reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Marika patrze po Twoim suwaczku,ze ty juz prawie w 28 tyg.jestes. ale ten czas leci dziewczyny, a raczej zapie...;-)
Anisen ale slodziutki ten Twoj pajacyk, tez sie rozmarzylam:-)przy okazji powiem Wam, ze wlasnie takie pajacyki to jest niesamowicie praktyczna rzecz.ja mam po corci bialutki jak snieg z uszkami na kapturku, wiec tez pasuje na wyjscie,bedzie mial po siostrzyczce:-Dno, na to oczywiscie kombinezon, zobacze jeszcze,ale przewaznie w kombinezonie jest tyle miejsca u takiego malucha,ze spokojnie ten pajacyk pod spod sie "zmiesci"

reklama
Anisen ja wczoraj w biedronce plyn do prania Lovela kupilam za 16,99 wyprzedaz jakas

Magsus sliczny wozeczek. A czy wszystkie wozki teraz maja malowane ramy?

Justynaj juz 3 trymestr. Czas leci jak szalony. Teraz bardziej czekam na przyjazd męża. Pozniej bede przezywac zakupy dzidziusiowe i porod

Ja kupię chyba na początek emoilum czy coś z tej serii,oliwka przy chłopcach nie była mi do nieczego potrzebna,więc jej na razie nie kupuję chyba że będzie potrzeba Co do odparzeń to najlepsze co stworzył ten świat to -zwykła mąka ziemniaczana!!!!! :-D naprawdę jak dla mnie nic lepszego nie ma(jak byłam w ciąży z chłopcami i mama mi to mówiła to myślałam że mnie wkręca,ale już spraktykowałam i od początku będzie nabyta do tego celu).

A jakie fridy kupujecie?I jak o jest z ta starodawną gruszką?przy chłopcach miałam taka fride żeby tylko końcówki później zmieniać i bardzo mi się przydała:tak:

ja kupilam narazie zwykla gruszke, tak żeby juz cos miec na poczatek, a pozniej dokupie fride jak bedzie potrzebna, bo najpierw musze zobaczyc czy wogole bede potrafila cokolwiek z noskiem malenstwa zrobic, tego akurat boje sie najbardziej:)

Marika nie widziałam takie nie malowane ramy ale wiesz mnie cena tego wózeczka skusiła tym bardziej ze bardzo podobny x-lander kosztował przeszło 2 tys a mnie nie stać zeby tak szaleć i te 1400 byłó mi cieżko wyjąć z portfela :( :sorry2:

dziewczyny ja zwykłej gruszki nie kupuje przy Julii miałam dwie różnej firmy i dla mnie dziadostwo :( sory ze tak pisze ale wogóle nie zaciagały wydzieliny wiec kupiłam fride ale te co trzeba ustami zaciągać bo akurat innych nie było troszkę mnie odrzucało jak Julia miała mokro cieknacy katar nie dlatego ze sie brzydze tylko taki odruch :(

justynaj ja tez mam taki bielutki pajacyk z uszkami tylko ze 68 rozmiar i jak dla julki był troszkę przy duży ale za to zima wtedy długa była i dłużej nam posłużył :)

Okej, wzięłam się za te drobne rzeczy, które mi zostały do kupienia. Zamówiłam właśnie kilka rzeczy na e-kidi:

- szczoteczka z gąbką do smoczków i butelek
- babyono zestaw kosmetyczny w etui
- pierwsza szczoteczka do zębów (wiem, że jeszcze nie jest potrzebna, ale będzie na później :))
- wkładki laktacyjne babyono megapaka
- krem do pielęgnacji brodawek sutkowych
- babyono podkłady poporodowe
- horizon majtki poporodowe siatkowe
- jedno opakowanie chusteczek pampers sensitive
- szczoteczka i grzebień do włosów
- pieluchy tetrowe x3
- łagodne mydełko bubchen

To oczywiście nie wszystko czego nam trzeba, ale w kolejnym rzucie kupimy kolejne rzeczy :)

A ja się dzisiaj zmierzylam..pierwszy raz w tej ciąży i wyszlo że mam 105 w obwodzie brzucha..aaaaaa...ile to jeszcze urośnie????;););)
Teraz sie zorientowalam ze nie w tym temacie pisze ale to z komórki wiec wybaczcie;)

Milusia ja mam Nose Frida jeszcze po synku, dokupię wkłady. Jak dla mnie jest świetna, gruszkę miałam, ale to porażka
Kasia nosek nie taki straszny, dla mnie gorsze było obcinanie pazurków
Bluelovi ty skończyłaś już 26 tydzień i weszłaś w 27. Ja to już bym chcałam, żeby maż wrócił mieć już małą przy sobie i bez komplikacji
Magsus, ja też bym kupiła takiego X-landera, jest świetny i do tego ta cena. Tylko praktycznie wszystkie nowe wózki mają malowane ramy
Miejski bandyta
super, ze już masz praktycznie wszystko, też bym tak chciała i już w spokoju oczekiwać maluszka
Ikasia u mnie przy końcówce było 108cm, ale ja bardzo chuda byłam przed ciążą, ważyłam 50kg a bluzk rozm 36 były na mnie za duże

reklama
Ikasia ija sie zmierzylam właśnie w brzuszku mam 103 heh wieczorem ale jutro zobaczę rano bo jest dużo mniejszy Koło 17 byłam na zakupach takich spożywczych i zaczepiły mnie dwie znajome pytają czy juz nie powinnam być na porodówce mówię ze jeszcze 3 miesiące !! :) no ale wiem ze mam spory brzuchalek wiec nie dziwie sie skąd to pytanie

Do góry