reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Dziewczyny a warto robić test Pappa? Zapisałam się wstępnie na prenatalne i właśnie test pappa ale teraz się zastanawiam czy to potrzebne ? Jakie macie odczucia ?

reklama
Niekoniecznie, to forum zostaje i myślę, że nadal tu będziemy zaglądać (przynajmniej ja).
Jak ktoś da się poznać to zapraszamy do zamkniętej
A ja nie wiedziałam, że to tak działa 😁
Ja też jestem za zamknięciem grupy i za ustawieniem sobie suwaczków z tygodniem ciąży, jeśli komuś nie przeszkadza to można dodać też miasto czy województwo w profilu. Wydaje mi się, że to ograniczy chociaż część postów jak nie będziemy się ciągle o to pytać 😁
Dla nowych dziewczyn instrukcja:
Suwaczek można zrobić np tu:
lub
Trzeba przejść wszystkie kroki, na końcu skopiować link i wkleić go w profilu w okienku sygnatury. No i suwaczki na telefonie są widoczne po obróceniu go poziomo.

Dziewczyny a warto robić test Pappa? Zapisałam się wstępnie na prenatalne i właśnie test pappa ale teraz się zastanawiam czy to potrzebne ? Jakie macie odczucia ?
Na stronach internetowych rekomenduje się ten test mi.n. dla kobiet 35+, z przypadkami chorób genetycznych w rodzinie. Mój ginekolog rekomenduje ten test każdej kobiecie niezależnie od wieku itd.

Ja nigdy nie robiłam i nie będę robić więc ciężko mi doradzić. Swoją decyzję ustosunkowałam gdy ktoś mi powiedział, że to statystyka gdzie wiek ciężarnej ma kluczowe znaczenie.

Zazdroszczę apetytu :)
Apetyt akurat
O matko na widok kremówki mam mdłości.
Ja dziś serek Wiejski na śniadanie zjadłam, który po 15 minutach zwymiotowałam. Ogólnie dziś mam Zły dzień wymioty i mdłości, dobrze że jestem akurat dziś w domu a nie w biurze.
Kto jest po pierwszych prenatalnych i poznał Juz płeć?
Mi wstępnie powiedział, że będzie chłopak ale na etapie 12 tc wszystko może się zmienić. Mojej koleżance też powiedział, że będzie chłopak a później była dziewczyna więc myślę , że dopiero na połówkowych coś więcej będzie widać.

Pytanie do dziewczyn z mdłościami, powiedzcie proszę co Wy jecie ? Szczególnie na obiad ? Ja od miesiąca tylko te kanapki z miodem i wciskam na sile zupy, ale bez smaku. Może macie jakieś dania, które mogłabym wcisnąć, a maja chociaż znamiona zdrowego żywienia. Owoce jem, tu nie ma problemu, ale cała reszta 🤢.

A ja myślę że 50 postów to za dużo.. Jeszcze póki co pracuje dlatego nie udzielam się tyle ile robiłabym będąc na zwolnieniu. Nie chciałabym być z tego powodu wykluczona z grupy zamkniętej... Obiecuję że będę się bardziej udzielać jak przejdę na L4. Wstępnie planuje pracować do końca września ale jak będzie to się okaże..

Ja nigdy nie robiłam i nie będę robić więc ciężko mi doradzić. Swoją decyzję ustosunkowałam gdy ktoś mi powiedział, że to statystyka gdzie wiek ciężarnej ma kluczowe znaczenie.
Właśnie jestem ciekawa jak wyglądają wyniki z tego testu, bo coś pamiętam, jak przez mgłę ;), że koleżanka machała mi przed nosem takim wykresem liniowym gdzie na osi X był wiek matki :D a na osi Y prawdopodobieństwo (że ma maluch jakieś schorzenie).

reklama
A to mnie nie ma ale poczekam może jak będzie decyzja odn.prywtanego wątku bo pewnie będzie aktualizacja jakaś?

Ja zrobiłam już 117 postów a nie wiem nawet kiedy :D można szybko nadrobić a też nie mogę być non stop. Wieczory to już kompletnie zajęte przez dzieci, kolacja, mycie, spanie itd.

Tej listy nie będę aktualizować, dopisuje tylko nowe dziewczyny.

Do góry