Dobrze, ze to nie ja musze umawiac :.DInka ja Ci wspolczuje tyle wizyt ogarnac,normalnie jestes sekretarka medyczna
Nie odpuszczajcie temu komisowi. Sprzedali wam zapewne jakiegos bubla z dziurą, skoro olej zdążył wyciec.Hej dziewczyny, niestety od niedzieli rana Was nie czytałam. Mam nadzieję, że wszystko ok i że nic ważnego ni nie umknęło.
U nas niestety jak zwykle coś się musi zjeb.... nad morze nie dojechaliśmy, przy wyjeździe z autostrady stanął nam samochód. Nie chciał odpalić, mąż nas przeochał za bramki i tam staliśmy 3 godz bez jedzenia i picia (mieliśmy wjevmchac do sklepu jak się dzieci obudzą) czekając na lawete. Laweta przyjechała z autem zastępczym na.podroz do domu, musieliśmy fotele przemintowac, robiliśmy to pierwszy raz w życiu sami. Także prawie spod Gdańska wracalisny do domu, za sama łatwe olacilismy tysiaka, a nadal nie wiemy ci jest z samochodem, a na oewno kupa kasy, bo silnik. Mam dosyć dziewczyny, ciągle się coś jebie, co wyjdziemy trochę na prostą to cofamy się pod kreskę. Samochód ma 2 tygodnie, bedzieny walczyć z komisem, z którego wzięliśmy auto, bo podejrzewamy wadę ukrytą. Nie było prawie oleju, A żadna kontrolka nam nie wyskoczyła, przed wyjazdem oczywiście było sprawdzane i ten olej był. Wyc mi się chce, za tydzień w końcu wystawiamy rok synka, a znowu jesteśmy bez auta i chyba nie będzie jak dojechać ma działkę, a w mieszkaniu się wszyscy nie zamieścimy. Jest masakra
U mnie mlode ziemniaki, filet kurczecy i młoda kapustkaco macie dziś na obiad? nie mogę się zdecydować co bym chciała zjeść
Seria 6 zastrzykow? Albo sa rozne te sterydy, albo sie cos zmienilo. Mi podawali celeston zdaje sie, w dwich dawkach. Pierwszy raz w 26 tc, a potem chyba w 34 i to był ostatni momentraz, bo.pozniej zdaje sie juz nie podaja.Sluchaj,tak naprawde wszystko zalezy indywidualnie od dziecka,od jego masy urodzeniowej,aczkolwiek nie jest to koronny wyznacznik,i od tego,czy uda sie podac Ci serie(6)zastrzykow domiesniowych,sterydowych,na rozwoj plucek.
Ja urodzilam w pelnych 33tygodniach (33+0)corke,ktora wazyla zaledwie 1400 gramow,a za to dluga na 49 cm.Zdazyli podac mi sterydy,byla od poczatku wydolna oddechowo calkowicie,10 punktow dostala,choc wygladala strasznie.Skora i kosci.Jak miniatura z Oswiecimia........
Spedzila 3 tygodnie w inkubatorze,bo gdy tylko ja wyjmowalam ,jej dlonie stawaly sie fioletowe i lodowate....nie miala odruchu ssania,karmilam ja strzykawka,kropla po kropli......Na szczescie nie wywiazalo sie zadne bakteryjne zapalenie pluc.
Nie moglam opuszczac oddzialu,zeby nie przywlec niczego.
Po 30 dniach wreszcie osiagnela wage 2010gramow i wypisali nas do domu.Nie miala problemow z nadmiernym napieciem miesniowym,w ogole zadnych konsekwencji.
Chodzilam tylko kilka razy na kontrole okulistyczna odnosnie retinopatii wczesniaczej,tez bylo ok.Na roczek wazyla mi 10 kilo.
Jedyna,byc moze,konsekwencja,byla nadpobudliwosc psychoruchowa,powiedzmy w okresie 1,5-do 5 urodzin.Pozne zabkowanie,dopiero w wieku 10mcy.