emoji173] mój skończył niedawno rok. Nie planuje karmić cała ciążę, już myślę o odstawieniu, ale czekam na dobry moment. W tej chwili mam wrażenie, z jest jakiś regres. Tak jak zasypiał na rękach, tak tetaz tylko przy piersi. Pierwszego syna karmiłam do 16tyg drugiej ciąży. Trafiłam w idealny moment i obeszło się bez wielkiej tragedii. Miał 13 miesięcy i 6 dni dokładnie [emoji14] ale wtedy miałam ciśnienie, bo W budził się w nocy po 20 razy żeby sobie pociumkać, smoczka nie używał. Teraz nie mam ciśnienia, bo A budzi się tylko te 2/3 razy w nocy. Zobaczymy jak to będzie:) się rozpisalam [emoji28]

Ja zawsze stałam na stanowisku, że jeżeli dobrze będę się czuła w ciąży, to chciałabym pracować do ok. 6 miesiąca.. W rzeczywistości zwolnienie dostałam już w 5tc ale ze względu na to, ze dostałam silna reakcje alergiczną.. dosłownie ok. 5,5 tc zaczęłam odczuwać mega silne objawy ciążowe - mdłości, senność, zupełny brak apetytu, zdarzyło się nawet, ze minutę po skończeniu śniadania ledwo zdążyłam do łazienki i zwróciłam całą zawartość - szczerze nie wiem jak miałabym wysiedzieć w takim stanie w pracy 🥴

Ja mam tak samo, chciałam popracować jak najdłużej się da a w 10 tc jestem już na zwolnieniu. U mnie mdłości, wymioty i złe samopoczucie pozwala jedynie leżeć w łóżku. Jestem księgową więc przez osłabienie robiłam głupie błędy, które w moim zawodzie nie powinny się pojawiać.
Ale muszę przyznać, że zanim zaszłam w ciążę i doświadczyłam pierwszych ciążowych dolegliwości też nie rozumiałam czemu niektóre idą tak wcześnie na zwolnienie 🙂

A ja Wam powiem, że zauważyłam że jak jestem w domu to gorzej się czuję, bardziej się skupiam na mdłościach itd a w pracy zajmuję się pracą i jakoś leci. U mnie nikt nie wie, nikt nawet nie podejrzewa, nie bierze mnie pod uwagę że mogą być w ciąży. Po kolejnej wizycie muszę powiedzieć i chce jak najdłużej pracować. Ktoś tu pisał że ma 37 lat i jest za stary na ciążę, ja mam 35 i też tak uważałam. Jednakże na dzień dzisiejszy sądzę że ta ciąża mnie odmłodzi :)

Po wczorajszej wizycie przespałam cały dzień.. Piękny kropeczek jest i serduszko też jest nawet je słyszałam przez chwilkę. Dostałam luteinę 2x dziennie bo "trochę słaba szyjka", chyba trochę zapobiegawczo bo 4 ciąża. Mam się oszczędzać itp. A tak poza tym to wszystko ok. Za 3 tygodnie kontrol. Termin z USG wyszedł dokladnie tak samo jak om.

Załączniki

• IMG_20200602_184142528.jpg
    IMG_20200602_184142528.jpg
    2,7 MB · Wyświetleń: 65
jeszcze tydzień temu miałam to samo wyzuty sumienia związane z pracą gdy powiedziałam mojej szefowej o tym że jestem w ciąży że nie planowałam tego ( od marca zmiana stanowiska za panią która na emeryturę odchodzi z końcem czerwca) pokrzyżowałam im plany doszczętnie bo ja matka już dwójki odchowanych dzieci kobieta w wieku 37 lat jest dużo młodszych w pracy dziewczyn które jeszcze nie mają dzieci taki numer wywinęłam w pracy. Zapewniałam że będę pracować jak tylko mi zdrowie pozwoli. I wytrzymałam tylko 3 tygodnie czułam się coraz gorzej i jeszcze szepty wszystkich dookoła ze taka wpadka itp szefowa niby mówiła no życie że moje zdrowie ważniejsze ale jej wzrok codziennie mnie dołował coraz bardziej pojawił się ból żołądka ze stresu. Mąż mi uświadomił że mam iść na l4 myśleć o sobie o nas że nie jest to warte mieć wyzuty że w pracy sobie nie poradzą nie mój problem a praca za biurkiem 8h komputer niby spokój ale dali mi odczuć ze są na mnie źli. Więc postanowiłam iść nie patrzeć na nikogo. Lekarz kazał mi odpoczywać przede wszystkim psychicznie bo inaczej depresji się nabawię dzień w dzień płakałam teraz inaczej już się czuję dzueci szczęśliwe że będę z nimi przez całe wakacje. Nie patrz na nikogo źle się czujesz masz 100 % wynagrodzenia idź odpoczywaj kiedy jak nie teraz.

Moja mama urodziła mojego brata mając 38 lat i wszystko super się poukładało :-) także głowa do góry :-)

Łoooooł to pięknie Wam poszło [emoji173] mój skończył niedawno rok. Nie planuje karmić cała ciążę, już myślę o odstawieniu, ale czekam na dobry moment. W tej chwili mam wrażenie, z jest jakiś regres. Tak jak zasypiał na rękach, tak tetaz tylko przy piersi. Pierwszego syna karmiłam do 16tyg drugiej ciąży. Trafiłam w idealny moment i obeszło się bez wielkiej tragedii. Miał 13 miesięcy i 6 dni dokładnie [emoji14] ale wtedy miałam ciśnienie, bo W budził się w nocy po 20 razy żeby sobie pociumkać, smoczka nie używał. Teraz nie mam ciśnienia, bo A budzi się tylko te 2/3 razy w nocy. Zobaczymy jak to będzie:) się rozpisalam [emoji28]

Wow, to ja podziwiam Ciebie :-) ja po pierwszej ciąży i karmieniu musiałam psychicznie odpocząć :-D ale też nie chciałam zbyt dużej różnicy wieku. Czyli to Twoja trzecia ciąża tak?

reklama
Do góry