reklama
inkaby
Fanka BB :)
Są emocjeJa jutro idę na prenatalne i mam nadzieję, że już się dowiem co tam siedzi
Izkawalizka
A ja nie wiedziałam, że to tak działaNiekoniecznie, to forum zostaje i myślę, że nadal tu będziemy zaglądać (przynajmniej ja).
Jak ktoś da się poznać to zapraszamy do zamkniętej
Ja też jestem za zamknięciem grupy i za ustawieniem sobie suwaczków z tygodniem ciąży, jeśli komuś nie przeszkadza to można dodać też miasto czy województwo w profilu. Wydaje mi się, że to ograniczy chociaż część postów jak nie będziemy się ciągle o to pytać
Dla nowych dziewczyn instrukcja:
Suwaczek można zrobić np tu:
lub
Trzeba przejść wszystkie kroki, na końcu skopiować link i wkleić go w profilu w okienku sygnatury. No i suwaczki na telefonie są widoczne po obróceniu go poziomo.
Laura_T
Na stronach internetowych rekomenduje się ten test mi.n. dla kobiet 35+, z przypadkami chorób genetycznych w rodzinie. Mój ginekolog rekomenduje ten test każdej kobiecie niezależnie od wieku itd.Dziewczyny a warto robić test Pappa? Zapisałam się wstępnie na prenatalne i właśnie test pappa ale teraz się zastanawiam czy to potrzebne ? Jakie macie odczucia ?
inkaby
Ja nigdy nie robiłam i nie będę robić więc ciężko mi doradzić. Swoją decyzję ustosunkowałam gdy ktoś mi powiedział, że to statystyka gdzie wiek ciężarnej ma kluczowe znaczenie.Dziewczyny a warto robić test Pappa? Zapisałam się wstępnie na prenatalne i właśnie test pappa ale teraz się zastanawiam czy to potrzebne ? Jakie macie odczucia ?
Balbinka1991
Apetyt akuratZazdroszczę apetytu
Mi wstępnie powiedział, że będzie chłopak ale na etapie 12 tc wszystko może się zmienić. Mojej koleżance też powiedział, że będzie chłopak a później była dziewczyna więc myślę , że dopiero na połówkowych coś więcej będzie widać.O matko na widok kremówki mam mdłości.
Ja dziś serek Wiejski na śniadanie zjadłam, który po 15 minutach zwymiotowałam. Ogólnie dziś mam Zły dzień wymioty i mdłości, dobrze że jestem akurat dziś w domu a nie w biurze.
Kto jest po pierwszych prenatalnych i poznał Juz płeć?
MalinkowaMlinkowa
Aktywna w BB
Pytanie do dziewczyn z mdłościami, powiedzcie proszę co Wy jecie ? Szczególnie na obiad ? Ja od miesiąca tylko te kanapki z miodem i wciskam na sile zupy, ale bez smaku. Może macie jakieś dania, które mogłabym wcisnąć, a maja chociaż znamiona zdrowego żywienia. Owoce jem, tu nie ma problemu, ale cała reszta .
Ana_84
A ja myślę że 50 postów to za dużo.. Jeszcze póki co pracuje dlatego nie udzielam się tyle ile robiłabym będąc na zwolnieniu. Nie chciałabym być z tego powodu wykluczona z grupy zamkniętej... Obiecuję że będę się bardziej udzielać jak przejdę na L4. Wstępnie planuje pracować do końca września ale jak będzie to się okaże..
Laura_T
Właśnie jestem ciekawa jak wyglądają wyniki z tego testu, bo coś pamiętam, jak przez mgłę , że koleżanka machała mi przed nosem takim wykresem liniowym gdzie na osi X był wiek matki a na osi Y prawdopodobieństwo (że ma maluch jakieś schorzenie).Ja nigdy nie robiłam i nie będę robić więc ciężko mi doradzić. Swoją decyzję ustosunkowałam gdy ktoś mi powiedział, że to statystyka gdzie wiek ciężarnej ma kluczowe znaczenie.
reklama
A to mnie nie ma ale poczekam może jak będzie decyzja odn.prywtanego wątku bo pewnie będzie aktualizacja jakaś?
Ja zrobiłam już 117 postów a nie wiem nawet kiedy można szybko nadrobić a też nie mogę być non stop. Wieczory to już kompletnie zajęte przez dzieci, kolacja, mycie, spanie itd.
Tej listy nie będę aktualizować, dopisuje tylko nowe dziewczyny.