reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Dziękuję dziewczyny za pomoc. Za odpowiedzi zachciankowe i za test obraczki. Ja dzis bylam na nfz u lekarza bo strasznie ciagnely lędźwie i podbrzusze. Biore juz najsilniejszy progresteron. Wszystko ok. Bobas ma 234g wypada z wagi na 19.2 tc a ja z om jestem 17.4tc. 2 tygodnie roznicy. Duzo prawda? Lezalo sobie na brzuszku i nijak sie nie pokazuje. Gin mowi hmm chyba dziewczynka ale nieeee nie chce pokazac. A ja mowie STOP nie chce wiedziec.:)

reklama
Ja 20 tydzień i tez czekam na jakieś znaki a chłop leń ! :D coś tam czuję ale nie wiem czy to głód czy mi się coś rozciąga :D Z usg i i z miesiączki mam 18.01 miałam jedne połówkowe a za 2 tygodnie jeszcze dokładniejsze więc zobaczymy może coś się zmieni :D. Dziewczyny wczoraj siostra mojego Brata mówi do mnie- Czy juz wybrałam sobie położną a ja nawet nie wiem o co w tym chodzi. Wybrałyście sobie?
To te naszy chłopy to lenie. Oby też tacy po porodzie byli. Niee ja też nie chce położnej. Mam detektor tętna więc sobie sama dziecko słucham raz na kilka dni.
Trzeba mieć chyba położną środowiskową po porodzie, ale ja z niej zrezygnuje ;D

To te naszy chłopy to lenie. Oby też tacy po porodzie byli. Niee ja też nie chce położnej. Mam detektor tętna więc sobie sama dziecko słucham raz na kilka dni.
Trzeba mieć chyba położną środowiskową po porodzie, ale ja z niej zrezygnuje ;D
Z tych wizyt nie można zrezygnować z tego co wiem. Chyba, że w dobie korony jest inaczej.
Generalnie taka położna ma sprawdzić czy z Tobą jest wszystko ok, czy z dzieckiem jest dobrze i pobieżnie czy dziecku się nie dzieje krzywda itp.

Z tych wizyt nie można zrezygnować z tego co wiem. Chyba, że w dobie korony jest inaczej.
Generalnie taka położna ma sprawdzić czy z Tobą jest wszystko ok, czy z dzieckiem jest dobrze i pobieżnie czy dziecku się nie dzieje krzywda itp.
Też wydaje mi się, że z wizyt po porodzie nie można zrezygnować

Mój szpital w liście rzeczy które mamy mają zabrać do szpitala pisze o 5 koszulach rozpinanych na biuscie...czy serio aż tyle potrzeba??
Ja szykuje 5 koszul. Przy pierwszym porodzie miałam 3 i 4 taka szpitalna do samego porodu i było za mało. Mąż mi prał i przynosił. Już nie chodzi o samo pobrudzenie ale jak nigdy częściej się pociłam, a po drugie jak szlam się myć to milo było założyć czysta piżamę.

Można można ;D
Ja nie lubię odbierać obcych numerów i tak wyszło, że od położnej nie odebrałam parę razy myśląc, że to jacyś naciagacze. W końcu mój odebrał i okazało się że położna już miała na policję zgłaszać:o😨. Wszystko się oczywiście dobrze skończyło i po 2 wizytach resztę "spotkan" zalatwilysmy przez telefon

Ja nie lubię odbierać obcych numerów i tak wyszło, że od położnej nie odebrałam parę razy myśląc, że to jacyś naciagacze. W końcu mój odebrał i okazało się że położna już miała na policję zgłaszać:o😨. Wszystko się oczywiście dobrze skończyło i po 2 wizytach resztę "spotkan" zalatwilysmy przez telefon
no to niech policja przyjdzie, ja nie będę miała nic do ukrycia. Wiem jakie są u mnie położne, mówią swoje mądrości na temat przepajania dziecka koperkiem i inne pierdoły typu dieta matki karmiącej. Nie chce też żeby ktokolwiek mnie inny badał niż mój lekarz, bo czułabym się niekomfortowo.
Gdyby była jakaś kompetentna osoba, to może bym się zdecydowała na spotkanie, ale jak mam się tylko wkurzać, to podziękuje.

reklama
No właśnie jak wygląda to cc? W którym tyg jest robione? Wcześniej się zgłaszam z ewentualnym skierowanie?

Moja ciocia miała przodujące całościowo w 36 cc bo było ryzyko ze się wrośnie łożysko. Moja kuzynka przodujące częściowo jak zaczal się krwotok w sekundzie szpital i cc.
Leżały obydwie przynajmniej od połowy ciąży do końca prawie bez przerwy

Do góry