reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

Dziewczyny jaką macie różnicę w terminach z miesiączki I usg,?U mnie z miesiączki na 21 styczeń A usg prenetralne na 19 styczeń. Połowkowe mam 3 września i zobaczymy czy się coś zmieni.Porównujac moją wagę przy narodzinach 3300 i 56cm i mojego męża 50cm 2800 dzidzia nie powinna być duża.

U Nas na początku chłopaki byli mniejsi o tydzien niż om. Na prenatalnych wyszedł 17 styczeń czyli juz dwa dni różnicy. Teraz jest różnie jeden wstrzeli się w termin 15.01 czyli z om drugi jest ciut mniejszy i wychodzi na 17. Akurat miesiączki były jak w zegarku wiec powinno się zgadzać jedno i drugie 🙂

reklama
Moja ciocia miała przodujące całościowo w 36 cc bo było ryzyko ze się wrośnie łożysko. Moja kuzynka przodujące częściowo jak zaczal się krwotok w sekundzie szpital i cc.
Leżały obydwie przynajmniej od połowy ciąży do końca prawie bez przerwy
No właśnie z tego co patrzyłam to robi się cc jak tylko dzidziuś jest gotowy, ewentualnie jak jest krwawienie, ale lubią pod koniec wysłać do szpitala bo wiadomo, że jak zdaży się krwotok to w szpitalu szybko zadziałają, a zanim się dojedzie to trwa...

Wiesz co, ona kupuje dla siebie tylko. Bo dzieci nie ma. Ale ona wszystko co ma to wszystko z Ali. Oczywiście nie wszystko ładnie wygląda ale jej się podoba.

Ja nie wstydzę się tego powiedzieć, ale ja przy pierwszej córce zawsze we wtorki (Bo wtedy była mega promocja) chodziłam do lumpeksów i tam znajdowałam perełki!!! Nowe z metka za np. 0,50 zł lub 2 zł. Albo w stanie idealnym! Miała bardzo dużo firmowych ubrań ale z lumpeksu. Teraz to mamy tyle kartonów ubrań że w piwnicy się to wszystko prawie nie mieści;) więc nie jestem w stanie żadnej strony polecić bo nie potrzebuje nic kupować:)
Taak zdecydowanie dla takich małych lumpeks to super rzecz bo wiele rzeczy jest nowych niezniszczonych dziecko szybko wyrasta a mozna wlasnie perelki znaleźć. Tak do 3 roku życia mozna fajne ubranja nabyc.
Ja w pepco tez na pewno kupie bo sa tani.
U mnie Bedzie dziewczyna;)

Cześć Dziewczyny ! To moja pierwsza ciąża termin mam na 18.01.21 😀Dopiero do was dołączam a tu tyle treści !! ;D Jestem w 20 tygodniu ciąży wczoraj miałam USG i będzie chłopak prawdopodobnie Jaś.Niepokoi mnie to ze nadal nie czuje ruchów ale podobno wszystko dobrze się rozwija ;D. Firma jak tylko dowiedziała się ze jestem w ciąży powiedzieli ze nie mają dla mnie pracy i ze mam iść na L4. Tez ktoś tak miał?
A jaka prace wykonujesz?

Nie trzeba mieć położnej, ale jeśli jest się w pierwszej ciąży to fajnie usłyszeć co tydzień bicie serduszka - co m.in. robi położna - mierzy tętno
Ja od 32 czy 34 tygodnia chodziłam na spotkania z położna i tylko omawialymsy tematy porodu i pielęgnacji. Nic nie zmierzyła :( nawet jak później przyjeżdżała to nawet wagi nie miała by zważyć dziecko

To te naszy chłopy to lenie. Oby też tacy po porodzie byli. Niee ja też nie chce położnej. Mam detektor tętna więc sobie sama dziecko słucham raz na kilka dni.
Trzeba mieć chyba położną środowiskową po porodzie, ale ja z niej zrezygnuje ;D
Nie mozesz zrezygnowac z poloznej po porodzie. Muszi sie odbyc 6 spotkan ktorw sa wpisywane w ksiazeczke dziecka

Ja od 32 czy 34 tygodnia chodziłam na spotkania z położna i tylko omawialymsy tematy porodu i pielęgnacji. Nic nie zmierzyła :( nawet jak później przyjeżdżała to nawet wagi nie miała by zważyć dziecko
To jakaś taka średnia położna Ci się trafiła 😞 rozmawiałam ze znajomą, która ma już wizyty położnej i mówiła, że co tydzień przychodzi i mierzy tętno dziecka no i omawiają kwestie pielegnacji, porodu, połogu itp. I chcę uderzać do tej samej położnej

To jakaś taka średnia położna Ci się trafiła 😞 rozmawiałam ze znajomą, która ma już wizyty położnej i mówiła, że co tydzień przychodzi i mierzy tętno dziecka no i omawiają kwestie pielegnacji, porodu, połogu itp. I chcę uderzać do tej samej położnej
No niestety, ale przy tej ciąży już nie będę chodzić przed porodem. Ale po porodzie jak miałam jakieś wątpliwości co do rany to bez problemu zagladnela. Jak miałam problem później po jej wizytach to też dzwoniłam i mi radziła. Nawet jak teraz za pierwszym razem poroniłam (były to początku poronienia) to omówiła mi wyniki badań przez telefon i skierowała w odpowiednie miejsca :)

Dziewczyny ja tak z innej beczki...

Dziś w nocy spała z nami nasza kochana córka. Niestety, spałam dosyć mocno więc moja ochrona brzucha zawiodła. Nagle spiąć na plecach poczułam jej stopę na brzuchu - kopnęła mnie :( był dosłownie chwilowy ból, który minął po chwili. Myślicie że mogło coś się dziecku stać? Czy jest tak chronione że nic mu się nie stało?

reklama
Nie mozesz zrezygnowac z poloznej po porodzie. Muszi sie odbyc 6 spotkan ktorw sa wpisywane w ksiazeczke dziecka
Nie jest to obowiązek, a przywilej bo się dowiadywałam.
Z resztą wątpię żeby położna dziecko chciała przyjść obejrzeć skoro nie będziemy ubezpieczeni, a ona wiadomo, że jest z NFZ.

Do góry