reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
A który był tydzień u Ciebie? W szpitalu mówią że 8tydzien to raczej ciężko żebym sama się dokładnie oczyscila... Nie wiem już kogo słuchać 😞 nie chce zabiwgu bo boje sie komplikacji, a z drugiej strony jak pomyślę że miałabym ronić kilka dni to robi mi się słabo, to mnie zniszczy już totalnie 😭
Ja mam znajome co poroniły samoistnie w 10-12 tc

Teraz nie mam bo jeszcze nie byłam na wizycie jutro idę a wtedy miałam wsumie nie wiem dostałam na wyniki d-dimery coś takiego i krew była za gęsta wysłała mnie do hematologa i on mi je wypisał i bralam cała ciaze
Asia z tego co pamiętam nie byłaś pewna do jakiego lekarza się wybierzesz już zdecydowałaś ? Ja byłam u Ewy Gacuty na NFZ w poradni i nie zbyt jestem zadowolona z wizyty.

Hej. Miło mi dołączyć do waszego grona :) 10tc, termin 22.01.2021
Ciąża czwarta, jeden 7 letni syn, jedna ciąża pozamaciczna, jedno poronienie.

Podejrzewano u mnie ciążę zaśniadową. Wczoraj wyszłam że szpitala, diagnozę tą wykluczono, tak więc czuję się już na 100% w ciąży 😁 ciąża pierwotnie bliźniacza, jeden pęcherzyka pusty.

Hej. Miło mi dołączyć do waszego grona :) 10tc, termin 22.01.2021
Ciąża czwarta, jeden 7 letni syn, jedna ciąża pozamaciczna, jedno poronienie.

Podejrzewano u mnie ciążę zaśniadową. Wczoraj wyszłam że szpitala, diagnozę tą wykluczono, tak więc czuję się już na 100% w ciąży 😁 ciąża pierwotnie bliźniacza, jeden pęcherzyka pusty.
Witaj ja podobnie 4 ciaza jedno poronienie 1 biochemiczna i z pierwszej ciąży mam córkę 3 Lata a termin na 23. 01

Zakładaj maseczkę i miej ją na brodzie dla świętego spokoju. Generalnie to są ZALECENIA sanepidu, więc stosujemy się do nich, ale są odstępstwa. Masz astmę, jesteś w ciąży, czujesz się slabo według prawa możesz zdjąć. Tylko że ludzie w sklepach boją się "tajemniczych klientów" z sanepidu, dlatego pilnują.
U mnie w netto podobno był nalot i osoby które nie miały maski na sobie dostały mandat

reklama
Hej dziewczyny, ciężko nadrobić tyle stron, ale mniej więcej się udało. Przepraszam, ale będę operowała bez nicków, ciężko mi jeszcze zapamiętać nazwy.
Współczuję straty jednej naszych z dziewczyn, chociaż sama nigdy tego nie doświadczyłam, to jednak bardzo mi przykro.
Co do wyborów to oczywiście się wybieram. Pokładam wielkie nadzieje, że Holownia wejdzie do 2 tury, a jeśli wejdzie to mamy nowego prezydenta.
Filmy i seriale, które polecam, sex education super 1 sezon, drugi trochę żenujący.
Baaardzo polecam Kalifat
W głębi lasu może być, choć książka o 100x lepsza, spodziewałam się czegoś lepszego, ale jeśli ktoś nie ma porównania z książką to się napewno spodoba.
Wielkie kłamstewka super, the affair też fajny, choć jeden sezon był tak nudny, że ciężko było przebrnąć.
Gra o tron jak dla mnie świetny i chociaż wiele lat się wzbranialam przed nim, że nie pogięło mnie, żeby oglądać latające smoki to polecam z czystym sumieniem.

Moja kuzynka rodzi 2.5 miesiąca wcześniej więc cieszę się, że będę miała towarzystwo mamowe.

Jedna z Was ma problem z partnerem, wrócić napewno wróci, ale moim zdaniem dużo zależy od tego jakie będziesz miała podejście. Jeśli będzie wiedział, że zawsze przyjmiesz go z otwartymi ramionami to przypuszczam, ze nie raz wytnie Ci taki numer. Niech wie, że musi się postarać, Ty też masz uczucia. Najwieksza próba zacznie się jak urodzi się dziecko i wtedy powinnaś mieć wsparcie, jeśli teraz poczuje, że może odchodzić i wracać kiedy mu się chce to napewno to wykorzysta nie raz. Trzymaj się, bo napewno jest Ci ciężko. Osobiście będę trzymała za Was kciuki, ale pamiętaj, że czasami lepiej samej sobie ułożyć życie niż mieć rozchwianego emocjonalnie faceta u boku, nic na siłę.

Teściowa moja jest za granicą i zamówiła na dzisiaj mszę za teścia, na 7 rano. Poinformowała nas dzien przed i rad nie rad trzeba było zwlec się z łóżka o 6. Tak jak wcześniej spałam do 5 - 6 tak teraz przynajmniej do 9 lubię sobie pospać więc ledwo dzisiaj zdążyłam się ogarnąć

Do góry