reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

reklama
Dziewczyny powiem Wam troche mnie stresujecie tutaj z tymi zakupami.A wlasciwie nie wy tylko sama sie stresuje.Bo w 2 poprz.ciazach juz mialam do 7 miesiaca pokupowane, ze wzgledu na to,ze brzuch potem duzy i nie chce sie chodzic juz na wielkie zakupy.ale teraz chodze do pracy do listopada, i nie dosc ze bedzie swiateczna goraczka zakupowa to jeszcze moje zakupy dzieciece a ja bede zaczynala 8 miesiac...buuuu

Pocieszajace jest tylko to,ze wiekszosc mam pokupowane dla malej juz,a ciuszki pozamawialam przez internet,wiec tez wiekszosc mam.
pozostaja takie drobiazgi jak kombinezon, pieluszki kolorowe tetrowe do zakrywania wozka zima-robie tzw firanke przepuszczajaca powietrze,jak jest wiatr, kolyska, szafa gleboka z ikei i regal-tylko do dokupienia do tych co mamy i to tez chyba uzywane kupie za pol ceny albo nizej.

reszte juz chyba mam...choc napewno sie znajdzie jeszcze mnostwo cudow...

kaa ja nie daje do prania dzieciecych plynu do plukania mowilam o plynie do prania bo my w domu pierzemy tylko w plynach bo od proszku sie podobno tesciowej pralka zapycha..hm co do bialego jelenia to tez zachecam jest swietny przy lusce w nim pralalam pozneij jakas lovela cos,hehe a jak miaal 2 miesiace t pralismy w naszych plynach ale zawsze wlaczam plukanie intensywne, akurat moje dziecko uczulen nigdy nei mailo wiec jak mlody tez taki bedzie to wykozystam te dwie flaszki dzidziusia oc kupilam i tez zaczne prac normalnie

Jaguś, elegancki plaszczyk kupilas, podoba mi sie.
Ja wczoraj bylam w ciuchlandzie i tez kupilam plaszczyk, taki jesienno-zimowy, szary w kratke, zima to chyba pod spod gruby swetr musialabym zakladac, rozm 40 , jest duzo luzu na brzuch wiec moze wystarczy.

U nas w szpitalu gdzie rodzilam, polozne zawijaly dziecko w taki becik i pieluszki szpitalne, wiec przez 2 dni nie potrzebowalam nic dla malego, nawet papmpersow, dopiero przy wyjsciu byl ubrany w swoje ciuszki.

Vinga ja wczoraj dostalam taki zielony smoczek w paczce od poloznej z probkami. Sliczne sa.

Ja piore w domu w Vizirze, a dla maluszka na poczatek bede uzywac tego Dzidziusia.

Kochane, a powiedzcie mi, bo wydaje mi sie ze moja karuzela wisi zbyt nisko...w sensie ten cały pałąk jest bardzo nisko nad dzieckiem...w sensie nad lozeczkiem jeszcze, i jak poloze jeszcze materac i dziecko to dziecko bedzie mialo na buźce te zabawki...tez tak jest u Was?? juz nawet szukałam na allegro, zeby sprawdzic czy mozna wydłuzyc jakos ten pałak..jakas dodatkowa czescv...albo sam pałak ....

A to kupiłam wczoraj młodemu do wózka jako zabawkę...ale zatsanawiam sie czy nie będzie wisiało zamiast zwyklej karuzeli..bo kolory są idealne dla maluszków:)
leka-ozdoba__0104964_PE252138_S4.JPG

Załączniki

• leka-ozdoba__0104964_PE252138_S4.JPG
    leka-ozdoba__0104964_PE252138_S4.JPG
    17,9 KB · Wyświetleń: 36
dziewczyny swietne zakupy robicie:) co do karuzeli to ja mam jakis taki uraz,zeby na dziecko nie spadla, szczegolnie jak sa te ciezkie z projektorami itp:p jak juz bede kupowala to jakas leciutka i mieciutka:p

co to plaszczyka to pare dni temu siostra dala mi swoj plaszczyk jesienny (mamy ten sam rozmiar). Nie jest ciazowy ale moj brzuszek jeszcze ma w nim sporo miejsca:) a na zime mam futerko dluzsze i tam tez spokojnie dzidziola schowam:) najbardziej martwie sie o grudzien,bo wtedy pewnie bede jeszcze musiala kupic jakis duuuzy plaszcz:)

kasia wlasnie ta z ikei jest taka pluszowa i mega leciutka...io juz wisi...zostawiłam pałąk ze starej karuzeli i dałam tą zawieszkę...osobno mam projektor z melodiami, wiec bedzie dobrze:)

Ikasia niestety ale z karuzelami tak jest,ja dla chłopców miałam chyba z canpol i jakąś inna i obie były za długie,ale skracałam je:tak: w sensie te sznurki

własnie przyszedł mój zestaw z aventa lece oglądać:)

Ostatnia edycja:
no ja tez dla luski maialm karuzele ktora jej do oczu wchodizla...jak oni to produkuja??? ikaisa to co kupilas tez mielismy zawiszalam na przewijaku(tez z ikei) i mala jak ja przewijalam to sobie patrzyla ;))

reklama
Do góry