reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Jaguś: śliczny płaszczyk – tez musze coś kupić, bo w czym do grudnia pochodze do pracy…

Cleopatra: ja miałam 10 tetrowych i było mi za mało – 4 od razu przy porodzie poszły na owiniecie dziecka i do domu, bo brudne, zostałam z 6ma i ledwo wyrobiłam w ciągu 3 dni zanim mnie do domu puścili… ale to przez cieknące non stop mleko i do stanika po domu wkładałam pieluchy, bo przesiąkało dosłownie wszystko i nieustannie – dokupiła mi mama 10 kolejnych i dopiero wyrabiam z praniem;) na allegro są podwójnie tkane i jak dla mnie to one sa lepsze. Miałam porównanie, bo miałam 10 takich cienkich i 10 podwójnie tkanych – te podwójne do dziś dzień za szmatki służą w domu;)

Miejski bandyta: Ładne zakupy!

Blue: co się przejmujesz – widocznie masz silny instynkt wicia gniazdka dla młodego ;) ja np. myślę kiedy kupić wszystko co potrzebne dla juniora, żeby w domu nie leżało i miejsca nie zajmowało i tak sobie w myślach na grudzień kupuję;)

Tatusia: też wypatrzyłam ten szlafrok w Biedronce i chcę dziś pojechać, bo mi się przyda nawet przed porodem – jak on w dotyku, miły?:)

Co do staników to ja jeszcze poczeka. W poprzedniej ciąży ponad 2 rozmiary w przód, a jak mleko przybrało to jeszcze lepiej było, dopiero potem się zrównał ten nawał… teraz tez już przeskoczyłam dwa rozmiary, więc poczekam co będzie w grudniu, ale ja też z tych bawełnianych, mięciutkich. Poprzednio miałam firmy Hannah i polecam:cool2:

a ubranka do szpitala miałam 56 i 62 i w te 56 to tak akurat były dla córy, bo moja miała 54cm, ale ja jak się urodziłam miałam podobno 58cm, więc wolę mieć i jedne i drugie, bo jak mi się dłuższe dziecko urodzi... :-D

reklama
Ja kupiłam lovelę (proszek). Dziecięcych ubranek podobno się nie płucze w płynie. Chyba że mowa tu o płynie do prania zamiast proszku:)

Słyszałam że biały jeleń jest najlepszy. Bo lovela, pomimo że jest hipoalergiczna, to i tak potrafi uczulić.
Tak więc podobno biały jeleń wygrywa. Jest podobno bezzapachowy. Ja niestety nie mogłam go znaleźć w sklepach więc wzięłam lovele (takie małe opakowanie). Zobaczymy jak dzidzia zareaguje.

jaki proszek/płyn radzicie dla dzidzi?zastanawiam się miedzy lovelą a białym jeleniem(używałam przy chłopcach loveli)

Jeśli któraś z Was lubi kosmetyki dla dzieci i niemowląt firmy Bubchen, to dzisiaj zakupiłam w Lidlu w promocji dwa kremy jeden ochronny na odparzenia 150ml i jeden pielęgnacyjny do twarzy i rąk. Za to i za to zapłaciłam 5 zł z hakiem :)

bubchen odparzenia.pngpielegancyjny.jpg

Załączniki

• bubchen odparzenia.png
    bubchen odparzenia.png
    74,7 KB · Wyświetleń: 32
  • pielegancyjny.jpg
    pielegancyjny.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 35
a ja się wczoraj dowiedziałam od kuzynki, że tam gdzie będę teraz rodzić nie potrzeba ubranek - dają szpitalne, żeby bakterii szpitalnych nie przenosić do domu... dla mnie to dobrze, mniej rzeczy do zabrania :p
pochwalę się swoim małym zakupem
7435278bec4cff35.jpg
mam kolor zielony i niebieski hehe

co do proszku to kiedyś pisałam, że praliśmy w loveli i też ustawiałam na dodatkowe płukanie

Załączniki

• 7435278bec4cff35.jpg
    7435278bec4cff35.jpg
    30,4 KB · Wyświetleń: 36
reklama
Milusia - oj nie wiem do kiedy ta promocja :( Przypadkiem dziś wyhaczyłam i kupiłam od czapy bo kocham tę firmę.

Vinga - oojjj! Śliczne smoki! Aż mi się moje przestały podobać : D

Do góry