reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

A powiedzcie, czy już komuś o pozytywnym teście powiedziałyście ? Oczywiście poza partnerem/mężem. 🙃 Może któraś z Was zrobiła to w tej bądź poprzedniej ciąży w jakiś kreatywny sposób? 🙂
Kreatywny sposób? Moja znajoma po zrobieniu testu ,dzwoniła z płaczem do męża i powiedziała "ty ch*** co ty mi zrobiłeś. Jestem w ciąży!" Po czym minutę później już kochała swoją jeszcze nie narodzona fasolkę :D

reklama
Z moja matka nie mam juz kontaktu, strzelila jakiegos glupiegp focha w grudniu,bo prosilam jak mala goraczkowala zeby jej czopka dala, a ta ze nie i koniec no i mloda trafila do szpitala z temp 40st.. bylam zla ale ona stwierdzila ze juz nie bedzie sie mala zajmowac i sie do mnie nie odzywa, braciom tez nie mowilam bo nikt mi sie nie pyta co u nas hyhy, z druga rodzina tez jakos kontaktu nie mamy :) taki nasz los hyhy pomagasz, a zostajesz w czarnej d.upie :D jak narazie wiemy tylko my ;- az sie nie potwierdzi ;) jak z Misia bylam to moja matka.miala wtedy ur. Dostala kwiaty i powiedzialam jej ze wiekszy prezent dostanie za 9 miesiecy ;)

Ja z kolei mam rodzeństwo starsze od siebie o 17, 14 i 9 lat... między mną a ich dziećmi jest mniejsza różnica wieku... Mama natomiast oszaleje ze szczęścia i myślę o czymś takim jak Ty z kwiatami... czyli dobra okazja by zaskoczyć... narazie powiedziałam tylko siostrze i jest poprostu uradowana więc przypuszczam, że dla pozostałych to też będzie cudowna wiadomość... Jak tylko potwierdzę to zacznę coś wymyślać 🙃😁🥳

Kreatywny sposób? Moja znajoma po zrobieniu testu ,dzwoniła z płaczem do męża i powiedziała "ty ch*** co ty mi zrobiłeś. Jestem w ciąży!" Po czym minutę później już kochała swoją jeszcze nie narodzona fasolkę :D

Pracowałam kiedyś z chłopakiem, który na dzień matki i ojca przygotował z żoną dla rodziców prezenty gdzie na dnie widniał napis " będziesz babcią/dziadkiem" pod pretekstem robienia zdjęcia wszystko nagrali ( emocje cudne - chociaż nie obyło się bez "No co Ty, żarty sobie stroisz 😅) Natomiast historię podobną do Twojej znajomej usłyszała moją siostrą na porodowce - wspomina, że całe swoje życie tyle wyzwisk na raz nie słyszała co tam 😅

Co do samopoczucia to póki co jest nieźle, coś tam trochę brzuch czasami kłuje ale bez szału, piersi ciepłe i wrażliwe, jako takich zachcianek brak a mdłości słabe od czasu do czasu , z pierwsza córka wymiotowałam pół roku, i oby teraz tak nie było. Na razie o ciąży wie tylko partner i przyjaciółka reszta dowie się po wizycie u lekarza, najbardziej obawiam się reakcji 14 letniej córki.

Co do samopoczucia to póki co jest nieźle, coś tam trochę brzuch czasami kłuje ale bez szału, piersi ciepłe i wrażliwe, jako takich zachcianek brak a mdłości słabe od czasu do czasu , z pierwsza córka wymiotowałam pół roku, i oby teraz tak nie było. Na razie o ciąży wie tylko partner i przyjaciółka reszta dowie się po wizycie u lekarza, najbardziej obawiam się reakcji 14 letniej córki.
Moja corcia sie ucieszyla z siostry ;) miala wtedy 14 lat, ale nikomu sie nie pochwalila zeby nie zapeszyc ;) teraz tez sie ucieszyla a ma juz 16 lat :) powiedziala tylko ze czekala na rodzenstwo 14 lat a teraz sie zdecydowalismy na kolejne jak juz ona z domu ma wychodzic 😂😂😂😂 16-tka 😂😂😂😂😂

Moja corcia sie ucieszyla z siostry ;) miala wtedy 14 lat, ale nikomu sie nie pochwalila zeby nie zapeszyc ;) teraz tez sie ucieszyla a ma juz 16 lat :) powiedziala tylko ze czekala na rodzenstwo 14 lat a teraz sie zdecydowalismy na kolejne jak juz ona z domu ma wychodzic 😂😂😂😂 16-tka 😂😂😂😂😂
Życzę sobie żeby było u mnie podobnie, ale i tak będę miała stres jak zareaguje😀

Wiesz ja podchodze dp macierzynstwa na luzie, dzieci maja we mnie matke ale i przyjaciolke na luzie, na luzackie rozmowy itd ;) moze tez dlatego tak zareagowala ;)
Niestety moja córka ma teraz etap zamknięcia się sama ze sobą, ciężko z nią nawet pobyć i rozmawiać , ale to minie a ja może miło się zaskoczę jej reakcją 😀

reklama
Niestety moja córka ma teraz etap zamknięcia się sama ze sobą, ciężko z nią nawet pobyć i rozmawiać , ale to minie a ja może miło się zaskoczę jej reakcją 😀
Ja jak miałam 14 lat i mi mama powiedziała że jest w ciąży to jej powiedziałam że trzeba było prezerwatywy użyć. :) Byłam okropna. Za to teraz to mój ukochany z braci i oczko w głowie tak więc mimo że może być bolesna jej reakcja to nie bierz jej zbyt bardzo do siebie

Do góry