reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

reklama
Dziewczyny powiem Wam troche mnie stresujecie tutaj z tymi zakupami.A wlasciwie nie wy tylko sama sie stresuje.Bo w 2 poprz.ciazach juz mialam do 7 miesiaca pokupowane, ze wzgledu na to,ze brzuch potem duzy i nie chce sie chodzic juz na wielkie zakupy.ale teraz chodze do pracy do listopada, i nie dosc ze bedzie swiateczna goraczka zakupowa to jeszcze moje zakupy dzieciece a ja bede zaczynala 8 miesiac...buuuu

Pocieszajace jest tylko to,ze wiekszosc mam pokupowane dla malej juz,a ciuszki pozamawialam przez internet,wiec tez wiekszosc mam.
pozostaja takie drobiazgi jak kombinezon, pieluszki kolorowe tetrowe do zakrywania wozka zima-robie tzw firanke przepuszczajaca powietrze,jak jest wiatr, kolyska, szafa gleboka z ikei i regal-tylko do dokupienia do tych co mamy i to tez chyba uzywane kupie za pol ceny albo nizej.

reszte juz chyba mam...choc napewno sie znajdzie jeszcze mnostwo cudow...

kaa ja nie daje do prania dzieciecych plynu do plukania mowilam o plynie do prania bo my w domu pierzemy tylko w plynach bo od proszku sie podobno tesciowej pralka zapycha..hm co do bialego jelenia to tez zachecam jest swietny przy lusce w nim pralalam pozneij jakas lovela cos,hehe a jak miaal 2 miesiace t pralismy w naszych plynach ale zawsze wlaczam plukanie intensywne, akurat moje dziecko uczulen nigdy nei mailo wiec jak mlody tez taki bedzie to wykozystam te dwie flaszki dzidziusia oc kupilam i tez zaczne prac normalnie

Jaguś, elegancki plaszczyk kupilas, podoba mi sie.
Ja wczoraj bylam w ciuchlandzie i tez kupilam plaszczyk, taki jesienno-zimowy, szary w kratke, zima to chyba pod spod gruby swetr musialabym zakladac, rozm 40 , jest duzo luzu na brzuch wiec moze wystarczy.

U nas w szpitalu gdzie rodzilam, polozne zawijaly dziecko w taki becik i pieluszki szpitalne, wiec przez 2 dni nie potrzebowalam nic dla malego, nawet papmpersow, dopiero przy wyjsciu byl ubrany w swoje ciuszki.

Vinga ja wczoraj dostalam taki zielony smoczek w paczce od poloznej z probkami. Sliczne sa.

Ja piore w domu w Vizirze, a dla maluszka na poczatek bede uzywac tego Dzidziusia.

Kochane, a powiedzcie mi, bo wydaje mi sie ze moja karuzela wisi zbyt nisko...w sensie ten cały pałąk jest bardzo nisko nad dzieckiem...w sensie nad lozeczkiem jeszcze, i jak poloze jeszcze materac i dziecko to dziecko bedzie mialo na buźce te zabawki...tez tak jest u Was?? juz nawet szukałam na allegro, zeby sprawdzic czy mozna wydłuzyc jakos ten pałak..jakas dodatkowa czescv...albo sam pałak ....

A to kupiłam wczoraj młodemu do wózka jako zabawkę...ale zatsanawiam sie czy nie będzie wisiało zamiast zwyklej karuzeli..bo kolory są idealne dla maluszków:)
leka-ozdoba__0104964_PE252138_S4.JPG

Załączniki

• leka-ozdoba__0104964_PE252138_S4.JPG
    leka-ozdoba__0104964_PE252138_S4.JPG
    17,9 KB · Wyświetleń: 44
dziewczyny swietne zakupy robicie:) co do karuzeli to ja mam jakis taki uraz,zeby na dziecko nie spadla, szczegolnie jak sa te ciezkie z projektorami itp:p jak juz bede kupowala to jakas leciutka i mieciutka:p

co to plaszczyka to pare dni temu siostra dala mi swoj plaszczyk jesienny (mamy ten sam rozmiar). Nie jest ciazowy ale moj brzuszek jeszcze ma w nim sporo miejsca:) a na zime mam futerko dluzsze i tam tez spokojnie dzidziola schowam:) najbardziej martwie sie o grudzien,bo wtedy pewnie bede jeszcze musiala kupic jakis duuuzy plaszcz:)

kasia wlasnie ta z ikei jest taka pluszowa i mega leciutka...io juz wisi...zostawiłam pałąk ze starej karuzeli i dałam tą zawieszkę...osobno mam projektor z melodiami, wiec bedzie dobrze:)

Ikasia niestety ale z karuzelami tak jest,ja dla chłopców miałam chyba z canpol i jakąś inna i obie były za długie,ale skracałam je:tak: w sensie te sznurki

własnie przyszedł mój zestaw z aventa lece oglądać:)

Ostatnia edycja:
no ja tez dla luski maialm karuzele ktora jej do oczu wchodizla...jak oni to produkuja??? ikaisa to co kupilas tez mielismy zawiszalam na przewijaku(tez z ikei) i mala jak ja przewijalam to sobie patrzyla ;))

reklama
Do góry