reklama
kasia150491
Mamusia synusia:)
moim zdaniem plytka sensoryczna pod materac lepsza niz ten do pieluszki
cleopatra1
Fanka BB :)
Jeśli chodzi o kąpiel to ja chyba kupie emolium. Przetestowałam na sobie - zalecenie alergologa, bo bym się zadrapała na amen. Nie powiem na początku człowiek czuje różnice bo nie pachnie jak zwykły płyn do kąpieli i wydawało mi się że ta woda jest "tłusta", ale efekt był ok. Powoli przestałam się drapać - oczywiście leki też były, no i skóra nie była sucha.
Marika30708
Fan(ka)
Ikasia fajny wynalazek z tą rękawicą
Kaha myślę, ze taka mata byłaby lepsza
JA do kąpieli używałam Oilatum balneum, Oilatum jest o wiele lepsze i bardziej wydajne. Innych nie używałam z tych Emolientów. DO pupy Sudocream a do pielęgnacji krem Bambino. Teraz kupe też coś z serii Emolientów. Może dziecko żadnej alergii mieć nie będzie, ale ja tam wolę dmuchać na zimne niż później bić się w pierś, co ja najlepszego zrobiłam. ZResztą skóra po oilatum jest jak marzenie
Kaha myślę, ze taka mata byłaby lepsza
JA do kąpieli używałam Oilatum balneum, Oilatum jest o wiele lepsze i bardziej wydajne. Innych nie używałam z tych Emolientów. DO pupy Sudocream a do pielęgnacji krem Bambino. Teraz kupe też coś z serii Emolientów. Może dziecko żadnej alergii mieć nie będzie, ale ja tam wolę dmuchać na zimne niż później bić się w pierś, co ja najlepszego zrobiłam. ZResztą skóra po oilatum jest jak marzenie
vinga89
mamusia syneczków
ikasia ja mam to samo zdanie co fifka, ani emoilum ani oilatum, chyba że dziecko ma strasznie suchą skórę. ja małemu pogorszyłam tym stan skóry (miał łojotokowe zapalenie skóry) więc po kąpieli w natłuszczaczach możesz sobie wyobrazić jak wyglądał. co to osłonek to chociaż miałam najmniejszy rozmiar to nie pasowały w ogóle...
nie nei i nie te oslonki dla mnei to sie nei sprawdzily brodawki mialam male a tam taki dlugi ten silikonowy cycek i jak luska poczula to w buzi...e h to lepeij chyba zainwestowac w dobra masc. polecaja maltan na brodawki ja miaalm ale pod koniec jak luz sobie podleczylam smarujac wlasnym mlekiem po karmieniu(podobno naturalana masc)
Marika30708
Fan(ka)
Bluelovi u mnie Bephanten połączony właśnie z moim mlekiem, to działa cuda na sutki
Bepanthen jest najlepszy, mozna go uzywac na brodawki, pupcie niemowlaka i na buzke jak sie wychodzi na zewnatrz.
A slyszalyscie ze mozna do wody troche oliwki wlewac i wtedy nie trzeba juz nawilzac skory dziecka niczym.
Ja na poczatkuu głowke mylam zwyklym mydelkiem NiVea Baby, a pozniej smarowalam go delikatnie oliwka, ale nie duzo zeby sie caly nie lepil.
Teraz chcialam z NiVea kupic kosmetyki, te sensitive na poczatek,ale to w listopadzie bede robic.
Wczoraj kupilismy wozeczek, czekam tez na ubranka , ktore zamowilismy.
Takze pozniej wstawie foteczki.
A slyszalyscie ze mozna do wody troche oliwki wlewac i wtedy nie trzeba juz nawilzac skory dziecka niczym.
Ja na poczatkuu głowke mylam zwyklym mydelkiem NiVea Baby, a pozniej smarowalam go delikatnie oliwka, ale nie duzo zeby sie caly nie lepil.
Teraz chcialam z NiVea kupic kosmetyki, te sensitive na poczatek,ale to w listopadzie bede robic.
Wczoraj kupilismy wozeczek, czekam tez na ubranka , ktore zamowilismy.
Takze pozniej wstawie foteczki.
reklama
inomama
Fanka BB :)
tak naprawdę, to nie ma za bardzo jak doradzać w kwestii kosmetyków dla dzieci, niestety. Wszystko sprawdzi się w praniu...Kajtek po Oilatum wyglądał jakby był oparzony, zdecydowanie to właśnie pogarszało stan...
A Emolium pomagało, natomiast krem Emolium nie, a Emolium Krem Specjalny bardzo! wszystko trzeba niestety samemu przetestować...
a ten ochraniacz na łapki do wózka fajny chyba, ale nie dla mnie. Ja musze ręce mieć wolne, bo sierota jestem straszna i na stówą w tym bym wyrżnęła gdzieś
A Emolium pomagało, natomiast krem Emolium nie, a Emolium Krem Specjalny bardzo! wszystko trzeba niestety samemu przetestować...
a ten ochraniacz na łapki do wózka fajny chyba, ale nie dla mnie. Ja musze ręce mieć wolne, bo sierota jestem straszna i na stówą w tym bym wyrżnęła gdzieś