reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Marika fajny wózeczek! A cena super! Ja mam w podobnym kolorze - to znaczy taki srebrny tylko wykończenia mam czarne a nie jak u Ciebie drewno podobne:-) Według mnie pasuje i do dziewczynki i do chłopca, no i mam nadzieje że nie będzie się szybko brudził - no przynajmniej w porównaniu z białym czy kremowym
Ale co nasze bąble już mają swoje bolidy i największy zakup chyba za nami:tak:

reklama
moje dzisiejsze szaleństwa::-D
kurtki ze spodniami na zimę dla chłopców*2,buty zimowe*2:-) (pare stów mniej:eek:)

I zakupy dla Zosiaka:
-Sukieneczka/tunika welurowa z bodami od spodu(szara w różowe kwiatuszki) do tego pół śpiochy też welurowe-kremowe z pszczółką:-)(zestaw drogo wyszedł,ale to w sumie jedyne ubrania które kupujemy jej nowe wiec nie poszkodowaliśmy na wyprawkę i kupiliśmy z wyższej półki:-))
-Czapeczka zimowa,rękawiczki
-6*pieluchy tetrowe
-zestaw do obcinania paznokci
-materac gryka kokos
-wkładki laktacyjne nuk(dobra cena bo 17zł za 2*30szt)
-prześcieradło nieprzemakalne,jakieś tam anty i coś tam
-rożek/becik
-wkład do kąpania(gąbka)
-emoilum
-podpaski poporodowe
-aspirator do noska
-smoczek uspakajacz
-gaziki jałowe
-linomag
-krem bambino
-aphtin(na pleśniawki)
-fiolet (do pępuszka pani mówiła ze najlepsze co może być)
-sól fizjologiczna

dla mnie zestaw małych opakowań kosmetyków do szpitala

Nawet nie chce patrzeć jak wygląda nasz stan kąta...:eek: jutro wymiana opon na zimowe:sorry: będziem jeść chleb z masłem:-D

Wszystko juz w sumie mamy,wózeczek oglądaliśmy i zamówimy w tym sklepie tutka, ale to w styczniu pewnie:tak:

Milusia ale zestaw :)) wow :)

Kosmetyków jeszcze nie kupuje, ani dla siebie ani dla malca. Za miesiąc wystarczy , bo w razie co to przecież mąz jest i najwyżej pojedzie do sklepu z listą ;) Na razie mysle jak tu M przekonać zeby już przetachał sofę z kuchni do pokoju bo malce maja spać razem na sofie rozkładanej a najmłodsze w łóżeczku. no i musi poskładać szafę z piwnicy i regał ;)
byle do sierpnia i do przeprowadzki :))

Pytałam panią w aptece o mleko(w sumie ona wszystko mi doradzała z działu apteka) i mówi że naprawde nie ma cona razie kupować,w szpitalu powiedzą jakie dawać i wtedy kupić:tak: Witaminy d i K tak samo,dopiero jak lekarz zleci proponowała kupić:tak:

Herbatkę na laktację kupujecie,czy wtedy kiedy będzie potrzebna? bo w sumie tylko jej nie mam:-D
I pytanie, kiedy sterylizujecie butelki,smoczki,laktatory??

Marika, sliczny jest ten wozek, w sumie nie widzialm wczesniej takich, bardzo mi sie podoba i cena tez fajna!!!

Milusia ja wczoraj na allegro zamowilam bardzo podobny zestaw rzeczy dla maluszka i siebie, czekam na przesylke pewnie jutro bedzie.
Bede jeszcze zamawiac ten zestaw, w koncu zdecydowalam sei ze kupie jedna koszule, bo druga juz mam no i pizame na pozniej do domu. AFRICA KOMPLET koszula i szlafrok karmiąca L-XL (3656429609) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
A butelki , laktator, smoczek to dopiero jak bede potrzebowac wysterelizuje, czyli jak juz bede z malym w domu, wczesniej nei widze sensu, zeby po sterelizacji lezalo i znow lapalo kurz.

Milusia niezły zestaw, ale jeżeli chodzi o wkład - gąbkę do kompania to nie jest ona dobrą decyzją. W gąbkę wsiąkają wszystkie brudy i zarazki. Jak dziecko zrobi kupkę, siku czy mu się uleje to wszystko wsiąka w tą gąbkę. To siedlisko bakterii. Tak mi też mówili w szkole rodzenia i w 100% się z tym zgadzam.

Ja wczoraj sterylizowałam (wyparzałam) butelki i smoczki :D Nie wiem czy to już ale wolałam teraz hehe
Nie kupiłam jeszcze herbatek laktacyjnych bo nie wiem czy się przydadzą:)

co do butelek , smoczków radzę nie sterylizować jeszcze chyba ze na 100% wiecie ze będziecie na mm . ale i tak bym sie wstrzymała jeszcze tak z miesiac. sterylizacja to raptem 10 minut i nie lot w kosmos. mąż sobie poradzi :)

dla mam cycowych smoczków nie dawajcie noworodkom bo ... to naprawdę zaburza rytm ssania. Moja Kinga była bez smoka wogóle, Kuba miał potrzebę ssania wielka to dostał ale dopiero po 3 miesiacu i smoczek zniknął przed ukończeniem roczku magicznie ;) Nam panie od laktacji tłukły to co chwila i wnerwiały sie jak mama cyucowa smoka pakowała do buzi malca.

a własnie herbatki miałam już do szpitala - ja miałam Hipa tą saszetkową bo bez cukru i bocianka

Milusia tez na szkole rodzenia u mnie mowili zeby nie kupowac tych wkladow do wanienki ze wzgledow higienicznych zalecali klasc zwykla pieluszke tetrowa na dno i prac aaaaaaaaaaaaaaleee to nie zmienia faktu ze łuuupy masz strasznie fajne:)) na pewno jestes zadowolona, mozesz nacieszyc oczko i masz poczucie bezpieczenstwa jesli chodzi o przygotowania;) super zakupy!

reklama
wiem dziewczynki że ta gąbka to skupisko "syfu" popiera w 100% to co napisałyście:tak: ale to tylko na sam początek by złapać "wprawe":-D i tak będę zawijać w pieluszkę a gabke porządnie suszyć,na poczatek wygodniej jednak nam będzie z nią:)

Taaaak dziewczyny nie moge sie nacieszyć zakupami co chwilę oglądam:-D

A ja smoczka już do szpitala wezmę,bliźniaki dostały praktycznie od poczatku i było ok,cyca super ssały:-) jak nie będzie chciałą to sama zakomunikuje:-D

Do góry