reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Dla mnie najlepsza jest depilacja woskiem, alternatywą jest golarka, ale wtedy zostają minimalne włoski, ale w sumie po maszynce na 2 dzień też są, po golarce nie mam podrażnień i wolniej odrastają.

Byłam ostatnio u kosmetyczki i powiedziała, że w ciąży lepiej zrezygnować z wosku. Ja używam maszynki. Mam w domu też depilator, ale ból niesamowity :(. Kupiłam go co prawda dawno, ma takie mini pęsety. Jak się nim depiluje, to mam wrażenie że kopie mnie prąd. Chciałam sobie kupić nową, ale pewnie ból też sam? Jak uważacie?

A ja mam pytanie odnośnie paznokci, czy Wy też macie takie twarde i lśniące? no ja w szoku jestem tyle czasu używałam odżywek , nie robię hybrydy i mimo tego zawsze były w opłakanym stanie, a od marca nawet odżywek nie stosuje i nie mogę wyjść z podziwu jakie są ładne 🙂

Paznokcie mam zrobione (hybryda). Od czasu pandemii robię sama w domu. Cera na początku ciąży wyglądała dramatyczne. Potem wszystko zeszło, nawet chwilę czułam się piękna 😂. Niestety w tym tygodniu nastąpił znowu wysyp. Wyglądam fatalnie. Moja broda wygląda jak u nastolatki. Do tego skóra zrobiła mi się sucha, ciągle mam uczucie ściągania.

Byłam ostatnio u kosmetyczki i powiedziała, że w ciąży lepiej zrezygnować z wosku. Ja używam maszynki. Mam w domu też depilator, ale ból niesamowity :(. Kupiłam go co prawda dawno, ma takie mini pęsety. Jak się nim depiluje, to mam wrażenie że kopie mnie prąd. Chciałam sobie kupić nową, ale pewnie ból też sam? Jak uważacie?

Paznokcie mam zrobione (hybryda). Od czasu pandemii robię sama w domu. Cera na początku ciąży wyglądała dramatyczne. Potem wszystko zeszło, nawet chwilę czułam się piękna 😂. Niestety w tym tygodniu nastąpił znowu wysyp. Wyglądam fatalnie. Moja broda wygląda jak u nastolatki. Do tego skóra zrobiła mi się sucha, ciągle mam uczucie ściągania.
Nie ma przeciwwskazań co do depilacji woskiem. Link do: Mamaginekolog

Ufffff,doczytalam,nadrobilam.
Bylam dzis na krzywej cukrowej, nie zwymiotowalam i jestem bardzo zadowolona.Bylam kluta 5 razy lacznie.Wygladam jak narkoman :)

reklama
Ja jestem za grupa prywatna bo od początku nie podobało mi się to że to zostanie i każdy będzie mógł wejść nawet za killa lat i tu czytać i np skojarzyć kto jest kto. Ale że super się utzymywalo kontakt to co prawda mało ale pisałam o sobie.. Każdy tą cała sytuacje odbierze jak uważa.. Nigdy nie będzie idealnie dla kazdego.. Co do szczotkowania zawsze mnie zastanawiało co robią kobiety że mają tak piękne gładkie ciało i to pewnie dzięki temu ale mam wrażenie że to mega boli 😱 ja zarost mam genetycznie bardzo słaby.. Zawsze miałam kilka włosów na krzyż pod pachami a na nogach dopiero po kilku dniach mi widać małe kiełki i są dość miękkie.. Za to dziękuję mamie 😆 ja póki co juz mało czuje sie w ciąży.. Pociesza mnie historia Marzenki z "be a mom" Ona też większość ciąży nie czuła się jak w ciazy. Jedyne co mi pozostało to sikanie w nocy.. O boże na jakim ja auto pilocie idę.. Serio mam wrażenie że jeszcze potrafię przysnąc kilka minut na kiblu haha jak ide nawet nie otwieram oczu 😂😂😂

Do góry