reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

reklama
tamatusia - chcesz kupić taki przewijak z wanienką jak akuku? Ogólnie sprawa spoko ale na bardzo krótko. Moje koleżanki pokupowały i nawet pół roku nie minęło i już sprzedają bo dzidzia wyrosła. A nie jest to tani wydatek :)
akuku skoro Ty doświadczona mama mówisz, że normalna to chyba Ci zaufam :-) i popatrzę jeszcze, bo może są różne wymiary, bo z takich to ja widziałam to długość była 60 cm, a jak dzidziuś się rodzi powiedzmy tak 57cm, to wydawało mi się, że mało miejsca, a żeby na miesiąc czy dwa kupować to szkoda mi kaski, choć bardzo mi się to podoba i wydaje się praktyczne.

Ja co oglądam wózki to co chwilę mi się podoba inny, a jak mi się coś spodoba to mężowi nie bardzo. Chcemy kupić nowy, ale nie jakiś bardzo drogi tak max do 1500 zł, więc trochę się pewnie nagimnastykujemy, ale chyba jednak warto się przejechać do jakiejś hurtowni czy sklepu dużego, żeby dotknąć i zobaczyć jak jeździ, bo na razie to tylko na necie przeglądam.

Ikasia pieknosci :) super takie misiowe napewno wygodne ;)

kaha z tych wozków mi najbardziej podoba sie tako ;) a wgl. tak dla dziewczynki to mi sie strasznei podoba tako alive jest bomba ;)i jakie kolory łaaa

Ikasia wszytsko zależy też jak długie się dziecko urodzi. Napisze ci jak było u mojego synka, ur 3200g 55cm. Na początek ubranka na 56cm były luźne, jak miał miesiąc to większość nakładałam juz na 62cm i tak niektóre do 3 msca niektóre do 5 msca. Ten rozmiar 68cm to tak na około 4-5 miesiaca. Pamiętam, że jak skończył 6 mscy miał już 73cm długości i 8200g tak więc ubranka na 68cm były już za ciasne. Mam nadzieję, że nie namotałam.
TAk więc sugeruj się rozmiarami, ze są one właśnie do tylu cm ile pisze, czyli 56 dla dziecka do 56cm, 62 dla dziecka do 62cm i tak dalej
Producenci sugerują że
rozm 62 cm jest od 0-3 mscy
rozm 68 cm jest od 3-6 mscy
rozm 74 cm jest od 6-9mscy
rozm 80 cm jest od 9-12 mscy
rozm 86 cm jest na 18 msc
rozm 92 cm jest na 24msc
Dzeici rodzą się różnej długości, rosną szybciej, bądź wolniej. Trudno przewidzieć

Ostatnia edycja:
Ja to się nie mogę zdecydować na wózek. Już sama nie wiem który jest dobry. Na pewno fotelik kupię z firmy maxi cosi bo wiem że bardzo polecają. Chciałam wózek:

1. Wózki dziecięce EURO-CART | Wózek wielofunkcyjny PASSO
2. Wózek Tako Laret 2013 opinie (4,98) · Wózki forum dają gwarancję jakości. | Wózki Dla Dzieci Opinie
3. Wózek Jedo Fyn 4DS Classic - e-swiatdziecka.com.pl

I nie wiem na który się zdecydować :D
Dla mnie też ważne jest aby rączkę można było przekładać. A nie w każdym się da.

Ja bym z tych brała tylko Jedo pod uwagę - raz, że o Tako słyszałam sporo złego i dla mnie za masywny i za ciężki jest, a dwa - Jedo jeździłam w sklepie, gadałam z ludźmi, którzy mają ten wózek (zdarzyło mi się zaczepić na spacerze ;)) i uważam, że to dobry wózek za rozsądną kasę. Dobrze amortyzuje, ma przekładaną rączkę, jest łatwy w obsłudze i całkiem ładny.
Brałam pod uwagę jako jeden z dwóch, ale akurat 3 godzinki temu ostatecznie zdecydowaliśmy i daliśmy odp. na ogłoszenie - kupujemy Teutonię Fun System :happy2: Używaną, ale w świetnym stanie, z fotelikiem Maxi Cosi. Jestem baardzo zadowolona :happy2:

Masz racje Blue, ze sa dziewczece ale chyba tez decydujemy sie na jasny siwy, bo widzielismy go w sklepie i mojemu S sie strasznie podoba albo beż, bo jednak chcemy tez zeby bylo praktycznie i tak szybko sie nie brudzil, tymbardziej ze nie jest to śliski wozek, jest z ,,materialu"z ktorego mysle ze ciezej jest cos sprac:p

reklama
Do góry